Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (20) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (113) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (1) HELP (1) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (100) Lauk-pauk (118) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (12) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (52) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (10) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Monday, April 20, 2009

Cupcakes for Kak Faridah & Cikgu Rafidah

MamaFami....
Busy as a bee....
Last Sunday...


What a day....

Ahakss... how's my poem? Surely will get a big 'telur ayam' (stands for 0 marks) from the English teacher! Well, I am not good at writing poems unlike my daughter Fatin. She writes beautiful poems and often published in the school magazines...That's what you get if reading is your hobby! Eventhough I love reading, I still can't write poems, but at least I can write a bit of grandma and grandpa stories... hahahaha...

Anyway, yesterday was a busy day for me. From the time I opened my eye lids, I was up and about until 1.40am the following day! Since mom was at my brother's house, hubby went out early, golfing and Syahmi as usual, sound asleep, I thought I could stay in bed till late. But soon as hubby reversed his car out of the porch, Kak Ana phoned... come lets go to Pasar Tani! If only I could say NOT TODAY, I would have said it but I can't. I have to go because I am having friends for dinner. Back from the market, as usual, will straight away clean everything that needs to be cleaned... Then bake some cupcakes to fulfill the order....Thank you to Mak Chu for ordering these and a HAPPY BIRTHDAY TO KAK FARIDAH.....



Syahmi wanted these cuppies for his teacher, Cikgu Rafidah. So we sent these to her house.... Hope you liked the cuppies cikgu.....


Speaking of Syahmi, this is what Syahmi had for breakfast....



Kak Latifah and family came at 8.40pm and we dined and chat till 12.15 midnight. It had been quite sometime since we last meet up and we enjoyed each and every minute of the time spent....jangan serik ye kak, nanti datang lagi, kita sembang sakan lagi no..... Opps, I didn't snap the photos of the dishes served. Sorry! Once they left, I tidied the kitchen and went upstairs to iron Syahmi's uniform at 1.20 am. Then 'knocked out' at 1.45am approximately......

That's my Sunday stories..... err..... hellooo hellooo.... gosh...everybody dozed off while reading my boring story... hahahaha......

Something to enlighten you...let's me just post the photo first, then the recipe as I am running out of time....the 'school car driver' has to go out soon.......


Sorry guys, there's a slight mistake that I need to correct. After checking in the magazine, the actual recipe that I had tried was KUAH LONTONG SINGAPURA and not LODEH ya. Sorry for the mistake...

27 comments:

  1. salam ma...
    cun ahh cc tu...nanti leh cilop idea ekk...

    ReplyDelete
  2. camne ghase lodeh singapura yer? kene sabau la nih jwbnyer tunggu jwpn.. hehehehe

    ReplyDelete
  3. salam mama ... nk tanya ... CC yg first tu bunga kuning pink tu nozzle no brapa yek? yg ke dua tu plak no brapa?

    ReplyDelete
  4. Aishah@Ariffin@Aqil :
    Cilok jangan tak cilok... Ma pun cilok gak dan modify, tapi lupa dari mana... mintak halal ye tuan punya design...

    hana :
    Enak skalik buk! Hehehe.... Sabau itu sebahagian dari imannnnn.....

    melmisha :
    Waalaikumussalam. Bunga pink tu nozel nombor 852, bunga kuning tu, nozel made in China yang beli dari Rinn. Semua bentuk bintang...

    ReplyDelete
  5. salam mama, lama tak singgah sini.... tak tahan tengok breakfast syahmi....roti pun bentuk love....hihi

    ReplyDelete
  6. mama,akak dah cuba buat tartlet tu memang sedap sangat tapi tak sempat pulak nak bergambar ahak dah habis pon. Sedapnya breakfast tu tak payah makan kat luar kat rumah lagi sedap my amirul said. Mama pun kena prepare camnie lah. Aiyooo

    ReplyDelete
  7. Hi Mamafami n Syahmi,
    Thanx for the lovely cup cakes..they are yummy and My! you can really bake..i should be ashamed of myself for only knowing how to eat them and not baking them..i love cooking and eating and hopefully i can learn somthg/many thgs from you.Thanks again.-Cikgu Rafidah.

    ReplyDelete
  8. comeinye roti syahmi bentuk love =) hashbrown tu mama buat sendrik ye? aritu fini watgak...ikut resipi lam internet...kalo mama ade resipi lain tulislaa yek!

    ReplyDelete
  9. mama tekap dgn cutter ka roti tu?..mmg creative la mama ni....bekfas menu tu pun npk sedap dan menarik...lodeh oh mak lodeh..lodeh anak pak saleh..hihihihi

    ReplyDelete
  10. Hmm..if i may add..Syahmi should be lucky to hav a Mum like you..i juz went thru ur blog and i can't help myself but drool at all these tempting food n wonder how can i ever cook like you..Do you ever host a cooking class, by the way?.if you do MamaFaMi,pleaseee let me know. TQ.

    ReplyDelete
  11. wuisshhh setapnya ma almost nak jilat skrin nih LOL. ehh your children is not in asrama anymore ekk ma? **komprem tinggal ketapi nihhh**

    ReplyDelete
  12. mama ni... naughty tau, kan dah teringin nak makan lontong haaa...!

    ReplyDelete
  13. Lodeh tu satu hal...CC mama yg bunga rose pink tu...menggoda sungguh....

    ReplyDelete
  14. Salam kenal mamafami, lodeh is my favorite.. maklumlah org nogori. Anyway, terpegun dgn kegigihan you in serving your customers & the same time your family.. Congratulation.. keep it up..

