Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (114) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (102) Lauk-pauk (118) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (12) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (53) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Friday, April 19, 2013

SMOKED CHICKEN CHEEZY RISOLES

Assalamualaikum...

Lambat masuk hari ni. Hihi.. macamlah hari-hari pun masuk sini kan? Semalam pun ponteng tak masuk. Tak kisahlah, janji hari ni ada update...

Tapi hari ni, tak ada rancangan memasak ye. Jangan tak tahu, mama dah buat rakaman lagi dua rancangan memasak. Muahaha... kesian mama ni dok perasan sendiri kan, tapi tak pe lah, bukan kacau orang pun, saja nak syok sendiri... hehehe...

Anyway, hari ni, mama nak up-kan pasal RISOLES. Opss, bukan mama buat tapi geng sekepala mama belanja mama. Sedap oo risoles dia. Risoles ni sebenarnya kena deep fry, tapi kenkonon mama nak 'healthy', mama gunalah HAPPY CALL mama untuk 'goreng'. Kalau tak tahu apa itu Happy Call pan, boleh tengok gambar kat dalam entry ini.

So, inilah dia SMOKED CHICKEN CHEEZY RISOLES. Gambar yang ini, mama cilok dari Lea Oven Shoppe


What is LEA OVEN Risoles :

Crispy and yummy pastry covered with breadcrumbs and stuffed with delicious, cheesy smoked beef or chicken, just DEEP FRY and eat them hot with either mayo, chilli sauce of cili padi :)

Price : RM20 for 10pcs / box
How to Order : Contact Daalia Abdul at 012-283-9337


Dua gambar berikutnya, adalah yang mama 'goreng' sendiri guna Happy Call dengan hanya 1 sudu besar minyak sahaja.



Apa tunggu lagi??? Jomlah beli......



9 comments:

  1. Mcm sedap je...mcm popia ke apa ni?

    ReplyDelete
  2. nampak sedap lah Mama ingatkan Mama buat tapi mmg sedap risoles ni kalau dkt nak jugak order heee

    ReplyDelete
  3. sedapnya....=)...makanan paling sedap didunia menurut chef Wan ialah makanan free...he he he

    ReplyDelete
  4. suka sekali makan risoles...kalo di deep fried memang lebih enak yah tapi kesehatan lebih utama.. hehe

    ReplyDelete
  5. freedownload all kind of movies,games,tutorials,ebooks,softwares,mac-softwares,music,mobile-apps,wallpapers
    this all free for you all and also play online music and also download on one click

    ifreedown.net
    http://www.ifreedown.net

    infreedownload.com
    http://www.infreedownload.com

    mp3skull.im
    http://www.mp3skull.im

    mp3x7.com
    http://www.mp3x7.com

    ReplyDelete
  6. tima kaceh banyak banyak wakkkk for the testimony

    ReplyDelete
  7. As Salam mamafami,

    Anyone interested to order can order from me too, I'm at Seksyen 7, shah alam & also teaching this baking class upcoming 7/6/2013 or 8/6/2013 (1000am - 1700pm) with RM300 class fees.. Can contact me at 017-2183294 & 012-6559025..

    Irenebakelove Bakery & Boutique

    ReplyDelete
  8. Thank You nice shairing
    download full hindi and english movies online free
    and software with keys and pathces
    Download Free Games Online
    http://mp4mobilevidios.blogspot.com/
    http://everythingz4u.blogspot.com/
    http://myonlinefilez.blogspot.com/

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!