Labels

A KEEPER (3) Advertisement (5) announcement (3) Apam (18) Arabic (1) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (115) Brownies (15) Cakes (111) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (58) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (56) Dessert (1) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (1) HELP (1) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Korea (1) Kuih-muih (92) Lauk-pauk (110) MANUALS (2) Muffins (38) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (10) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (4) Porridge (1) Pudding (8) Ramblings (19) Rice n Noodles (49) Seafood (7) Snacks (36) Soup (2) Steamed (1) Step-by-Step (9) Stories (15) Tag (9) Trips (3) Vegetables (7) Video (3) Western (10)

Search This Blog

Loading...

Lijit Ad Wijit

Friday, May 22, 2009

Tag dan Award dari Lina



Mama terima award dari Lina . Terima kasih Lina. Tapi aiyo yo... ini yang dinamakan, rezeki TAK datang bergolek....Kena buat homework dulu you! Berasap kepala mak nak memikirkannya! Hahaha... Anyway, here goes nothing.....



Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie :

1. Berbintang Gemini
2. Ibu kepada two lovely kids Adam Dzarif dan Ariana Damia
3. Minat Akim AF7....eh sama lah kita... give me 5!
4. Suka tempek gambar anak-anak bila update blog! Glamer budak dua orang tu! Hehehe...
5. Sama club dengan mama....the Housewife Club.... bukan Desperate housewife okay!



Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya :

1. Hobi 1 : Baking especially bila ada resepi baru yang nampak interesting...
2. Hobi 2 : Gosok baju.
3. Hobi 3 : Cross stitching...tapi dah banyak kurang sebab malas nak pakai reading glasses.
4. Hobi 4 : Membaca... pun dah kurang sket atas sebab yang sama. Mak chu kata, mama dah tua, dah rabun! Hello Mak Chu... mama ni kiranya baguslah, dah lepas 40 baru nak pakai spec tau! Ahakss... tak mo kalah beb!
5. Suka travelling.... ma suka kalau dapat jalan-jalan tengok negeri/negara orang. Tak bagi shopping pun tak apa, janji dapat jalan! Penat semua tu, belakang kira! Hahaha...
6. Prefer to chat online rather than on the phone. Maybe jari jemari ku ini, lagi pantas berbicara berbanding dengan mulut kot. Hihihi... Tapi kalau dah start bercakap...mengalah murai tercabut ekor.
7. Prefer to stay behind the scene... low profile...
8. Sukakan challenge
9. Mak kata mama cerewet, tapi ma rasa ma tak cerewet... hihihi...tak mo ngaku la tu!
10. Malas masak!



Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan describe ttg mereka :

1. Kak Liza - my sifoo...watch out for her cooking books series, soon to be on the racks!
2. RinnChan Fotopages - The Queen of Breads.... chewah....
3. Cik Mat Gebu - Ini budak banyak dasat...dia terror masak, dia terror ambil gambar, dia terror saknika maknika mendalah.....
4. MaDiHaA - suka tengok deretan hidangan harian dia... mama ni nak masak satu pun pening, dia leh masak berderet-deret!
5. KakAmal - suka dengan her western food!
6. Haslina - dia serah diri hari tu, dia kata dia suka tag... jadi mama tag dia lagi sekali! Hihihi....
7. Jasmeen - asyik buat brownies, buat cupcakes, buat cakes... dah, take 5 dan jawab mama punya tag pulak! Boleh eh cam tu....hahahaha....
8. ~~ciklinn~~ - dia kata dia suka baca tag mama, sekarang ni, mama pulak nak baca jawapan tag dia... hihihi....
9. Ana Penang - taukey cake, cupcakes dan yang latest, taukey kotak la pulak.....
10. Mak Lang Ulam Pegaga - Mak Lang yang amat ku geram tengok muffin gunung dia tu! Mak Lang kalau boss tak bagi kerja hari ni, biar mama bagi Mak Lang kerja eh....


Bagi yang dah kena buat homework mama ni, silalah buat kalau sudi ye. Tiada paksaan... Ini punya hanya suka-suka aje...... and thank you in advance!


Salam,


12 comments:

  1. tidakkkkkkkkkkk.......ekekek

    ReplyDelete
  2. hobi gosok baju? hahaha... kelas!

