Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (123) Brownies (15) Cakes (119) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (121) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (25) Rice n Noodles (55) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (10) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Wednesday, April 18, 2012

Mama's back, showing off her baby girl!


So many things happened these last few weeks. I am just tired... exhausted.. frusterated... tortured and I don't really know what else. I just hope that I will be strong enough to go through whatever awaits me in future...


O Allah, I ask that You help me for I am weak
And will only grow stronger by Your strength,
So Allah please strengthen me....


After being silent for quite a while, I thought MamaFaMi was totally forgotten but she wasn't actually. Thank you to Puan Azlita for highlighting my blog with her wonderful looking Apam Indon and not to mention to others who had contributed to my blog's traffic. I can't thank you enough.....

And to Izah of Izah Muffin Lover for emailing me personally asking about my absence. Not to mention those who left comments in my previous entry. Thank you so much for still staying by my side... I am trully touched....

I read in Izah's blog, mentioning about my baby girl. Yeah, I got a baby girl after more than 9 months waiting.... finally she arrived.... not to worry... I will introduce her at the end of this entry... saving the best for last....

Meanwhile.. let me just post whatever I've been doing during my absence....



Both orange cake and cookies are for Cik Oni. Thank you Cik Oni...


 Ordered by Amy, Mak Chu's friend... Thank you Amy...


Ordered by Mak Chu for Amy... Thank you Mak Chu...


Cheesey Wedges ordered by my son, using Jalapeno Cheese powder from Ummi's Cheezy House. Number to contact : 013-3626742 or 01118323145

V
V
V
V
V
V
V

V
V
V
V
V
V
V


Last but not least... let me just introduced all of you to the newest family member, whom I love so much.... thaa...dhaaa....


Izah, HaSue dan MaDiHaA.... comelkan baby mama? Hik hik hik.. peace uols... jangan mare!!!

Bought this 7L mixer from :
CKE PUCHONG
Lot PT 1976, Jalan Taman Kinrara 7/1
Taman Bukit Kuchai
47100 Puchong
Selangor.
Tel : 03-80711162

Price : RM695.00 and an extra bowl for RM70.

Have a nice day everyone!


17 comments:

  1. Assalamualaikum Mama....cepat jer kita datang nak sambut peluk cium anak sedara baru....nak nya pulak tu...dapat girl!!!mudah2an terjangkit pulak kat kita.......tulah...baby baru Mama tu!Moga Allah Terus Murahkan Rezeki Mama...dan berikan kekuatan & kesihatan yang baik...tahniah for the new baby tu Ya!Tak marah...geram jer sikit!! hehehe!

    ReplyDelete
  2. hahahahaaaa... wakenabebbb!!! mati2 mcm dah percaya jer gossip mama ada baby baru... hahahaha... gelak 30x....

    mmg comeylah mama baby baru... jeless i tauuu... nak jugakkk... !

    ReplyDelete
  3. aha la Mama sgt comeiii baby girl tu kan...hehehe...Tahniah yer...

    sgt cantik ker kat atas tu...berwarna warni bunga2nye tu...

    ReplyDelete
  4. Hahahaaa.. Tipah tertipu.. Memang terpikir jugak dihujung2 tu gadjet baru.. Saboooo jela.. Sambil urut2 dado..

    Kek bunga2 tu cantikkk bangatt.. Mana ada mamafami n blog n fp nyer dilupakan. Rasanya kalau tanya kbanyakkan bloger yg bermula, mesti kebanyakkannya inspired by mamafami n hanieliza. The legend tauu :-)

    ReplyDelete
  5. wahh betul2 ingat ada baby girl tadi ish mama ni!
    anyway, mmg sweet baby baru tu.

    ReplyDelete
  6. nk pinjam baby gurl mama tu boleh?.. hihihi..

    ReplyDelete
  7. bolehlah pinjam-pinjaman baby gurl tu ... he he heh suka tengok taburan bunga yang penuh atas kek tu...

    ReplyDelete
  8. Mama....

