Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (114) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (119) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (54) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Friday, April 24, 2009

What's for lunch?

For your eyes only....
Chao!




Have a nice and safe weekend everyone!

Warmest regards,

18 comments:

  1. Suka lauk macam ni. Kacang buncis tu kalau tak masak dlm seminggu rasa mcm tak cukup syarat. Daging masak lemak x pernah buat rasanya...selalunya suka msk kicap, masak rendang pedas or black pepper. Tu selera bebudak ler selalunya....
    Re : Lately ni baru paham yg mama kata rahsia roti mama gebuzz.... "mixer"..heh heh heh... tak larat aaar nak guna tenaga popeye...hasil pun less satisfactory.. kan kan kan.... Potato bread mmg superb !!! Tapi kena share fevret dgn rotiboy/mex bun/papa roti..heh heh heh... Hv a nice weekend !

    ReplyDelete
  2. hadui..seleranye tgk..dah la lapo ni huuhuuhu

    ReplyDelete
  3. salam,
    Sedap lauk yg mamafami masak hari ni, eemmm.. berselera..

    ReplyDelete
  4. nyam3..
    rasa mcm nak duk bersila je depan makanan ni..ma, minta nasi sepinggan he3

    ReplyDelete
  5. salam..sedapnya daging masak lemak..lawan pulak dgn ikan pekasam/ikan masin...

    ReplyDelete
  6. Hehe.... Mamafami. Untuk selera mata je ke? Selera jamuan takde?

    ReplyDelete
  7. wa ini ali msk ikan siapa 3 lasa...tp wa lase mcm2 lase ade....hehhehehe..sbb itu ikan wa lase mcm ada bau lumpo...wa igt itu ikan sudah duduk itu lumpo la...air sulah keling...

    ReplyDelete
  8. macam planned pulak. masa farina buat sotong kicap tu, buat jugak string beans with telur. :)

    ReplyDelete
  9. eee...geram tengok daging tu,sygnya,x boleh mkn la.darah 4 the last 2 weeks,melambung tinggi,jemunya asyik2 rebus n bakar...benci!!!!

    ReplyDelete
  10. minggu ni mengidam nak mkn laksa kuala perlis...

    ReplyDelete
  11. daging msk lemak tu versi pedas ke versi 'mat saleh'? hehe.

    ReplyDelete
  12. salam MamaFaMi..
    sedapnyaaaaa lauk tu..tapi le ni kena masak ikut schedule yg ditetapkan oleh buku tu..

    anyway..jawap..jangan tak jawab TAG kat blog kkliza tu...:P

    ReplyDelete
  13. mama...nak le masak lemak daging tu...suka seme menu mamafami...lapar je bila tengok..wpun sebnarnya dha kenyang hehehe

    ReplyDelete
  14. rinnchan :
    The simpler the better kan Rinn. Sebenarnya kalau makan nasi putih panas dengan kicap, kangkung goreng dan ikan goreng garing pun dah cukup nikmat kan.

    Bibu :
    Hihi... lapor ye, gi makan ok...

    secangkir madu merah :
    Waalaikumussalam. Alhamdulillah kenyanggg....

    ZaiY :
    Jangan lupa baca doa makan ye...

    kak ina kl :
    Waalaikumussalam. Esh akak ni buat kita kecur je la!

    Kitchen Flavours :
    You're absolutely right... yum yum!

    Ydiana :
    Sesekali jamu mata je la ye....

    Jasmeen :
    Lor..tiga rasa dah jadi memacam rasa termasuklah rasa lumpo eh? Ahakss....

    Salt N Turmeric :
    Sedap kan Farina...

    MAK TEH :
    Tak apalah Mak Teh, demi kebaikan diri sendiri. Tapi kalau tak tahan, makan le sket sket je...

    MAK TEH :
    Alamak, mana nak cari tu?

    jeff :
    Burp...alhamdulillah....

    kucingorengemok :
    Versi pedas aa, baru terangkat sket!

    hanieliza :
    Waalaikumussalam kak. Tak sabar tunggu buku akak keluar...

    kucai :
    Betul betul betul....

    zanaz :
    Hish... baca bismillah tak masa makan tadi....hihiihi

    ReplyDelete
  15. i need the receipe for daging masak lemak . it looks delicious

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!