Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (3) Apam (20) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (113) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (1) HELP (1) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (99) Lauk-pauk (117) MANUALS (2) Muffins (38) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (12) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (52) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (9) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Friday, May 14, 2010

Ayam Panggang Peri-Peri Rosemary

Jumaa Mubaraq to every one...

This morning, I woke up feeling much better than yesterday. So after taking my shower and performed my Fajr namaaz, I started ironing some clothes till it's time to send Syahmi to school. Before sending him, I managed to put the dirty clothes in the washing machine. When I reached home from school, and feeling quite alright, I took the sponge and started washing the car. Finished with that and feeling happy that my car is 'bedak sejuk' free, I went inside to take out the laundry from the washing machine to hang. Done with that, that's when I don't feel good anymore! Oh oh... I overdid myself, have I? Anyway, I am satisfied and happy enough, I was able to do something this morning!

Little experiment in my little kitchen....

Ayam Panggang Peri-Peri Rosemary


Tried this quite sometimes back. So please don't ask for a piece or so because regret to say, it's all gone! Hahaha.... Came across the yummy looking roasted chicken at MaDiHaA's Blog. According to her, she took it from Shima. Thank you to both chefs for the lovely recipe. But why didn't mine look as yummy as MaDiHaA's? Huhuhu....


Ayam Panggang Peri-Peri Rosemary

AYAM PANGGANG PERI-PERI ROSEMARY
Source : MaDiHaA, originally taken from Shima

Ingredients :

1/2 chicken ~ cleaned and halved
1 teaspoon salt
1 tablespoon tobasco sauce (I didn't put, not available)
2 tablespoons Nando's Extra Hot Peri Peri Sauce
1 tablespoon BBQ sauce
1 tablespoon honey
1 tablespoon olive oil
1 teaspoon dried rosemary ~ pounded slightly
a bit of fresh rosemary (I didn't put, not available)

Method :

1. Marinate the chicken with all the ingredients for at least an hour or so. The longer the better.
2. Heat the oven at 200 C.
3. Roast the chicken till golden brown, turning over the chicken every 8 to 10 minutes to get an evenly roasted chicken.


These were what I did last Tuesday....

For my mom's best friend's birthday.... Aunty Jo.... Happy birthday Aunty!

Cupcakes Aunty Jo


And for my nephew and nieces....

Cupcakes for nephew & nieces


Have a nice and safe weekend everyone!


10 comments:

  1. Salam mama! aloooooooohhh..kita tak de lerr sos peri2 nando mando tuuu.. sedapnyer nmpk simple tp sgt yummy tgknyer! dah ok ya ma? tgk cc tu cantek betul!

    ReplyDelete
  2. bab ayam panggang2 nih mmg kiter suker! tapi mana nak carik si peri peri tuh yer?!! termenung dululah!!

    ReplyDelete
  3. Oh nampaknya nak kena pi beli sos peri-peri kat kedi ayam negro tu la nampaknya.. extra hot ok my fvrt!!..

    ReplyDelete
  4. kita tunggu pari-pari buatkan untuk kita...ki ki ki

    ReplyDelete
  5. nampak sos peri2 nando's tu.. ayam mama ni sure lagik sedap dr kat nando's tu.. kan mamakan? nmpk sungguh yummyla mama...

    mama.. sila ambil award pro memasak di blog t yg x seberapanya tu ye? tq mama..

    selamat berhujung minggu.. have a great weekend!!

    ReplyDelete
  6. Kat ASetar ni tak dak Nandos...Soso Peri2 ni lagi le tak dak...mama je ;a tolong pos sepinggan.

    ReplyDelete
  7. ijayuji :
    Waalaikumussalam Ika. Tak de sos peri-peri nandos, guna je la sos yang sewaktu dengannya.. tobasco ke... Agaknya Ika ni suka deco munger-munger eh? Asal ma buat munger je Ika kata cantik... hehehe...

    hana :
    Tak de si peri-peri carilah kawan-kawan seangkatannya... Hana kan terror mengolah!

    Sally :
    Kalau kat kedai negro, mesti dia ada sos peri-peri yang kaw kaw pedas kan?

    geraugebang :
    Wah, pari pari mana yang baik hati tu? Pari pari Siti Umbrella eh? Suruh dia buatkan kita satu ye....

    Ruziawati Bukhari :
    Esh tak de la T... Nandos lagi sedap.. pasal tak yah penat penat masak, terus ngap je. Makan plak dengan Iced Lemon Tea... T lalu tepi pun ma wat tak nampak je! Hahahaha.... Tq ye T, bagi mama lagi sepasang apron pink. Leh wat salin salin nanti...sukanya.....

    Amalblogbiz :
    Eeee segan je nak pos ayam tu kat KakMal, sah sah KMal bagi 1 bintang je. Tu pun sket baik dapat gak bintang! Kot dapat bulan je...hahahaha....

    ReplyDelete
  8. Salam Mama,
    Ayam ni nampak best....ada masa mesti cuba ni..cari sos peri-peri dulu

    ReplyDelete
  9. salam Mama, aduhh nampak menarik dan mengancam lah ayam peri-peri tu kak, sos kena cari ni..btw Mama n family sihat?

    ReplyDelete
  10. Sue @ Nenie :
    Waalaikumussalam Sue. Tambah sedap kalau dapat cicah dengan sos peri-peri especially the garlic ones, my favourite!

    ros@JMc :
    Waalaikumussalam Ros. Mama kurang sihat last few weeks. Plus sibuk dengan saknika maknika menda sampai tak sempat nak berkunjung kat blog kawan-kawan lain.. aduhai.. have to make time to visit you all soon la....

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!