    ReplyDelete
  15. lodeh singapore ngancam tokak den...dapnyaaaa

    ReplyDelete
  16. mamafami,

    u are so creative. ur children are so lucky to have a mom like u

    ReplyDelete
  17. i agree eena...tang breakfast yang tak tahan tu

    ReplyDelete
  18. Mama..Syahmi dapat roti "Love".. lebihan roti yg kena terap tu masuk mulut mama or mulut papafami ????.. Cute la bekfas syahmi tuu heh heh .....

    Ha ah laaaa...buat org teringin nak pekena lontong plaaaakkkk.....

    ReplyDelete
  19. haloooo.....tara update lagi ka?
    Tak kan dok sidai kain lagi, kot?

    ReplyDelete
  20. iksh3 kalau cikgu tu x suke cc mama tu buleh potong jari i! muahahahaaaa adeiii sedapnyerr lodeh tuuu ni kalau wat bekfest ni mmg kompen x cukup semangkuk!

    ReplyDelete
  21. chepah75 :
    Waalaikumussalam Chepah. Chepah tu busy sokmoh dengan orders, tu sebab tak sempat singgah sini. Roti tu, saja je nak bagi dia naik semangat makan... hehehe... Itupun pasal mood mama dia baik pagi tu, kalau tak, letak selepuk je... hahaha...

    noor :
    Alhamdulillah tekak Kak Noor sama taste dengan tekak kita. Sedap kan tartlet tu. Hehehe... Amirul pun teringin breakfast set Syahmi ye.... ala senang je Kak Noor, main goreng goreng je....

    Kitchen Flavours :
    Thanks Lubna

    rafidah :
    Hi Cikgu! What a pleasant surprise to see you here. Thank you for taking some of your busy time to 'visit' me here. Alhamdulillah you liked those cuppies we sent you. Ala cikgu bekerja, mungkin masa terhad untuk cuba baking ni. Who knows one day, you'll start baking and no turning back..... lepas tu cikgu pulak hantar kat kami untuk merasa *wink* *wink*

    ~shafini :
    Roti Syahmi tu saja je bagi presentation cantik. Hashbrown yang dalam gambar ni, mama beli frozen punya sebab tak sempat nak buat sendiri. Mama pernah buat hashbrown sendiri. Resepinya ada di sini
    Ana :
    Ha ah, mama potong guna cookie cutter haq besaq tu. Amboiiii siap hang nyanyi lagu lodeh no.... Pak Salleh kejaq hang baru tau!

    rafidah :
    Not sure whether Syahmi thinks the same way about having me as his mom...hahahaha... I am not a good cook cikgu. No confidence in conducting any cooking classes. But if cupcakes deco class and baking, I am still considering... I cook just because I HAVE TO COOK and that is because I have a few mouths to feed in this house. If it were me alone, I think, my stove will cry for me.... hahahaha.....

    kucai :
    Sat sat Kucai, sebelum hang lap skrin tu, lap dulu kot ada habuk ka apa... nanti sakit perut! Hihihii.... Only Syahmi is out of boarding. He's still too playful and not serious with his studies. Mama has to always knock some sense into him!

    kucingorengemok :
    Hihihi... ala Lin, senang je cari lontong... ada di mana mana... wah... tak pun, balik nanti lodeh ler kejap!

    Mat Gebu :
    Setakat itu je la kemampuan mama Mat oi.... Mat dah sihat?

    Nida :
    Waalaikumusaalam Nida. It's all about time organising la Nida. Tapi mama ni bukan selalu dapat order pun. So it won't be much of a problem insyaAllah.

    maklang azie :
    Balik nanti masaklah kojap. Bukan susah mano pun. Tutup sobolah mato pun ekau leh buek....

    MyCuppyCupCake :
    Amin amin ya rabbal alamin. Thank you for your kind words. Hope my kids think the same way as you.... ;)

    boxhousestudio :
    Mu nak ke? Nanti kita buatkan... ahakss...

    rinnchan :
    Jangan tak tahu, lepas habis snap gambar breakfast set tu, lebihan roti tu ma lepukkan aje atas plate yang sama. Syahmi ngaruk kejap. Dia kata no space for him to eat. Hahaha.... Kesian dia kena bully dengan mama dia.

    Muna :
    Aiyooo amma...sorry la, was pretty busy lately, doing nothing... hahahaha... ok madam, kita dah update dah. Sengkang mata lagi update tau, takut dapat kad merah keluar padang. Ni referee baru bagi kad kuning... hihihi....

    shima :
    Oooo mentang mentang cikgu dah kata dia suka cc tu, barulah berani cakap nak potong jari eh! Hehehe....

    ReplyDelete
  22. cantinkya cuppie cake tu!! syabas!!

    ReplyDelete
  23. mama,
    love whatever u do lah. cc tu mengancam. makcik nak cuba juga buat cc,nanti mama boleh kemon on line lah ye,

    ReplyDelete
  24. My Asian Kitchen :
    Terima kasih

    makcikkantin :
    Eee mama nak disuruh komen. Mama punya cc pun masih gred C lagi ni... hihihi

    ReplyDelete
  25. Yg i tau kan mama for orang johor lah, lodeh is nama kuah nya and while it's the whole set with nasi impit, jadilah lontong. Macam grilled chicken bila di served with rice and sambal jadilah set nasi ayam.

    ReplyDelete
  26. Salt N Turmeric :
    Thanks for the explaination Farina.

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!