Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (115) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (120) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (23) Rice n Noodles (54) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Friday, April 20, 2012

Betul juga cakap si Mat Gebu ni.....

Demi mengikut saranan dari YB Che Mat Gebu di sini, maka dengan ini, untuk entry hari ini (daripada tak ada entry langsung!), mama akan 'hidangkan' lauk tengahari kami... hihihi... Mat, I like your saranan!

Sayur goreng kacang panjang dan tempe

Sambal Udang

Sup Telur

Ayam Goreng

Burpppp... alhamdulillah.....


13 comments:

  1. Salam mama...nasib baik akak dah kenyang makan buah melaka versi keledek jika tidak memang lapar bila lihat lauk mama ari nie. Ummmph sambal udang ..sup telur lagi adusss...hancur diet.

    ReplyDelete
  2. sedapnyer lauk...buat saya lapar !!!

    ReplyDelete
  3. Assalam MamaFami...janji ada sambal udang..hehehe...sup telur..ermm lama tak buat..sejak anak2 dah dewasa ni...nanti kena buat balik..jadi nostalgia pulak!

    ReplyDelete
  4. uwaaaaaaaaaa....
    semuanya sedappp laa mama...

    ReplyDelete
  5. salam mama,
    sambal udang tu memang feveret.. terliur dah nih

    ReplyDelete
  6. sedihnya kalau saranan yang sama diberikan oleh YB Gebu kepada Muna... only gambaq toast with jam dan kopi-O sahaja yang Muna boleh letak dalam blog.
    But, what a great idea-la (and can be quite funny jugak) to see what actually people had for lunch!!
    xoxo

    ReplyDelete
  7. Salam sejahtera Datin...yeahh mama. betul maaa. entri biasa kita mungkin dapat membantu mereka2 yang buntu idea memasak...Tahniah... ^__* (saya ping entri blog mama kat wall FB)

    ReplyDelete
  8. Malam Mama Fami,
    sebenarnya banyak idea kreatif boleh dikongsi bersama dalam bab masak-masak ni, kadang2 kita rasamacam tak ada apa-apa tapi sebenarnya boleh dijadikan rujukan pengunjung, entri Mama kali ini okey apa...kita tengok pun rasa nak makan lagi... he he heh padahal baru je lepas makan!

    ReplyDelete
  9. sup telur, nyam nyam, thanks mummy for the idea!

    ReplyDelete
  10. opps, sorry, thanks mama for the idea, sorry again

    ReplyDelete
  11. salam datin ma..(folo mat panggey datin)..woaah sapa itu makan sorang2 tak ajak kita...bau sambal udang sampai kt dapur mokwo dah nih...sedap2 belaka lauk mama

    ReplyDelete
  12. Mamaaaaaaaa...ya laaa, biar ada entry dr xda...tp bila x rajin, saranan apapun x peduli daahh...saranan santai2 jek yg datang ke kalbu ku...hehe

    ReplyDelete
  13. Sedapnya Mama.......ni boleh habis 2 pinggan niii.....

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!