Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (123) Brownies (15) Cakes (118) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (121) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (25) Rice n Noodles (55) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (10) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Thursday, April 30, 2009

Tag : Tugasan Harian

Alamakkkkk mama kena 'tembak' lagi.. this time dari Kak Liza . Hish akak ni...dalam pada kecoh memasak tu, sempat lagi 'tembak' kita eh... Tak apalah... sporting punya pasal... kita layannnnn gak....

TUGASAN HARIAN...????

1. Bila kali terakhir anda cuci toilet?
Pagi tadi...

2. Pencuci apa yg anda guna?
Mama guna pencuci Cosway yang warna biru tu (huhu... ni dah kes tolong promosi plak dah ni!)

3. Dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai? Kenapa?
Mop seluruh rumah...ikut angin. Kalau rajin, selalu. Kalau malas, seminggu sekali...Mop dapur...ikut kaki... kalau kaki kata melengas, maka tangan pun kenalah capai mop! Hahaha....

4. Apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
Hidang makan malam untuk mak, Syahmi dan hubby.

5. Apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
Nasi goreng la...

6. Minuman selalu anda buat waktu pagi?
Red Guara DCL (aik... promosi lagi!)

7. Sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
Check handphone kot ada message yang masuk tanpa disedari... Lain-lain tak sempat dah sebab bila naik katil je, terus 'blackout'! Hahaha...

8. Harus menjawab tag yg tertera nama di bawah?
Oh mestilah jawab kalau orang dah bagi assignment. Barulah dikatakan sporting... ahaks... itu jawapan kalau mama free la. Kalau tak free, sampai sudah pun boleh terlupa. Jadinya, kalau ada sesiapa yang pernah tag mama dan mama belum jawab sampai ke hari ini, harap maaf dan harap dapat peringatkan mama semula ye.... ya ampun....


Okay, sekarang ni, siapa sporting nak kena TAG ni, sila angkat keyboard tinggi tinggi biar ma nampak!


Salaam,


4 comments:

  1. Salam..
    TQ sebab layan TAG kakliza...
    homework Mama memang class gitu..so cantik..seronok akak baca..

    ReplyDelete
  2. mama sgt comell okey cara jawab tag ni... jadi menarik sgt nak tau satu2.... siap gamabr..

    ReplyDelete
  3. Salam mama so sorry i cilok you punya tag i like tag very much ... mekasih ....

    ReplyDelete
  4. hanieliza :
    Waalaikumussalam kak. Homework kita dapat 4 flat lagi ke? Ahakss....

    ~~ciklinn~~ :
    Sebab ada kesempatan, maka comellah di pandangan mata ciklinn. Cuba kalau tak ada masa, main taram je! Baru pedih mata CikLinn membaca... hehehe...

    haslina razali :
    Waalaikumussalam. SORRY? Huhuhu... I am thrilled. Sekarang ni tahu dahlah siapa yang ma nak tag sebab ada juga orang yang suka kena tag ye... ahakss..

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!