Labels

A KEEPER (9) Advertisement (5) Airfryer (1) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (7) Bread (136) Brownies (15) Cakes (131) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (68) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (4) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Flashback (1) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (7) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (112) Lauk-pauk (129) MANUALS (2) Muffins (41) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (15) Phillips AirFryer (2) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (10) Ramblings (25) Rice n Noodles (60) Seafood (7) Snacks (37) Step-by-Step (15) Stories (14) Tag (9) Trips (12) Vegetables (7) Video (3) Western (15)

Search This Blog

Loading...

Sunday, May 9, 2010

Happy Mother's Day



Today 9th May, 2010, according to our cyber History 'teacher' Cikgu Mat Gebu, is Mother's Day in Malaysia. And so, I take this opportunity to wish each and every mom and mom-to-be a HAPPY MOTHER'S DAY. To me, each and everyday is a mother's day but today, it is extra special. May we be blessed with good health and happiness always.... To my mom, Hajjah Foziah binti Haji Ahmad....HAPPY MOTHER'S DAY MAK AND MAY ALLAH BLESS YOU ALWAYS!

I received this lovely rose from Ros of Jintan Manis. Thank you so much Ros for the lovely rose...



And also, a Mother's Day card from Along Roz of Home Kreation. Thank you so much Along...

Greetings

A sweet card from FiDa@MiDa. Thanks Fida..



A pink color card from Ummi. I like! Thank you Ummi.... psst.. mana ada pesan suruh ambil? Seganlah mama orang tak suruh, sesukak haaati je nak main ambik!



And another card from Dr Inahar. Thanks Ina. Muaahhhsssss.



Not forgetting, the wishes that came in my cellphone....

From Ayu (hubby's cousin), Haslinda (my best friend), Jasmeen and MaDiHaA :
Ya ALLAH, wanita yg membaca sms ini adalah seorang ibu yang cantik, kuat, sabar dan saya menyayanginya.
KAU tingkatkanlah kehidupannya dengan rezeki yang berkat.
KAU rahmatilah setiap langkahnya dalam mencari rezeki keluarganya.
KAU bersihkanlah hatinya.
KAU kuatkanlah imannya...
KAU peliharakanlah dia dari fitnah.
Amin Ya Rabbilalamin
SELAMAT MENYAMBUT HARI IBU


From Ibu Ina aka Mektok (hihihi) :
Salaam. SELAMAT HARI MAMA. Semoga sentiasa menjadi ibu yang terbaik buat anak-anak.

From Ana Elianas :
Motherhood is a tough 24 hour job. No pay. No day-off. Most often unappreciated and yet resignation is impossible! Hello great mom! Happy Mother's Day

From : Kak Leen
Kasih sayang yang tulus ikhlas dari jiwa yang murni dan sikap merendah diri terhadap sesama insan umpama mawar putih yang sentiasa bersinar bersih dengan baunya yang sentiasa mewangi. Begitulah kasihnya seorang ibu terhadap anak-anaknya walaupun banyak cubaan melanda, semuanya diterima dengan berlapang dada serta redha dengan ketentuan ALLAH. SELAMAT HARI IBU

From : Wafaa
Happy Mother's Day

From : Intan
To all mothers, PLEASE READ THESE....
It's NORMAL when you're in your 20s, you'll look very 'MENGANCAM'
When you're at 30s, you begin to behave 'BERMACAM-MACAM'
When you turn 40s to 50s, you'll feel 'TERANCAM'
and sadly, when you reach above 60s, orang langsung tak boleh 'CAM'!!
Happy Mother's Day!! Hope that we will all maintain MENGANCAM!


From : Copi
"The heart of a mother is a deep abyss at the bottom of which you will always find forgiveness. Happy Mother's Day!"

From : Minder
Happy Mother's Day to you.

To all who had sent these sms, thank you from the bottom of my heart for remembering me.....

And also, to those who had left messages in my comment box, I thank you so much. And here's wishing all the same to all of you.... take care!



11 comments:

  1. wahhhh masing2 wat kek ibu cantik2! kiter punyer jerk tk santek! huhuhuu.. slamat ari ibu mama!! lebiu lebiuuu!

    ReplyDelete
  2. waaaa..cntiknya ma...nak kena asah bkat lgi laaa..bila la dpt dko cntik mcm mama ni..ma xnak jdi cikgu deko2 kita ke...muahhh..

    ReplyDelete
  3. salam mama...kita tak de buat2 kek ni semua, makcik kata "tak nakkkk!!", sabau je aku...

    ReplyDelete
  4. slamat hari ibu mama... jan nakal2 tauuu!! hehehe

    ReplyDelete
  5. happy mother's day 2u mama...sudi2kanlah singgah blog amik e card mother's day..tq

    ReplyDelete
  6. Salam Mama...amboiiiih punyer la lawo deco kek tuh...agak2 igt tak kat Ummi bila makan..huhuuuu, sian kita wat kek bodo je.. ^__^

    ReplyDelete
  7. Ma, nape x amik kad kita...aritu dah pesan kan? Sudi2 la Mama cayang yea..

    ReplyDelete
  8. Salam wak.... hepi mother's day all year round wakk.... kita tahu walau kita kekadang lama tak borak, lama tak gaduh2 manja, lama tak berjumpa2.. tapi awak memang sentiasa ingat kita ... dan kita memang sentiasa ingat awak .. kan kan kan kan maaaa ? maaf sesangat eh wak sebab last weekend memang kita sibuk gilerr dengan kelas santai bakers... ingat kan awak ada nak hop in bagi surprise kat bebudak tu ke .. hehe .. wak, tima kasih again for the award.... and mei la kedai sembang2 kalau awak free today .. kita tengah lepak kat kedai ni ..

    ReplyDelete
  9. slmt hari ibu ma....wa jeles le tgk bunga2 tu sumer...wa nak pinjam jari ma boleh tak...jari je tau bukan tangan..ehhehehe

    ReplyDelete
  10. happy mother's day mama!!

    moga ceria2 selalu :)

    ReplyDelete
  11. hana :
    Kek mama pun bukan cantik mana Hana oi....

    maz :
    Maz prektis je selalu, insyaAllah pandailah nanti...

    Mat Gebu :
    Waalaikumussalam Mat. Makcik dah muak makan kek kot. Makcik yang ini pun, tak nak kek gak, dia nak kuih pedas... ahakss...

    Jiya :
    Terima kasih Jiya...

    FiDa@aMiDa :
    Thanks Fida for the wishes and also for the card.

    Ummi :
    Waalaikumussalam Ummi. Ala deco kita biasa je la... tu pun, kek balance je tu, saja kita main tonyoh tonyoh. Eh, mana ada pesan suruh ambil kad... tu sebab kita tak ambil. Maluuu... Tapi ni dah suruh, kita dah ambil la... tengkiu...

    D.a.a.l.i.a. :
    Waalaikumussalam wak. Thanks for the wishes. Cemanalah kita nak hop in bagi surprise...kan awak tulis PRIVATE EVENT, so mana leh enterframe!

    maklang azie :
    Terima kasih Mak Lang... hihihi... nak pinjam jari? Jari mana tu? Jari telunjuk? Jari manis? Hehehe.... sabor je la....

    shima27 :
    Thanks Shima...

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!