Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (122) Brownies (15) Cakes (118) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (121) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (25) Rice n Noodles (55) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (10) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Friday, July 24, 2009

Orders from my aunt and Roha

I am pretty occupied these past few days. I got carried away doing these...







...to make these...





...for my aunt's order. Thank you Cik Inni...hope you're satisfied with my product.. wah!



At the same time, I made these for Roha as a surprise for her dearest hubby on their 5th anniversary. Hope you like them Roha and thanks for letting me have the pleasure of attempting to deco the cupcakes using edible image. I do hope you guys will enjoy the cakes as much as I enjoyed preparing them for you. HAPPY 5th ANNIVERSARY and may there be many more happy years of togetherness for both of you. Amin.....




Have a nice and safe weekend everyone!



23 comments:

  1. wahh~

    apsal kiut sgt bunga2 tuu~
    ahahha

    ReplyDelete
  2. mama,
    sungguh cantik, rasa sayang plak nak makan....:)

    ReplyDelete
  3. Awwww mama fami ..berry berry preeety .. I like :))

    ReplyDelete
  4. Waaaaaaah....Blog Mama dah meriah dengan order-order. Hmmm semakin mantop dan kreatib niii ma....

    ReplyDelete
  5. Ma....cantik sangat cc fondan tu...sweet je deco..
    pss..mama dah dapat balasan email kmal dah ke...dah start minum...ahakss

    ReplyDelete
  6. Pretty candy flowers and flower cupcakes...

    ReplyDelete
  7. Look nice & neat. Mine still not yet pass... hehehe

    AlongRoz

    ReplyDelete
  8. memang debomb....buat lebih lengkali kita bleh order aje sbb kita bab gentel2 ni cukup malehhh..hehehe

    ReplyDelete
  9. feezo o(*,*) :
    Zikomo kwambiri! Kuit ke bunga tu? Cute cam acik kot! Hahaha....

    defina :
    Thanks Defina. Aduhai, kalau sayang nak makan, abih tu nak dibuat apa pulak keknya tu!

    Dura :
    Awww thank you my dear!

    ~shafini :
    Thanks! ;)

    Cynthia :
    Tochey tochey!!

    rinnchan :
    Aduhai, tak meriah mana pun. Once in a blue moon ja ordernya..... saja buat suka suka...

    :: puteri_katak :: :
    Terima kasih... Jangan tak makan, nanti bazir!

    Kmal :
    Terima kasih Kmal. Psst... lom buat lagi sebab masih confuse... nanti kita dok relax relax dan cuba memahaminya ye....

    ♥peachkins♥ :
    Thanks for your kind words...

    HomeKreation :
    Slowly and surely you'll get there AlongRoz. Not to worry. Practise makes perfect! Wah!

    maklang azie :
    Hish Mak Lang...jangan main bomb bomb....nanti kena tangkap.... Ahakss....

    ReplyDelete
  10. mama!!!! tahniah!!! nanti blog ni h dgn rores lah!!! bebunga bebunga dan bebunga.....come lotei gituuuu

    ReplyDelete
  11. >> nampak cantik pula la bila pinkish macam ni...:D

    ps : thanks for the birthday wish... :->

    ReplyDelete
  12. mama, cantiknye cupcake utk auntie mama tu, klu cupcake tu dpt kat nabu, rasanya x bleh mkn pasai sayang, comel sangat...

    ReplyDelete
  13. mmg dah kiut banget ni ma...satu jerk yg jdkan dia spoit....itu tepung jagung, kasik bersih la dulu ma...muehehheheh!!!...(anak i si adik, pkai bedak cenggini la ma...setompok2!!)...adei2!!!...

    ReplyDelete
  14. mama...jelesnya zana tgk bunga ros mama...zana lum eti wat...bila nak mai umah zana lagi...mai la ajar cheq sat...hehehe

    ReplyDelete
  15. memang cantik lar... nanti nak order jugak lar.. hehehe

    ReplyDelete
  16. ish apa pulak tu ada tulisan cina. sesat ke diorang tu? lol.

    sorrylah lama tak menjengok. demam malas. lol. Anyways, loved those flowers and the colors. I wish i have the patience like you Mama. :(

    ReplyDelete
  17. teringin nk main si 'pondan' nih! tp x cukup bhn.. nengok jerk la mama buat! cunn!!

    ReplyDelete
  18. Beachlover's Kitchen :
    Thanks!

    RaNi :
    Terima kasih RaNi. Ini je yang termampu dihasilkan..maklumlah orang tak gi sekolah....

    jeff :
    I adore pink color!

    inabu :
    Agak-agak, kalau tak dimakan, nak dibuat apa ye kek tu? Hehehe....

    Jasmeen :
    Hah, kan dah kena tegur dengan ticer! Hahaha... Orait, lenkali mama bersihkan tepung gomak kat muka bunga rose mama tu ye...

    zanaz :
    Ala, lipat lepat cuba try test je Zana... InsyaAllah jadi tu...

    imMa ~vOguE :
    Alhamdulillah ada juga yang terberkenan dengan bunga mama ni ye... huhuhu, terharu gitu.

    Cynthia :
    Thanks for your kind words

    Salt N Turmeric :
    Hehehe... silap lumah laa.... lol
    You will have the patience once you have the interest! *wink*

    hana :
    Hish, tak elok tu main si 'pondan'! Kalau fondant tak apa.... Hahahaha... sabor je la!

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!