Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (115) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (120) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (23) Rice n Noodles (54) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Monday, May 31, 2010

19


19


To my dearest hubby.....



Di manakah pemandangan terindah di dunia?
Puas ku cari setelah jauh melangkah
Hingga takdir menyuluh ke arah mu
Ku temu pemandangan itu terlakar di wajahmu

Dengan setiap renungan
Terpesona ku rasakan
Dengan setiap belaianmu hati makin tersentuh

Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku

Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu

Dalam berjuta-jutaan lagu
Tiada satupun dapat menenteramkan kalbu
Melainkan bila kau menyebut
Ke telinga bahawa kau juga sayang padaku

Dengan setiap lafaz kata
Harapan makin menyinar
Untuk kita bersama membina hidup bahagia

Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku

Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu

Ku rasa setuah-tuah manusia
Nikmati hidup dengan wanita suami yang ku cinta



With lots of love till death do us part....

21 comments:

  1. happy 19th anniversary mama!
    May Allah bless, terus bahagia & gembira! :p

    ReplyDelete
  2. Happy 19th Anniversary MamaFami....I surely will not forget the date...together we celebrate...Moga Jodoh kalian kekal...aman bahagia...diberkati yang Maha Esa...hingga ke hujung Usia....Amin!

    ReplyDelete
  3. Ma...HAPPY 19th ANNIVERSARY buat Ma n HB..smga kasih sayang kekal sepanjang hayat..AMIN...ptut le brmlsan...rupe2nya hri istmewa dia ye..hehe..mlm ni diner kat mana tu..

    ReplyDelete
  4. Salam mama cayang.. Happy anni buat mama n hb mama, semoga ikatan yg terbina bertahun tahun lamanyer kekal bahagia ke akhir hayat dunia n akhirat insyaAllah.. byk jugak ya anni blogger bulan 5 :-)

    ReplyDelete
  5. Happy 19th Anniversary to MamaFami n husband.

    Semoga kekal abadi dan bahagia sepanjang hayat.

    ReplyDelete
  6. happy 19th annivesary wat ma n hb! mudah2an terus berkekalan sehingga kehujung nyawa... alhamdulillah dah 19thn kan ma...anak2 pong berjaya.. alhamdulillahhh...

    ReplyDelete
  7. mama..hepi 19th anniversary..wah mama 3 tahun lebih dari kita..heehhee..semuga bahagia berkekalan..amin

    ReplyDelete
  8. Happy Anniversary yang ke 19 tahun mama

    semoga kamu berdua bertambang matang, bertambah kasih dan sayang, dirahmati umurnya..di berkati semua rezekinya..dikurniakan kesihatan cemerlang..dan cemerlang segalanya dalam keluarganya..amin amin amin yarabballallamin..

    salam paling indah dari ku di hari bahagia mu ini
    boxhousestudio....

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum..kehadap mama yang ceria di sana. saya disini berharap mama sihat dan gembira pada hari ulangtahun yang bahagia ini. saya disini mengambil kesempatan mengucapkan happy 19th anivesari buat mama n hubby ..dengan ucapan selamat berbahagia dan hangat dengan kasihsayang cinta suci didunia dan yang penting di dunia abadi. sekian.yang benar...peminat misteri.hehehheee

    ReplyDelete
  10. linahilmin :
    Thanks Lina... amin...

    Watierman, rmanbkr :
    HAPPY 44TH BIRTHDAY WATIE. Kalau dekat, leh kita potong kek kan. Watie bake the cake, mama dan hubby tumpang potong je, boleh gitu? Amin amin to your duaas.... and thank you...

    maz :
    Terima kasih banyak ye Maz. Dinner kat rumah je la. Dah tiga empat hari ni, asyik berjalan dan makan luar je... hari ni makan kat rumah dahlah...

    ijayuji :
    Waalaikumussalam Ika cayang.... terima kasih banyak-banyak atas doa dan wish Ika tu ye.. Maybe bulan 5 ni merupakan bulan cuti sekolah dolu-dolu... tu sebab ramai yang ambil peluang buat masjid *wink*

    Eliza :
    Thanks Eliza. Amin amin ya rabbal alamin.

    hana :
    Terima kasih Hana... mudah-mudahan yang baik baik ajelah buat kami ye... amin...

