Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (123) Brownies (15) Cakes (120) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (121) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (25) Rice n Noodles (56) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (10) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Thursday, May 28, 2009

Cupcakes for 4Life Research


Salam everyone.. Here's hoping that everyone is in their best of health. Life had been pretty hectic for me lately. But alhamdulillah I managed to handle it the best way I could. Will try to write more later on but now, let me just upload the latest cupcakes that I've made for Puan Norazizah Ruslan of 4Life Research. She sent me a text message, for a last minute order of 100 pieces of cupcakes. And since she had given me the full freedom to deco the easiest way possible, so I agreed to take the order. It's not that I'm being fussy or that sort but I am not a professional cake baker, so the speed may most likely to be the speed of a kereta lembu. If she were to ask for a complicated design, then I would have surrendered!

Actually there are more story to this but I will save it for next time...maybe... Anyway, my grateful thanks to Puan Norazizah for trusting me with these cuppies. Mama jual seadanya.






Warmest regards,



26 comments:

  1. Wow they looks so beautiful, a plesure to your eys when one looks to them.
    Beautiful.

    ReplyDelete
  2. mama,cantik le cc yg last tu,yg ade arnab & itik tu.heheheee kreatif tau mama nih...

    ReplyDelete
  3. akak, ina nk tny skit, bape harga cupcake yg akak jual tu?member ina tgh cari sbb dia nk wat hantaran utk wedding anak dia...akak email harga tu kat email ina :

    inabu2202@gmail.com

    Nampak comey sgt cupcake akak, pastu tulisan atas cupcake pun cantik..

    ReplyDelete
  4. Salam mama, terima kasih sebab ambil order last minute ni.
    Yang penting semua orang suka, apatah lagi yg namanya tertulis kat cuppies tu, siap bergambar sakan mereka dengan cup cake hak milik sendirian berhad tu hahahaha.
    yang kelakar ada sorang budak tu, jadi jaga kat cakes tu, to prevent others take the cake which written with her father's name !
    www.holisticsuccess4life.com

    ReplyDelete
  5. ni mmg version exclusive..coz mama dha tunjuk kat saya awal2... hehehehe...mmg cantikla mama..salute & tabik psring kat mana.... nanti blh la buatkan roses banyak2 utk saya ya... saya beli dari mama..huhu...

    ReplyDelete
  6. hirisfuschia.blogspotMay 29, 2009 at 1:33 PM

    boleh saya tau mamafami berlokasi kat mana?

    ReplyDelete
  7. wow mamafami .. like this you cal simple ar? for me, thats lots & lots of work! congrats for another good creation.

    ReplyDelete
  8. Mamafamiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!

    omg omg. cant believe it i will stumble upon ur blog here..

    omg. dulu slalu tgk ur food kat fotopages jeeeeeee!! ehehehe

    amy link blog mama yer?

    xoxo

    ReplyDelete
  9. There is magic in your hands dear.....Those bunnies and ducks look beautiful...

    ReplyDelete
  10. hISH GERAM TENGOK ARNAB TUUU. CANTIK
    MOGA MAMA TABAH HADAPI CUBAAN DAN UJIAN DARI ALLAH. DIDOAKAN MAK MAMA SIHAT SOKMO. MAK MERTUA AKAK PULAK DIMASUKKAN KE HOSPITAL KERANA ADA PARU-PARU BERAIR DAN JANTUNG SIKIT BENGKAK. MUNGKIN HASIL DARI BATUK YANG LAMA DAN LELAH YANG DIA IDAP.

    ReplyDelete
  11. Hi thanks for stopping by blog. Those cup cakes look so cute :)

    ReplyDelete
  12. ma,
    amboi, cam tu kata simple lagi..dahsyatttt, very cantiknya bunga ros yg kembang staman tu and geram tengok arnab lam utan tu...arnab buat ngan ape?

    ReplyDelete
  13. Hi.. Thanks for visiting my blog.. cup cakes looks yummyy..visit again

    ReplyDelete
  14. Mama...makin lama..makin superb la cupcakes mama...jeles..jeles... saya dah lama gantung mixer ..hehe

    ReplyDelete
  15. >> tu dia...
    >> cuppies hasil sentuhan an expert...:D

    ReplyDelete
  16. mama..wahhh makin cantik la deko mama ni...100pcs tu banyak tu...mama tk lenguh jari ka hihihihi...nozel bunga pancit pulas tu dah dapat ka?..

