Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (3) Apam (20) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (113) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (1) HELP (1) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (99) Lauk-pauk (118) MANUALS (2) Muffins (38) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (12) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (52) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (9) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Wednesday, May 19, 2010

Best Brownies (Angie)

First and foremost, a HAPPY BELATED TEACHER'S DAY to all teachers in this world...




Helped my cousin to make these cards for the teachers in her school. Actually she had asked me to google for nice wordings to be pasted on the teacher's day card she intended to do. I ended up helping her do the card instead of looking for the wordings! Hahaha... It was fun making the cards for you kak... after a long time not having the chance to play around with art. And this is my signature at the back of the card, copyright controlled..... *wink*

Card


Last Monday, I thought of updating my blog, for the teacher's day entry, soon as I've finished doing the orders that came from ANZ, but then I got a sad news from hubby's family. One of his cousin, a former teacher, passed away. Datin Hajjah Aminah Zakaria passed away at the age of 49 after bravely fighting with the final stage cancer. May her soul rest in peace. Al-Fatihah.

I am not going to write much today. My list-to-do is still very long. So I will go straight to the recipe to share. Made these brownies for Syahmi's teachers. Besides the brownies, I had packed a chocolate chip muffin as well in the box. Thank you to all the teachers who had kindly taught my son. May all of you be blessed....



Thank you to Angie from Allrecipes for the recipe. I made a few adjustments to the recipe to suit my taste.

Best Brownies Angie

BEST BROWNIES
Source : Angie from Allrecipes
(Note : Please double the recipe for tray sized 10" x 10")

Ingredients :

1/2 cup butter
1/2 cup white sugar
1/2 cup brown sugar
2 eggs
1 teaspoon vanilla essence
1/3 cup unsweetened cocoa powder
1/2 cup all-purpose flour
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon baking powder

Frosting : (I didn't do this)

3 tablespoons butter, softened
3 tablespoons unsweetened cocoa powder
1 tablespoon honey
1 teaspoon vanilla extract
1 cup confectioners' sugar

Directions :

1. Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C).
2. Grease and flour an 8 inch square pan.
3. In a large saucepan, melt 1/2 cup butter. Remove from heat, and stir in sugar, eggs, and 1 teaspoon vanilla.
4. Beat in 1/3 cup cocoa, 1/2 cup flour, salt, and baking powder.
5. Spread batter into prepared pan.
6. Bake in preheated oven for 25 to 30 minutes. Do not overcook.

To Make Frosting:
Combine 3 tablespoons butter, 3 t. ablespoons cocoa, 1 tablespoon honey, 1 teaspoon vanilla, and 1 cup confectioners' sugar. Frost brownies while they are still warm.

Have a nice day everyone!

17 comments:

  1. alahai maa.. baru semalam membronis! tapi yang ini kok nampak lagik enak! harus di coba tapi nampak gaya bulan depan! hihihi

    ReplyDelete
  2. wahhh nak try la...asyik buat muffin jer...:)

    ReplyDelete
  3. ehh, ma, dah rabu ni, dah cukup seminggu... sekarang boleh masuk contest hari tu (haha) ;)

    ReplyDelete
  4. ma..mmm apa bezaa kek dengn brownies?

    ReplyDelete
  5. Salam rindu Mama..
    Takziah Ummi untuk family hb Mama...Wah byk order lately eh..xpa laa, Ma buat setakat terdaya eh..jgn smpai x cukup rest..tp brownies mu itewww...menggoda kalbu betuiiii...muaahhh!

    ReplyDelete
  6. salam singgah mama,
    wah... brownies tu.. sedapnya..
    memang best ya :D:D

    ReplyDelete
  7. assalammualaikum mamaFaMi,

    sy suka singgah blog mama, sgt interesting dan bnyk resepi sampai tak tahu nk mula mencuba resepi mana. hehe..

    pada mama, resepi brownies mana yg paling sedap? hehe..

    ReplyDelete
  8. Salam Mamafami...wonder how you make time for all that??? Tabikkkkkk!

    ReplyDelete
  9. Hi MamaFami, very nice. Ada lagi? I think 6 pieces will do fine with me, and iced coffee too, ha ha.
    You have fun and keep a song in your heart, Lee.

    ReplyDelete
  10. salam mamafami.
    cantiknya kad2 hari guru tu.:)
    Terima kasih atas perkongsian resipi ni ya.