    Kakasma :
    Terima kasih Kakasma. Amin atas segala doa...

    boxhousestudio :
    Terima kasih banyak-banyak Tun. Syahdu pulak baca doa kome ni... Amin amin ya rabbal alamin.

    izahdaut :
    Waalaaikumussalam Izah. Ingatkan YB manalah yang bagi ucapan! Kih kih kih....
    Maka dengan ini, saya juga mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan ribuan malah jutaan terima kasih di atas ucapan dan doa yang telah puan berikan. Amin amin ya rabbal alamin.

    ReplyDelete
  11. mama...leen memang suka lagu ni tau!..hee, tak sangka mama layan gak..hehee...anyway semoga berbahagia ke akhir nafas mama...bagaimana cinta bermula, begitulah ia ke akhir nyawa hingga ke syurga...aminnn....

    ReplyDelete
  12. Happy 19th Anniversary to Mamafami & Hubby!
    Semuga berkekalan hendaknya .Loving each other till the end..

    ReplyDelete
  13. Happy Anniversary to my bestest cyber mate and blogger extraordinaire (ropa pun cheq tara tau lagu mana!)
    Semoga bahagia sekeluarga berkekalan infinitely. Amin.

    ReplyDelete
  14. wah happy anniversary mama, semoga jodoh panjang hingga ke nafas yg terakhir..amin.

    ReplyDelete
  15. Salam Mama..sori seloriiii..kita terlambat naik lori kokak..Happy 19th Anniversary Mama..moga kasih sayang sentiasa bertambah di antara kalian, dimurahkan rezeki (*kot boleh menambah ahli lgk..hehe), disihatkan tubuh badan dan diberkati kehidupan di dunia dan akhirat jua...Semoga Mama n hb sentiasa "sedang ingin bercinta" la selama-lamanyaa...**pssttt...Ma dpt hadiah apa la agaknya tuuuu..hehe

    ReplyDelete
  16. Happy Anniversary mama. Semuga bertambah mengenali pasangan.

    ReplyDelete
  17. salam mama..hepi aniversary ye! moga cinta kalian akan kekal mekar serta bahagia sepjg hayat..insyaallah amin!!

    ReplyDelete
  18. leen hussain :
    Mama suka lagu ni sebab senikata dia tu amat bermakna sekali.... *wink*
    Terima kasih Leen atas ucapan dan doa Leen buat kami berdua. Amin.

    Ayu :
    Terima kasih Ayu. Amin amin ya rabbal alamin. Ha ah, masa kenal dan bertunang dulu, tak de lovey dovey sangat. Dah kahwin baru nak start and still is... amin....

    Muna :
    Thank you to my bestest cyber mate and the person whom I like to dengki so much! Hihihi.. Feel tau kalau dapat usik Muna ni. Hahaha... Amin to your duaas for us...

    lina :
    Terima kasih Lina. Amin amin ya rabbal alamin.

    Ummi :
    Waalaikumussalam Ummi. Terima kasih di atas ucapan dan doa Ummi buat kami berdua. Amin. Semoga segala yang didoakan bisa dimakbulkan oleh Allah Subhanahu wa Taala. Kami ni memang tak adalah nak beri hadiah hadiah ni semua at any occassions pun. All I need is to be loved till forever. Hadiah yang paling berharga buat ma....

    Azian :
    Terima kasih Azian. Mudah-mudahan....

    inahar ali :
    Waalaikumussalam Ina.... Terima kasih banyak-banyak ye. Amin atas doa Ina buat kami....

    ReplyDelete
  19. Salam mamafami,
    Syahdu..19 tahun mama? Moga bahagia selalu sehingga ke akhir hayat, dan anak2 yang cemerlang dan kasih berpanjangan.... Happy anniversary, mamafami.

    ReplyDelete
  20. Alamak Mama, sorry for this belated congratulatory note - but Happy Anniversary to you and hubby and many, many more to come!

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!