Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) Airfryer (1) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (7) Bread (129) Brownies (15) Cakes (126) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (67) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (4) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Flashback (1) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (7) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (107) Lauk-pauk (126) MANUALS (2) Muffins (40) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (15) Phillips AirFryer (2) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (10) Ramblings (25) Rice n Noodles (58) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (15) Stories (14) Tag (9) Trips (12) Vegetables (7) Video (3) Western (15)

Search This Blog

Loading...

Tuesday, March 17, 2015

Crunchy Chocolate Chips Cookies


CRUNCHY CHOCOLATE CHIPS COOKIES
Posted by MamaFaMi
Adapted : Kak Hanieliza's Fotopages


Ingredients :

(A)
250g margarine
160g castor sugar
1 egg yolk
1 teaspoon vanilla essence
1/4 teaspoon baking powder

(B)
230g flour
20g cocoa powder
100g chocolate chips
50g Nestum

Method :

1. Sift flour and cocoa powder. Set aside.
2. Cream margarine and sugar. Add in egg yolk and vanilla essence.
3. Add in Nestum and chocolate chips. Mix well.
4. Add in the sifted dry ingredients. Mix till well combined.
5. Spoon a teaspoon batter onto the baking tray layered with greaseproof paper. The cookies will expand slightly when baked.
6. Bake in a pre-heated oven at 165 C for 25 minutes or till done.
7. Leave the cookies to cool on the cooling rack before storing them in an air-tight container.

* Thanks Kak Liza for this wonderful recipe. The above recipe was how I had prepared the cookies. Kak Liza's real recipe, which I bet should be crunchier than mine, can be found at Kak Hanieliza's Fotopages.


10 comments:

  1. Salam.
    cookies ni sesuai untuk hari raya kan...Mama yang nampak kepingan colour kuning dlm cookies tu apa ya?.

    ReplyDelete
  2. Masriyah :
    Kepingan kuning tu ialah nestum.

    ReplyDelete
  3. Chocolate chip cookies are all time favourite to me. Awesome.

    ReplyDelete
  4. salam mama...
    leen ada n3 pasal kukis ni...
    thanks yaa...sedap!

    ReplyDelete
  5. Kak, tu margarine planta kan, bkn butter??

    ReplyDelete
  6. Yes dear, I normally guna Planta dan tak guna butter.

    ReplyDelete
  7. nak kene rajinkan diri buat biskut, buat sendiri puas hati, tengok coklat chip cookies ni aiii melting rase...

    ReplyDelete
  8. Salam, kalau takde greaseproof paper mcm mana? Boleh ada pilihan lain ke? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Siti. Kalau your tray tak melekat, tak payah guna greaseproof paper pun. Trays yang mama beli kat Malaysia ni, mama tak alas pun. Alhamdulillah tak melekat.

      Delete
    2. Waalaikumussalam Siti. Kalau your tray tak melekat, tak payah guna greaseproof paper pun. Trays yang mama beli kat Malaysia ni, mama tak alas pun. Alhamdulillah tak melekat.

      Delete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!