Labels

A KEEPER (9) Advertisement (5) Airfryer (1) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (7) Bread (135) Brownies (15) Cakes (131) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (68) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (4) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Flashback (1) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (7) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (112) Lauk-pauk (129) MANUALS (2) Muffins (41) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (15) Phillips AirFryer (2) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (10) Ramblings (25) Rice n Noodles (60) Seafood (7) Snacks (37) Step-by-Step (15) Stories (14) Tag (9) Trips (12) Vegetables (7) Video (3) Western (15)

Search This Blog

Loading...

Monday, April 15, 2013

Langkawi 2013 - still day 1

Opps, such a long break after the first entry of Langkawi. Thousand apologies. I got carried away with the food entry and also an entry by accident... hahaha... maybe will write about that in my next post... just MAYBE, okay....

Let's not waste more time shall we...

Snapped these photo of the Air Show and Maritime Show schedule at PERMANDANGAN INDAH.



I didn't snap many photos of the air show, from the top of Permandangan Indah. I took just a few using my phone's camera. So I will only post this one photo that is the best among the lousy-s! Hahahaha...



When the air show is over for that day, we checked into the hotel and Syahmi went straight to bed. Poor kiddo! The three of us went to the 5th floor of the hotel, to the rooftop cafe. We had these, among the few others....


Around 6pm, hubby brought us by the seaside to watch the sunset. Masya Allah, such lovely sight!



And of course... dinner... Alhamdulillah....


To be continued.... hihihi.. mesti Mak Teh suka ni...



12 comments:

  1. tentu la suka bila mai sini ada je cite baru.rasa lengkap hari ni..2 hari lepas cuba nak join videochat ngan you sis, bila habih dwnld, dok sat lup lappy blackout..lappy antik, x leh nak dwnld mende2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sometimes I felt bad for not updating the blog tau sis, knowing that you will come and visit this suam suam kuku blog of mine. But tak boleh buat apalah sis, kadang-kadang tu kalut nak atur masa. So please bear with me la ye...

      I punya lappy pun dah masuk kategori antik. Hubby dah a few times cakap, mama punya laptop ni tunggu masa je. Dah terkelip kelip dah tu. Terus je I kata..NAUDZUBILLAH, janganlah doakan dia pendek umur! Walaupun dikau antik, dikau tetap menjadi pojaan hati ku... hihihi....

      Delete
  2. I don't fancy kapalterbang so I am here for the food :) The food looks delicious and you captured a beautiful sunset.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In this case, we are different. I love kapalterbang! Food delicious and scrumptious coz I don't have to cook. Order dan terus makan saja... hahaha

      Delete
  3. Hi Mama Fami, nice pictures. Itu makan semua banyak shiok shiok...especially the iced kacang.. lepas tengok Bollywood panas mau makan iced kacang. LOL


    P/S When free you drop by dengar 2nd bollywood songs. LOL Semalam refresh 5 times sampai lupa nak titon? hahaha

    See you, have a nice day pretty woman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amelia dear...

      ABC dia sedap tau. Only a bit too sweet for me. Tapi sebab panas, habis kering juga I makan! Hahaha...

      Wahhh you tambah another song eh? I refreshed twice je sebab I got things to do... hehehe...

      Wah... tiba-tiba i jadi pretty woman.. I like!

      Delete
  4. mama gi jalan jalan langkawi ye masa Lima tu.....mesti ramai orang kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah, I went during LIMA. Memang ramai tapi dah hubby insisted on going to see LIMA, so I pun more than willing to follow la. Maklumlah, kaki jalan! Hahaha

      Delete
  5. tak pernah lg sampai langkawi... entah bilalah nak ada rezeki ke sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sejak balik Malaysia semula, mama dah pergi Langkawi 2 kali. Best dapat jalan-jalan ni. In sha Allah nanti ada rezeki Ratna, sampailah sana. Bawa anak-anak masa cuti sekolah. Tapi ramailah nanti. Mama ni, sebab anak-anak dah tak payah nak tunggu cuti sekolah dah, tu yang main redah je...

      Delete
  6. Assalam mamafami,
    wow langkawi airshow..mama kesana sebab hubby's ada involved in the exhibition ke?
    it has been a long time .. semenjak dah tak kerja ni dah tak pergi dah mana2 punya exhibition..kalau tidak air show macam ni pasti company tempat kita kerja dulu hantar suruh tengok2 booths there..bukan tengok apa ma, tengok booths yang design untuk aircraft companies tu aje..hehe..nice holidays and pasti u enjoyed yourself..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Ayu...

      Kami ke sana just to see LIMA. Hubby tak involved in the exhibition pun. Kami memang minat tengok kapalterbang, especially my hubby and son. Me pulak, sebab orang ajak jalan, mana boleh tolak beb! Orang tak ajak lagikan mengendeng nak ikut, inikan pulak diajak! Hahahaha. Yup, we had a lovely time! Alhamdulillah.

      Delete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!