Labels

A KEEPER (9) Advertisement (5) Airfryer (1) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (7) Bread (135) Brownies (15) Cakes (131) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (68) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (4) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Flashback (1) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (7) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (112) Lauk-pauk (129) MANUALS (2) Muffins (41) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (15) Phillips AirFryer (2) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (10) Ramblings (25) Rice n Noodles (60) Seafood (7) Snacks (37) Step-by-Step (15) Stories (14) Tag (9) Trips (12) Vegetables (7) Video (3) Western (15)

Search This Blog

Loading...

Sunday, May 9, 2010

Hari menggantung Awards

Entry kali ini adalah entry menayang award ye.... harap maklum...

AWARD PERTAMA :



Ribuan terima kasih kepada Missyradziah kerana sudi mengurniakan pada mama award ini yang ku terima dengan riang gembiranya walaupun blog mama ni taklah secantik mana. Kalau ikut format Missyradziah, selepas ini mama kena jawab dua soalan.

Pertamanya, dengan mengurniakan award ini kepada 7 kawan yang lain. Jadi inilah barisan penerimanya yang terpaksa mama pilih dari ribuan blog yang cantik ye....

1. Mak Lang Azie
2. Ana Elianas
3. Boxhousestudio
4. EJ
5. Ida Bakery
6. Lea Oven
7. Zai Home Bakery

7 perkara tentang diri saya :

1. Saya manusia biasa yang tidak 100% sempurna.
2. Orang kata, saya cerewet, tapi saya tidak merasakan begitu...
3. Saya suka menyahut cabaran sendiri walaupun ada kalanya ia amat memenatkan saya.
4. Saya seorang yang moody dan sensitif bila tiba anginnya. Kalau tidak, saya
seorang manusia yang ceria.
5. Saya suka bersama keluarga, tidak kiralah berada di rumah, ataupun pergi jalan ke
mana-mana.
6. Saya suka buat kuih daripada memasak.
7. Saya suka mendengar muzik yang sentimental.


AWARD KE 2




Award ini pula datangnya dari Dr Inahar. Terima kasih banyak-banyak Ina. Masa mula-mula mama nampak apron ni kat rumah Mat, mama terus jatuh chenta. Bukan pada dak Mat, tapi pada apron tu. Dak Mat ni dah pangkat adik-adik je, boleh ku buli je... kah kah kah... ampun Mat! Lepas dari hari tu kan, doklah tunggu kot ada yang sudi nak bagi mama pakai. Tak adalah pulak yang sudi bagi. Nasib baiklah Ina ingat kat mama ye. Merasalah mama pakai apron pink comel ni. Psst Ina... tapi kan, kalau mama dapat apron yang betul kan, ma rasa, ma tak pakailah. Ma simpan elok-elok dalam lemari. Sayang ooo... lawa tuuuu.....

Seperti biasa, award tak datang bergolek. Kenalah buat homework dulu ye. Tak pe, dengan gembira rianya mama cuba jawab soalan Ina ye....

JENIS LAUK YANG SUKA DIMASAK....

1. Asam pedas ikan tenggiri
2. Ayam masak kari
3. Sambal ikan bilis

PENCUCI MULUT YANG PALING BEST PERNAH BUAT....

1. Puding koktail
2. Puding Pelangi
3. Naseem's Caramel Pudding

JENIS BISKUT KEGEMARAN TIME RAYA....
1. Tat nenas
2. Biskut cornflake
3. Biskut Makmur

Bagi Award ni pada 3 orang rakan anda yang juga rajin memasak....

1. Kak Liza
2. Maisya
3. Kacip


AWARD KE 3 :



Award yang seterusnya, datangnya dari MaDiHaA. Terima kasihlah kerana sudi beri mama INTERESTING BLOG AWARD ni. Tak tahulah di mana yang interesting, tapi yang pastinya, mama excited dan gembira menerimanya. Opss... tapi sebelum itu, kena jawab soalan peksa dulu ye.....

1. Thank and link the person that give you the award

Terima kasih yang tidak terhingga buat MaDiHaA kerana sudi memberi mama award ini... Oh lihatlah dunia.... blog ku interesting.... hihiihi... over la pulak!!!! Oppss terlebih sudah!!!

