Labels

A KEEPER (9) Advertisement (5) Airfryer (1) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (7) Bread (135) Brownies (15) Cakes (131) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (68) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (4) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Flashback (1) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (7) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (112) Lauk-pauk (129) MANUALS (2) Muffins (41) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (15) Phillips AirFryer (2) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (10) Ramblings (25) Rice n Noodles (60) Seafood (7) Snacks (37) Step-by-Step (15) Stories (14) Tag (9) Trips (12) Vegetables (7) Video (3) Western (15)

Search This Blog

Loading...

Saturday, September 27, 2014

Help!!

Good day everyone! Hope all of you are enjoying your weekend with family and friends. Or maybe just lazying around at home doing absolutely nothing aka resting! 

Just wondering, if any of you knows where I can get hold of this mould, in Malaysia that is. Your help is much appreciated. Thank you.

Credit to Rahel's Blog. Thank you Rahel.

23 comments:

  1. Good day to you sis,
    Mak teh x penah tgk acuan ni...
    Tpi agak2 la n Kalau rajin p cari kat kedai2 apek lama n hardware
    Makteh selalu beli besen,periuk enamel sadur situ
    Kuih ni byk kat johor, tpi x penah beli lgi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun tak pernah jumpa. Tapi dah blogwalk ni, dah terjumpa, dah terberkenan dah teringin! Huwaaaaaaa

      Delete
  2. Mama, ini acuan kuih buroncong (kuih orang bugis) kat Sabah adalah jual acuan ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabah tu... jauh. Anyway, thanks for the info ya...

      Delete
  3. assalam mama,
    setahu kita ini acuan kuih pukis dari indonesia
    kalau kat johor ada rasanya...
    macam pernah nampaklah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Ayu...
      Betul tu Ayu. Memang acuan kuih pukis dari Indonesia. But if i am not mistaken, kuih dangai pun boleh juga guna acuan ni.

      Delete
  4. nak menolong pun..ni first time nampak
    nanti kalau-kalau kita teernampak, mrs bagitau mama yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...tak apa...kita sama sama belajar benda baru ye Mrs Smile

      Delete
  5. Aslmkm mama. owww... memang tgh lazy giler ni.... resting in the weekend before start keje esuk! Along pun first time nampak ni... nanti Along survey kat Swk ni kot2 ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Along...
      Mama pun hari ni...hari malas sedonia. Just lazying around the whole day. Mama pun tengok kat blog Rahel :)

      Delete
  6. As salam mama
    Saya pernah nampak kat Klang. Harganya kalau tak silap RM60++. Tapi saya nampak pun awal tahun 2014. Kalau saya nampak lagi saya inform mama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussam Hazila...
      Wah ada ke kat Klang? Area mana tu. Huhuhu...tensen tensen....

      Delete
  7. Assalamualaikum mama...
    alahaii.. sy pun tak pernah tengok acuan ni mama.. kalau acuan kuih dangai ada saya nampak.. hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Ratna...

      Ratna tengok kat mana acuan kuih dangai ye?

      Delete
  8. Hello MaMaFaMi! This is a rather unusual looking mould. Never seen it before and neither have I seen/tasted the giggle inducing kuih pukis. Sorry lah, the name is funny to me :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. This friend of mine eh, tak reti dok diam tau. Dah sihat 100% ka? Cubalah rest dulu until dah 100% recovered! Unless you jalan jalan ambil fresh air, then I no say la kan....

      Heppp... I know, the name sounded funny, but diam diam sudah! Hihihi...

      Delete
  9. Tak dapek den nak nolong....den tak tahu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak po tak po.. .nanti den usohokan laie... sampai eden dapek.... cumo eh, den takut, bilo dah dapek, bondo ni dok jadi tukun yo! Hahahahaha....

      Delete
  10. Replies
    1. Tak apa Kak ina... nanti kita usaha lagi mencari... :)

      Delete
  11. I'm interested to get this mould too! Can you please tell me if you know where to buy this? Cheers!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Zoe...

      A friend of mine told me that we can get this mould from Indonesia. But my friends in here said, it can be found in Klang and Sabah. Till to date, I am still looking :) All the best to me! Hahahaha

      Delete
  12. Ini acuan darii indonesia
    http://cetakankue.blogspot.com/search/label/Pukis%20Pancong%20Dange

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!