Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (20) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (113) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (1) HELP (1) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (99) Lauk-pauk (118) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (12) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (52) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (9) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Thursday, July 16, 2009

Blueberry Cheese Tart


I don't feel like writing much today. I am just in such a L.A.Z.Y mode today. Now it's 11.30 am and I still haven't eaten my breakfast. I'm just feeling lazy to eat. Oh no, don't worry, Syahmi went to school with breakfast, a bowl of cereals. That's what he takes every morning. And Mak, well, she's not around. She's at my brother's house till tomorrow. So I think, I might as well enjoy the 'lazy feeling' to the most, while I can... hahaha....

Let me just share with you this Blueberry Cheese Tart recipe that I've tried last Saturday for Mak Chu to bring back. It's the combination of two recipes. Thank you to both of them.


PASTRY
Source : Chef Anuar

Ingredients :

160g butter
80g castor sugar
1 teaspoon vanilla
a pinch of salt
1/2 egg
250g flour


Method :

1. Beat butter and castor sugar till well combined. Add in egg, vanilla and salt.
2. Add in flour and mix till a soft dough is formed.
3. Keep in the regfrigerator for about 30 minutes.
4. Press into the tart shells moulds and prick some holes onto the pastry.
5. Bake for 20 minutes or until golden brown in a preheated oven at 180 C

FILLING
Source : Chef Alex Goh

Ingredients :

250g Philadelphia Cream Cheese
60g castor sugar
20g butter
1 egg (grade B)

Method :

1. Cream the above ingredients. Place in the piping bag.
2. Pipe the filling onto the tart shells.
3. Place a bit of blueberry pie filling on top and using a toothpick, make a pattern on top.
4. Return to the oven and bake for another 10 minutes, using the bottom heat only.


Have a nice day everyone!

27 comments:

  1. mmg sodap n pemes....
    resipi filling, tarak kaaa????
    hheheh

    ReplyDelete
  2. Ramai peminat cistat niiii...... termasuk yg cakap nih !!!!

    ReplyDelete
  3. mama cam tau tau je saya tengah nak buat cis tart. sedap betol nampak. tapi kan mama, saya kan kalau buat cis tart ni selalu tart tu melekat kat bekas tart tu. camne nak buat supaya die tak lekat?

    ReplyDelete
  4. Oh, I'm in a lazy mood too..let me have one of those pretty and delicious tart and I'm off to more lounging around..

    ReplyDelete
  5. ha ah mana resipi filingnya...penah wat tapi kat umah tu tk ramai peminat cistat..kalo fruit tart mau tk menang tangan hehehe

    ReplyDelete
  6. sedaplah cis blueberry tart tu...tak pernah lagi buat..nak try jugaklah cantik je mama buat :)

    ReplyDelete
  7. ma, tiup sket angin R tuu mai kat sini..lama benorr tak bergentel-gentel. Btw, baru semalam lepas kempunan makan tat telur..hehehe

    ReplyDelete
  8. wahh blueberry cheese tart!!..yummy.. one of my favourite gak ni..nanti la mesti try resepi mama ni..

    ReplyDelete
  9. sedapnyerr kak..tingin lak linn nak buat cheese tart nie

    ReplyDelete
  10. Cute tarts...I love the blueberry swirl on top :)

    ReplyDelete
  11. yeay...our favourite.thank you.

    ReplyDelete
  12. Assalamvalekum......busy these days i think......cheese tart looks drool worthy.....

    ReplyDelete
  13. hmmm...geram nya tgk bb tart tu... tak penah jadi ler buat mama.. nak kena pi berguru dulu kot :)

    ReplyDelete
  14. alah, mama ni... manjang kata malas tau! :p

    ReplyDelete
  15. Lama gak kmal tak buat cheese tart ni...
    re: kmal ni pun sama cam mama...sendiri buat tak suka makan...tapi suka sgt kalau dapat makan masakan org lain.

    ReplyDelete
  16. >> yum yum...
    >> kena pinjam tangan mama la...
    >> buat apa mesti serba menjadi...:-d

    ReplyDelete
  17. Jasmeen :
    Resepi filling tu ada. Kena click kat PLEASE CLICK HERE TO READ MORE tu ler....

    rinnchan :
    Tahu...tak pe!

    ummu_hanis :
    Macam mana melekat ye? Mama punya tak melekat. Tak tahulah nak cakap macam mana. Cuba guna resepi kulit tart yang mama tepek ni. InsyaAllah senang je nak keluarkan dari acuan.

    ♥peachkins♥ :
    If you're nearby, won't mind passing you some!

    ana :
    Adehhhh nak tengok resepinya, click ler kat bawah tuuuu... tu la, ni mesti suka baca tak habis. Ntah-ntah tak baca terus tak! :P

    FiDa@aMiDa :
    Ma buat ni pun tak berapa cantik, tapi janji sedap, sudahlah kan...hehehe

    Kacip_Fatimah :
    Poooohhhhhh pooooohhhhhh.... tempias kaaaa? Hahaha....

    eiyda :
    Try jangan tak try!

    ~~ciklinn~~ :
    Cubalah buat Linn.. senang je...

    Gita :
    Thanks!

    MAK TEH :
    Mine too....most welcome dear!

    Kitchen Flavours :
    Waalaikumussalam Lubna. Pretty busy nowadays....

    Shita :
    Tak jadi tang mana tu Shita?

    kucingorengemok :
    Dahnya, masa menulis entry ni, memang tengah malas, takkan nak tulis rajin kot. Dah bohong namanya tu! Dosa tau! Hehehe...

    Kmal :
    Kmal busy buat benda lain.... tak pe, nanti senang leh buat ye....

    jeff :
    Boleh eh main pinjam pinjam tangan! Ahaksss...

    Continuous Ink System :
    Thanks...

    ReplyDelete
  18. Nice effort, very informative, this will help me to complete my task

    ReplyDelete
  19. yang untuk tart shell ni say akurang pasti lah,

    1/2 egg means? half egg ke?camne tu?

    ReplyDelete
  20. Thanks for sharing this informative post,

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. hi mama..look yummy, boleh share tak..macam mana nak susun cheesetart dlm plactic container so that the filling wont stick to upper layer? do we need to keep cheesetart cool before arrange it inside container? thanks in advance yea..

    ReplyDelete
  23. mama, asal sy crik yg PLEASE CLICK HERE TO READ MORE tu xjmpe pn...bkn xbce smpai abes...dah explore..xde laaa... nk resepi filling...

    ReplyDelete
  24. heh..try buat. but then api kuat sgt kot..dah jadi brown pulak.. tp xdelaa hangus ^^
    belasah je la...next time nk buat lagi..thanx for the recipe (^_*)y

    ReplyDelete
  25. I like your article so that I read all of your articles in a day. Please continue and keep on writing excellent posts.
    send gifts to pakistan

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!