    ReplyDelete
  11. They really look good! I read you blog often only that this the first time I'm posting and I am giving you an award. You can pick it up at http://peranakanandmore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. salam mamafami :) mama ni mcm tahu2 je sy nak cr resepi brownies-toceh2x!

    ReplyDelete
  13. mama ... sy pun ada bagi award utk mama mmg supermom la...will u.

    ReplyDelete
  14. Salam Mama,

    Tumpang tanya, adakah Allahyarhamah Datin Hjh Aminah Zakaria tu penceramah yang sering diundang dlm forum agama di tv tu ?

    ReplyDelete
  15. hana :
    Wei, jangan makan manis-manis selalu sangat cik oi. Kesihatan harus dijaga. Mama ni, nampak je buat benda manis setiap entry, tapi sebenarnya, mama makan cipuuuuuuuttt je tau. Yang lain, sedekah! Betul tau, tak tipu...chong sikit je... hahaha....

    lina :
    Try jangan tak try...mama pun suka wat muffin, tapi tak suka makan...


    ct_nurmarlissaa :
    Mmmmmm..... so chocolaty good!

    kucingorengemok :
    Ala KOG, mama tak sempat sempat lagi la...otak tengah sesak ni......

    izahdaut :
    Kek lagi gebu, brownies ni macam berat sket. Kiranya, brownies ni ala ala kek bantat la kot... muahahaha... ada yang kena ketuk kepala ni kang... cabotttt......

    Ummi :
    Waalaikumussalam Ummi....
    Thanks for the wish.
    Orders tu banyak, bermusim. La ni tengah relax tapi sib baik tak de yang mengoder... fikiran kita tengah sedikit serabut la... I need to organise myself soon sebelum bertambah parah! Huhuhu....

    deeTha :
    Waalaikumussalam deeTha... Selamat datang ke teratak mama yang seadanya ini ye....Lor, peminat coklat gak ke ni?

    Zack Zachoes :
    Waalaikumussalam Zack. Terima kasih ye sebab sudi berkunjung ke mari. Tapi ni mesti kali pertama menegur mama kan? Rasanya sebelum ni, mama lom pernah came across your nickname yang unik ni. Well, mama ni, to be frank, kalau buat sesuatu, makan ciput je. So tak berapa nak dapat differentiate between all the other brownies. Maybe the latest one is the nicest kot plus jimat kos... *wink*

    Watierman, rmanbkr :
    Waalaikumussalam Watie.... I HAVE to make time! By hook or by crook... tu yang towards the end, terus tergolek!!!! At times, I do push myself to the limit! Not healthy I know, tapi dah pe'el macam tu... moga diberi kesedaran dengan kadar segera! Amin... I need to take it easy, but will I be able to? Huhuhuu...

    Uncle Lee :
    Hi Uncle Lee... All gonelah Uncle Lee, very sorry. The brownies were meant for the teachers' of my son's school. Next time you're around, I'll bake more and the whole tray will be yours to enjoy with your Iced Coffee okay... take care!

    ummu :
    Waalaikumussalam Ummu... Terima kasih Ummu. Itu je la yang termampu dibuat dek kreativiti yang amat terhad ni. Memang suka nak kongsi resepi yang telah dicuba, dengan harapan akan mendapat sedikit pahala....

    Tina :
    Hello there Tina. Thank you for visiting my blog. Glad to have you on board. Oh how sweet of you. Will collect your lovely award soon ya... Thanks so much for your kind thoughts....

    Deliah's Deli :
    Waalaikumussalam Deliah... tu la, mama dah selami fikiran Deliah... wah...terlebih sudah! Hahaha...

    lina :
    Terima kasih banyak-banyak Lina.... ni yang rasa macam nak terbang je ni... hahaha...

    GuavaStrawberry :
    Waalaikumussalam. Allahyarhaman Datin Hjh Aminah was a school teacher. Dia bukan penceramah.

    ReplyDelete
  16. Ehehe..you're right mama ;) Selalu berkunjung ke rumah mama ni tapi segan nak tegur *blush blush*

    Resepi brownies yang latest ni yang paling best ek? Nanti nak cubalah, sangat teruja tengok gambar-gambar dalam blog mama ni. Hehehe..

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!