    ReplyDelete
  3. Cuba bayangkan kalau budak2 sekolah jawab..,"Hobi saya gosok baju, cikgu..," bila ditanya cikgu...keh keh keh.. Ma, hobi gosok baju mama tu dah masuk kategori kerja rutin kot !!! Hobi ni org isi masa lapang sekali sekala jer.... Sebab tu Lee Lin kata "KELASSSSS..".
    p/s : Rinn pun tak tau brapa bnyk utang TAG so far..sampai dah lupa kui kui kui..(dengan rasa tak guilty nyaaaa....). Nnt kita jwb ekk..pelan pelan....

    ReplyDelete
  4. coeml nyer... siap ada gambar!!! *clap clap*
    mama, tiup sket hobi gosok baju tu kat lina! :p

    ReplyDelete
  5. napa la ana tk leh ada hobi gosok baju tu noo...hihihihi hobi kit abuat taik mata kalo ada chance..tapi la ni mmg jgn harap la...dok baking tu pun kadang curi gak nak tido...
    p/s nanti gue jawab arrr amoiiii...lu kasi tag pun manyak cun punya soklan..uhuhuhu

    ReplyDelete
  6. madam thanks for the tag...done already i like hehehehehe

    ReplyDelete
  7. uiyoo...byknya homework...tapi mklang dah siap dah...petik jari je...ehheheh....

    ma, tat telur tu mklang tak penah makan, sedap ke ma....kita dengar telur tu je seriau semacam jeerk...ehehhe

    ReplyDelete
  8. salam mama.......... mama soli ha lambat masuk da... huhuhuhuhuhu

    okess mama cek it dot jaw linn yerk...

    ReplyDelete
  9. >> hehehe...
    >> musim award sudah kembali...:-d

    ReplyDelete
  10. cheq kompius-la mama...
    lagu mana mama boley habaq yang mama malaih masak tapi cheq tengok blog masak mama sampai 2.....penoh dengan makanan....
    apa-apa pun mama memang sangat rajin... and don't you dare bangkang what I've said!!

    ReplyDelete
  11. betoi muna ,mmg konpius,hye salam,deco baru pulak,cian sis,last year nubhan came in 3rd,this time akim plak 3rd,mak teh thn ni menjadik pulak menujum..itu hari OIAM-tomok,then American Idol-chris,lepaih tu,hafiz pulak...dlm rumah ni semua marah mak teh..tak sehati sejiwa ngan diaorg.sis sakit,mak teh pun asyik sakit memanjang..semuga sis sihat ya.khuda hafiz.

    ReplyDelete
  12. Jasmeen :
    Kenapaaaaaaaaaaa..... hehehe

    lee lin :
    Lain dari yang lain... tapi ada penambahan di hujungnya... hobi gosok baju, kalau rajin! Hihihi...

    rinnchan :
    Gosok baju memang hobi ma sebab mama menggosok bila ada masa lapang sekali sekala.... tapi sekali gosok tu, pulun habislah! Hehehe...

    linahilmin :
    Poooohhhh pooohhhh.... dah tiup dah...
    alamak...sorrylah, tempias pulak!

    Ana :
    Sebab Ana sibuklah maka tak ada hobi gosok baju!

    haslina razali :
    You will always be the top of my tag list! Bravo!

    maklang azie :
    Perghhh dasat aa Mak Lang. Terima kasih kerana sudi memeriahkan lagi suasana tag mengtag ni ye.... Tart telur tu sedaplah Mak Lang... belum cobak belum tahu dong!

    ~~ciklinn~~ :
    Waalaikumussalam.... Alamak...cek it dot jaw linn... tu apa maknanya ye? Bahasa apa tu?

    jeff :
    Sebelum bagi award, kita tag dia dulu! Hihihi... Itu namanya, ada ubi ada batas!

    Muna :
    and don't you dare bangkang what I've said!!
    ... mak ai, garangnya... Ma dok imagine Muna dok cekak pinggang sambil cakap phrase tu tau... ala macam Muna marahkan orang angkat sampah yang pecahkan tong sampah Muna tuuuu....hihihiihi.... I can see clearly now... hahahaha...Muna MEMANG garang! Hahahaha....

    MAK TEH :
    Waalaikumussalam. Tu la kan, agaknya siapa yang ma suka, mesti come 3rd. Next year tak maulah suka sesaper, kesian plak kat deme nanti... hehehe...

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!