Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (3) Apam (20) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (113) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (1) HELP (1) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (99) Lauk-pauk (118) MANUALS (2) Muffins (38) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (12) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (52) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (9) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Friday, May 21, 2010


Jumaa Mubaraq to all....



Just an entry of photos today, as I am rushing at the moment...
The above is Syira, the lovely daughter of Puan Mastura who just celebrated her 5th birthday at her nursery last 19th May. Thanks Mas for trusting me with the cake.

Kek Mas


Order from Puan Noriza of ANZ... Thanks Puan Noriza for ordering and also for your kind feedback...

Cupcakes Puan Noriza


Cupcakes Puan Noriza


Cupcakes Puan Noriza


Fruit tarts for Ibu Nor of ANZ too....
So sorry Ibu Nor, I didn't manage to bake for you the cheesetarts as well due to the funeral I have to attend. Hope you are happy with the fruit tarts.

Fruit Tarts Ibu Nor


And these are for Puan Nona Asiah.. Thanks sis...

Sis Nona's Cupcakes


Sis Nona's Cupcakes


And finally, an adhoc order by Wan. Thanks Wan...


Wan's Cupcakes



Have a nice and safe weekend....



10 comments:

  1. memang salute lah pada mama nihh!!!

    ReplyDelete
  2. Salam mama! dah sihat sepenuhnyer ke belum? hrp dah sihat ya ma.. mmg betul salute lah kat mama mmg cantik hasil kerja mama, kita ni tgn dan nak masuk umur tua pun tak pandai2 lagi nak deco, yg bodo2 pun kita tak reti hihhi... ni kalau dekat mmg sah2 kita berguru dgn mama.. canteeekkknyerrrr cc tu sume! geram betul tgk!

    ReplyDelete
  3. salam mama..wow menarik dan mengancam..rasa cam nak makan ajer bila tgk..nasib baik kat pc ajer kan.

    ReplyDelete
  4. mama..cantik & kemas deco mama buat nih & suka tgk tulisan atas kek tu..cantik jer...mama leh share tak icing mcm mana utk tulisan atas kek?? cantik lar mama buat ;)

    ReplyDelete
  5. salam mama..cantik dan kemas kek & cc yg mama buat tuh...suka sgt tgk...ermmm mama kOi ada award tuk mama nnt dtg la amik taw..

    ReplyDelete
  6. Hi MamaFami, you sure one creative lady and your this cakes presentation is outstanding!
    You are good! Can see you have a Black Belt in cake making. Best regards, Lee.

    ReplyDelete
  7. salam mamafami...cantiknya kek u tu..tapi cantik lagi anak tuuuu...

    ReplyDelete
  8. Mat Gebu :
    Mat, ko tabik spring ke, tabik Hitler Mat? Kalau tabik Hitler, bebaik... kang tertendang plak teko ko yang precious tu! Ahakss....

    ijayuji :
    Waalaikumussalam Ika. Badan dah sihat, otak dah sihat gak sesikit, cuma demam malas je lom kebah. Cemana nak wat ek? Ala Ika, hasil kerja ni sebenarnya need practise je. Lagi banyak Ika buat, lagi cantiklah jadinya, insyaAllah. Eee janganlah berguru dengan mama ni, takut terajar ajaran sesat nanti...huhuhhu...

    ♥peachkins♥ :
    Thanks dear...

    kak ina kl :
    Waalaikumussalam Kak Ina dear. Ala biasa-biasa je kak. Kalau akak nak makan, meh ler datang rumah. Bukan akak tak tahu rumah kita kan..... *wink*

    fiza@tulip77 :
    Hi Fiza... terima kasih ye. Mama hanya gunakan satu jenis icing je untuk semua sekali... untuk deco bunga dan juga deco tulisan tu. Mama gunakan resepi buttercream icing kembang kempis di MyResipi.

    mizwa :
    Waalaikumussalam kOi. Terima kasih for your kind words dan oh...ada award ye... nanti mama gi amek ye... Thanks so much... muaaahhhsss.....

    Uncle Lee :
    Hi there Uncle Lee...hope you and your wife are keeping well.
    Ala my cupcakes are just biasa biasa saja. If a cake sifoo, will only look at it with just a glance la Uncle Lee. Nothing special! Anyway, thanks for your kind words...
    You know what Uncle Lee... I am still curious, what it with May 22nd, 2010, the date you've set for the dinner invitation in Singapore. Any special occassion?

    nor64 :
    Waalaikumussalam Nor. Anak Mas tu memang comel. I bet, secomel mamanya.....

    ReplyDelete
  9. mama..warna-warna yang ceria...comei-comei..

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!