Labels

A KEEPER (9) Advertisement (5) Airfryer (1) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (7) Bread (136) Brownies (15) Cakes (131) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (68) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (4) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Flashback (1) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (7) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (112) Lauk-pauk (129) MANUALS (2) Muffins (41) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (15) Phillips AirFryer (2) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (10) Ramblings (25) Rice n Noodles (60) Seafood (7) Snacks (37) Step-by-Step (15) Stories (14) Tag (9) Trips (12) Vegetables (7) Video (3) Western (15)

Search This Blog

Loading...

Thursday, April 2, 2009

Idea-less?








18 comments:

  1. wah sedappp~

    walaupun idealess~

    tp ija terasa laparrr~~

    huhu ;p

    ReplyDelete
  2. udanggggg.....sedapnya,mak teh kena buang kulit,jika tak,don x mkn..cerewet budak tu!

    ReplyDelete
  3. ma,ni namenye idealess..
    kalu sy idealess tak msk terus..ngeh ngeh ngeh..

    ReplyDelete
  4. Mamafami

    Aii...ni yang nak kena beli udang hari ni jugak. Kat rumah dah habis...haha!

    Mama, I dah try roti naik, tapi nak nasihat lagi sikit. First time buat. Ok, tapi dia tak fluffy sangat. Adalah tak cukup syarat tu, tak letak garam, salah time masuk shortening etc. Kalau sempat singgah ke blog Yd dan bagi pendapat ye? TQ! :)

    ReplyDelete
  5. Aii Maa.... asyik tayang lauk berderet2 jer nii. Kalau kat maya ni boleh tunjuk2 dan beli kan senang...Tak yah ku masak lauk hari ni keh keh keh....

    ReplyDelete
  6. kalau linn duk dgn mama makin boolat lah jawabbnyer.....

    ReplyDelete
  7. mama.. sedapnya sambal tumis udang tuh.. kat sini jrg makan udang sbb mahal.. very yummy sumer lauk tuh..:)

    ReplyDelete
  8. idealess pun mau penuh meja mkn nih...mcm2 adaaaaaaaa....sedap2 lak tu...kalo byk idea gamaknya...apa yg mama masak yer...!!!

    ReplyDelete
  9. lemah tul tgk msk lemak cili api. lapar teruih

    ReplyDelete
  10. bile le nak rajin cam mama nih...dah ler terlebih rajin nih...

    ReplyDelete
  11. feezo o(*.*)o :
    Adehhh.... idea-less to write la Ijah, bukan idea-less to cook. Wah eksen ler plak acik ni... ahaks.... Ijah lapar eh? Suruh Apip masak...suruh dia masak extra untuk acik sekali eh....hihihi

    MAK TEH :
    If I am not mistaken, orang kata, kalau makan udang, elok makan dengan kulitnya sekali. Wallahualam. Esh budak Don ni, lenkali Mak Teh masak udang, suruh dia kopek... hehehe...

    dila~noor :
    Mama kalau idea-less masak, or ma-less masak, memang gi kedai je makan! Hehehe... ini idealess mengarang cerita... tu yang tunjuk gambar je...

    Ydiana :
    Beli jangan tak beli udang tu. Beli yang kasar sikit, baru puas makan!
    Roti tu, sebenarnya, kalau knead guna machine, seeloknya knead for more than 20 minutes. Kalau manually, 30 minutes. Tak apalah, at least your first trial dapat gak 80%. Mama dulu, first trial, fail! Roti tak naik langsung! Hihihi....

    rinnchan :
    Tu la pasal, idea ni kena serang angin senggugut sembelit. Tu yang tiada madah berhelah, main tepek gambar je! Gambar tu tepek sebab takut 'lauk tu basi'! Muahahahaha....

    ~~ciklinn~~ :
    Kena tunggu laaaaaama la tu kot nak tengok Cik Linn kita ni boolat!

    yumna :
    Kalau mahal, belilah sekali sekala je buat lepas gian.... To me, better mahal rather than tak ada terus... ye tak?

    Jasmeen :
    Kalau banyak idea... mama jot down, pas tu mama bahagi-bahagikan lah untuk seminggu punya menu. Muahahaha... Tapi jarang benornya yang banyak idea tu... ahaks...

    drNO :
    Ya ampun!

    Aishah@Ariffin@Aqil :
    Esh, jangan 'rajin' cam mama ni sebab rajin mama ni macam angin pus pus je... sekejap rajin, lama yang malas! Hahaha...

    ReplyDelete
  12. wah mama, kalerful lah lauk pauk mama, cantik & nampak sedap.
    keep cooking & posting

    ReplyDelete
  13. mama, idealess? hehe....tp tetap mabeles ape...lama x mkn ayam msak lemak cili padi...uwwaaaa, ku malas nak masak..tumpang makan..umah mama kt mana? hehehe

    ReplyDelete
  14. Re:terima kasih kerana wish untuk auni...

    ReplyDelete
  15. wahhh!!!!...tu baru tgk gambar lauk pauk dari mama...belum lagi rasanya.Tentu POWERRRRRR!!!!

    ReplyDelete
  16. nasib baik kejap lagi dah nak gi makan... :)

    ReplyDelete
  17. Salam mamafami,

    Correct me if Im wrong but you are the same mamafami of fotopage right? Great blog you have here, as always ;-)

    Are you back in malaysia now? Will hop by again soon.

    ReplyDelete
  18. Droolworthy....Looks tempting and welcoming....

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!