2. Pass this award to 10 all bloggers you've recently discover

1. Kak Amal
2. Yat Maria
3. Izah Muffin Lover
4. Lee Lin
5. Aymy Mustafar
6. Kak An
7. Kak Gerau
8. MakcikKantin
9. Ika
10. Mama Ghock

3. Contact said blogs and let them know they've won this award
InsyaAllah will do...

4. State 7 things about yourself

1. Bila tengok orang buat sesuatu, selalu berkata pada diri sendiri... alah senang je tu, aku pun boleh buat. Tapi bila tiba masa membuat, ada kala, kantoi jugak! Hahaha
2. Kuat berfikir...tu sebab rambut dah banyak yang platinum!
3. Sensitif gak
4. Manja... ada kalanya tahap melampau... kah kah kah... kat famili aje okay....
5. Kalau tak ada mood, tak boleh buat experiment sebab garenti tak jadi!
6. Selagi ada kerja yang belum beres, hati tak tenteram.
7. Suka berangan kalau dapat tinggal kat rumah di atas gunung dikelilingi oleh kehijauan alam dan kat depan rumah ada tasik.... perghhh syok ooo.. dan sudah semestinya, suasana sejuk...... which reminds me a lot of our stay at Nyika Plateau in Malawi!

That wraps up all the awards that I had received. Thank you again to all of you for remembering me in your list. I appreciate it very much. Thank you.....


14 comments:

  1. Terima kasih la kasik kak gerau award. Tiba-tiba rasa glamour ajer...he he he

    ReplyDelete
  2. Minyak Wangi Aura Tanpa Alkohol bergabung dengan tenaga getaran Aura yang boleh merawat,memulihara aura dan Pil Aura Minda yang dapat meningkatkan IQ( akal ),EQ(emosi),SQ(jiwa) serta menjana pendapatan yang berbaloi-baloi.... Kini kami membawa peluang kepada anda : 1.Peluang menjana pendapatan yang lumayan 2.Peluang menjaga kecantikan di dalam Aura diri anda 3.Membantu anak atau diri sendiri meningkatkan IQ, EQ dan SQ.

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum mama..thanks sudi kasi award..happy mothers day to mama

    ReplyDelete
  4. utk ej takde pon...huhuhuhuu... majuk arr camni.. ;p

    ReplyDelete
  5. Salam Mama! happy mothers day to u!!! sowi ma bz sikit semalam ni, ni sblm kemas jalan2 jap nak ambik award, mekaseh ma! nanti kita buat ya bila free nanti ;-)

    ReplyDelete
  6. ma..shahir af masuk balik, ke ma yang vote kan..hehheheeee

    ReplyDelete
  7. Hi MamaFami, hope you had a wonderful Mother's day. Best regards, Lee.

    ReplyDelete
  8. tq ma :)
    tapi internet agak la slow sekarang untuk kerja² memunggah, tunggu sat naa!

    ReplyDelete
  9. salam mama..timokacih gantung apron tuh..jgn lupa pakai sokmo..hehe! hepi mom's day ye wat mama..ada kad utk mama gak! muaaahhs!

    ReplyDelete
  10. geraugebang :
    Sama-sama Kak Gerau... Kak Gerau memang glamour apa....

    yantie :
    Tq

    izahdaut :
    Waalaikumussalam Izah...Same to you...

    EJay @ Raqyn :
    Haa ini yang nak kooooooorekkkkk bijik mata dia ni!!! Cuba hang tengok betoi betoi!!! Hahaha... lawak ja!

    ijayuji :
    Waalaikumussalam Ika. Same to you. Tak per tak per, bebila senang je ye. Tiada paksaan...

    izahdaut :
    Yabedabedoooo Shahir masuk balik. Ha ah, ma ada vote, tapi tak yahlah tanya, berapa banyak ma vote kan... satu pun, kira votelah juga kan... hahaha.... barulah best balik nak tengok AF!

    Uncle Lee :
    Hi Uncle Lee....thank you for dropping by and thanks for the wishes ya... Hope to visit your blog, one of these days. I've missed a lot on your entries. Time is just not on my side at the moment!

    kucingorengemok :
    Tak pe Lin... kerja-kerja memunggah tu boleh dilaksanakan bila-bila line clear okay... tak buat pun tak pe.. polis tak tangkap ye... hahaha....

    inahar ali :
    Waalaikumussalam Ina. Terima kasih kat Ina la sebab bagi apron yang ma suuuuuuka sangat. Happy mom's day to you too... oh ada kad eh, nanti nak pi amek sat gi.....

    ReplyDelete
  11. thanks ma sudi tepek award tuu & jwp soklan peksa tu yer.. hehehe...

    ReplyDelete
  12. Thanks Ma for the award..Appreciate it..:)

    ReplyDelete
  13. MaDiHaA :
    Terima kasih kat Madihaa sebab sudi bagi mama award ye....

    Yat Maria :
    Most welcome dear...

    tya :
    Most welcome

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!