    ReplyDelete
  17. ma..kagumnye..
    ni br org suh buat simple2..kalau bg mama theme harusla lg mengancam kan..
    kalau sy kt kl dh lm mengorder kt mama nih

    ReplyDelete
  18. mamafami

    wah kreatifnya yg itik tu suka sgt so cute :)

    ReplyDelete
  19. hehehe.. ni dari someone yang selalu dok kata.. tak laaaa.. tak buat pun.. mana ada.. hehehehe

    ReplyDelete
  20. kiut2nyerr cc mama!!
    sukeee sgt tgk munga2 tomei tu...
    cayalaa ma makin mantap deco!
    heheeeee

    ReplyDelete
  21. Happy cook :
    Thank you for your kind words.

    Rafizah Nordin :
    Banyak-banyak design, itik dan arnab jugak yang menjadi pojaan hati mu!

    inabu :
    Akak dah email ye Ina...

    nora ruslan :
    Waalaikumussalam Nora. Tu la tu, last minute order buat mama 'bersilat' dalam dapur! Alhamdulillah all the effort are worth it bila Nora satisfied. Syukur sangat. Hehehe.. anak siapalah yang bertuah tu ye... sayang sungguh dia kat daddy dia!

    ? aimi @ kamalina ? :
    Hah?? Nak buat roses untuk Aimi? Eeeee segannya! Roses mama tu bukannya cantik mana pun!

    hirisfuschia.blogspot :
    Mama dah email ye...

    FAMILY FIRST :
    Simple la coz only pancit pancit the rumput, then just arrange the bunga-bunga maa... no need to draw here and there... just pasang siap only! Hahahaha....

    Amy Hakim :
    Sayaaaaaaa!!!! Oh ala, dah ropa citer Hindustan la pulakkkk....
    La hai, blog mama ni dah lebih setahun dah pun. Terima kasih banyak-banyak sebab Amy sudi link mama ye.... tengkiu tengkiu.... muahss....

    Kitchen Flavours :
    I wish that magic can grant all my wishes... hahaha.... just kidding...

    Kak Jie Jie :
    Akak geram tengok arnab? Cepat tangkap kak! Hahaha...
    Mak dah discharge dari hospital pun. Mak okay, alhamdulillah...

    ~shafini :
    Huhuhu..banyak-banyak yang ditayang, bunny juga yang menarik perhatian ye..

    Gita's Kitchen :
    Thanks!

    makcikkantin :
    Simplelah pasal tak yah lukis lukis...main tepek je... Arnab dan itik tu ma guna fondant je.

    Hari Chandana :
    Most welcome

    Yati-M :
    Aik, naperlah dihukum gantung mixer tu. Mixer tu tak bersalah... hahaha...

    jeff :
    Huhu..salah oranglah bro... I am not an expert....

    ana :
    Nozel pancit pulas dah dapat dah... Daalia yang prezen...

    dila~noor :
    Kalau bagi theme... pengsan terus!

    FiDa@aMiDa :
    Thanks dear..

    mamazieza :
    Hihihi.. ha ah... tak laa ma...tak buat BANYAK pun...mana ada SAMPAI SERIBU... hahaha.... mama bagi tu, ayat tergantung... lenkali, abiskan ayat tu betul betul... ahaks...

    shima :
    CC je yang Shima nampak... mama ni lagi 'kiut', Shima tak tahu! Hahaha.... sabor je la!

    ReplyDelete
  22. Mama, your rosses tu berkenanlah pulakknya..nanti bolehlah jadi tok guru untuk roses tu ya

    ReplyDelete
  23. jeles tahap gaban ni tau...cun arrr cc ma kali ni...dah pandai wat bunga pusing tu eh..ajor le kita lak...

    ReplyDelete
  24. mysarahakim :
    Aiyooo sorry ler, dah salah orang nak menuntut tu... mama tak pandai wei!

    maklang azie :
    Ala Mak Lang ni, bikin malu kita je. Bunga tu kan, Mak Lang guna nozel 852, Mak Lang pancit sambil pulas. Muahahaha...brutal betul bunyiknya yek.... hahahaha....

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!