Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (114) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (3) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (101) Lauk-pauk (118) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (12) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (53) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Saturday, November 20, 2010

CERITA KREATIF : Aku nak bagi BEN ASHAARI hadiah ..

Hari ni, mama skip citer makan eh. Hari ni nak masuk pertandingan. Tadi mama pergi rumah MAT GEBU. Dahlah siksa tengok mee dia, pas tu dia usha usha suruh join contest Ben. Mana boleh tahan. So Ben, ini dia mama submit mama punya entry. Last minute pun kira halal la ye. Girl just wanna have fun! Wish me luck you all!!!

M.Y E.N.T.R.Y


Nak bagi apa untuk hadiah harijadi Ben?
BROWNIES. Nak ke dia? Nak tak nak, orang dah bagi, kenalah terima kan?

Mengapa bagi brownies?
Sebab mama sendiri akan buat brownies tu. Jadinya, adalah 'sentimental value'. Lagipun, brownies tu boleh mengenyangkan perut! Leh share makan sesama isteri terchenta.

Hadiah mama ni, tak perlulah nak kena tabung duit lama-lama sebab semua bahan-bahan dah sedia ada dan dibuat dengan penuh kasih sayang lagi tau.

Untuk Ben, selamat hari jadi dan semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik dan diberkati kehidupan. Amin.

Jumlah perkataan : 89, kalau tak caya, leh kira... hahaha..
Gambar-gambar yang disertakan di bawah ini adalah dari koleksi peribadi MamaFaMi sendiri dan tidak dirompak dari mana-mana. Kena beritahu ni, sebab itu salah satu syarat! Hehehe...

Ben nak yang mana?
Yang ini.....

Brownies

...atau yang ini....

Brownies

...atau yang ini...

Brownies

...atau yang ini...

Brownies

HAPPY BIRTHDAY BEN!

Brownies

14 comments:

  1. Waaaaaaaaaaa...awal2 dah dpt ucapan besday...alahh "kemensah" kan maaa

    ReplyDelete
  2. salam mama..

    hehehe..tqqq ... sbb sudi join segmen ni .. brownies eh.. sedap sedap .. tapikan .. nak start diet neh .. huhu...tak pe.. makan tetap makan ... tqqq mama

    ReplyDelete
  3. wahh! best yer. chocolate plak tu.nyum,nyum,nyum.=)

    ReplyDelete
  4. Ma..xkan utk ben je..kita pun nk jgk..kira utk hdiah hri jdi yg dh lepas ye..yg ma duk bgi2 sblum ni xkira ye..hahaaa..

    ReplyDelete
  5. gemuk laaaaaaaaaaa sifu kita nnti...hahaha

    ReplyDelete
  6. brownies, penyapu, kucing, beg dah diberi...hurm....apa lagi yg tinggal erk...hurm...

    ReplyDelete
  7. I,M 7kg lighter[sbb posa],i can afford to splurge on these.....bagi mak teh la sis.....esok nak wat waffle[dah cilok resepi kat sini tadi-yg the best ever waffle tuuuu]tuesday fatin exam kan....all of our prayers for her..n for our ajeem.

    ReplyDelete
  8. Wahhhh.. mama... kecur air liur tgk brownies mama ni la.... walaupun mama bagi kat Ben.. tapi jid nak order yg sama juga nanti yer.. hehehe...

    ReplyDelete
  9. Salam.....Selamat Hari Lahir Utk Ben Ashaari...Semoga Dipanjangkan Usia, Di Murahkan Rezeki...Beroleh Kesejahteraan Dan Kebahagiaan Sepanjang Hayat...Hendaknya...Aminnn.

    Ampunn!! MamaFami...Lin Tumpang Beri Ucapan Kak Sini...Hehehehe

    ReplyDelete
  10. wahhh . . best nye brownies.. nie yang wat sy lapar nie.. hee~~

    p/s : mama, sy dah follow awk :)

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!