    Tipah tertipu!!!! Igat betol2 dpt baby girl yg bernyawa hehehez. Tapi baby putih tu pun cute jugak la ;)

    ReplyDelete
  9. Ooowhhh..tahniah la atas baby girl tu Mama...moga Mama x godek kek dgn kudrat tangan dan spatula lgk okeeyyy...jgn sayang2 guna baby tuh...Kudrat tangan tu leh mop lantai lebih2 lg pasni...

    *Hanya mereka yang tau menghargai seseorang akan merasai kehilangan seseorang, lalu di sms nya org itu, dikacau2nya org itu, diusik2nya itu, ditelefonnya org itu....right?? ^____^

    ReplyDelete
  10. Amboi...amboi...amboi...patut lah pantang lama sangat...dapat baby besi....hahahaha...

    ReplyDelete
  11. Assallamualaikum Mama..

    Lama tak bertandang ke dapur sifu ni..
    Laaa..betul2 ingatkan dapat baby orang..rupanya baby besi tu..hehehe.. Tomei baby mama..putih melepak..

    ReplyDelete
  12. Hihihi..nak tulis lagi.. Betul cakap dak Izah tu.. Mamafami and Hanieliza mmg inspirasi kebanyakan bloger dan fotopager(*betul ker istilah ni??)

    ReplyDelete
  13. Watierman :
    Waalaikumussalam Watie... hihihi... ha ah, laju sungguh Watie sampai... terkezut kita. Ahaks... dah peluk cium baby kita lom. Wangi kan? Hihihi.... Amin amin to all your duas...

    MaDiHaA :
    Tu la pasal... suka no percaya kat gossip gossip panas ni taw! Kan dah kena... ahaks... Nak baby gak eh? Ce tunggu 9 bulan 10 hari.. tengok dapat tak? Kih kih kih.... Mama beli kat CKE Puchong... 7 liter harganya RM695 plus 1 bowl extra RM70. Semua sekali RM765 warranty 6 bulan. Ce beli ce beli selagi harga offer masih ada...

    Qasey Honey :
    Terima kasih puji puji baby mama... kembang dua mangkuk dia taw! Ahaks....

    izahdaut :
    Ha... ini dia pembawa berita hangit... kih kih kih... sabor je la Izah. Alahai terharunya bila baca yang Kak Liza dan mama tak dilupakan... uhuk uhuk... kesat airmata ala ala manja gitu... :D Terima kasihlah banyak banyak....

    Nor :
    Hihihi... baby girl la ni.. sebab dia dok kat dapur... nama dia Bee... kih kih kih...

    Emma :
    Thank you thank you....

    ::Azura Rahman:: :
    Oh no no no... cannot... wait my baby tired... hihihi.....

    ReplyDelete
  14. Amie :
    Oh no pinjam pinjam... my fruit heart nih... ahahaha.....Taburan bunga tu, senang je.. tu sebab buat cam tu dan itu je yang reti sebenornya...

    Anie :
    Hihihi... baby ni pun, kalau on plug dia, bernyawa lah gak... tapi kan suara dia lemah lembut je tau....

    Ummi :
    Tak tentu gak Mi.... kalau rajin, kita godak guna mixer... kalau tak rajin, godak tangan je... bukan apa, malas nak basuh mixer... ahahhaa.....

    Mat Gebu :
    Tu ar, kalau dapat baby besi, pantang dia lain sket tau Mat... cara bengkong pun lain you... ahahaha....

    Naz / Nadz COSK :
    Waalaikumussalam Naz. Inilah baby mama yang putih melepak tinggi lampai tu... Terima kasih atas kata-kata semangat Naz ye... semoga mama dan Kak Liza serta semua yang lain, diberikan kesihatan yang baik agar dapat terus berkongsi serba sedikit ilmu yang Allah pinjamkan..... insyaAllah.

    ReplyDelete
  15. Assalam,

    the two blogs you tagged are wonderful :-) but unfortunately most of t heir recipes are in malay :-) but nevermind am enjoying the pics ^_^

    ReplyDelete
  16. Mama

    comey n suwitt sangat kek yg pertama tu....rasa sayang je nak makan hihi

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!