Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (114) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (119) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (54) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Tuesday, March 24, 2009

Pizza Stuff Crust

What a busy week last week! It's school holidays, that's why! I had my complete family with me. Busy going vacation mama? Huhuhu...how I wish for that! Now, the word vacation is more like a dream I guess...

The whole of last week, I was busy being a driver, a cook, a housekeeper and a caretaker. Not forgetting a wife and a mom! All in one... and it wasn't easy but hey, look at the bright side, gave me plenty chances to sweat and practise my 'vocal'! Hahaha.... Fatin wanted to go for Additional Maths, Physics and Chemistry's tuition. Alhamdulillah managed to find the teachers who are willing to help. She had two sessions, from 9am till 11am and again from 3pm till 6 pm. And for Syahmi, I was the one who made him go for his Maths tuition from 8pm till 10 pm. I doubt it if he'll ask for tuition! Hahaha... boys will be boys.... sorry boys!!! Hahaha....

Despite being tired running here and there doing extra chores, I am happy actually. I get to cook and bake a bit more as my Fatin was quite willing to eat this time round! She'll eat and eat as much as she could but towards the end, she'll blame her weight on me! But honestly girl, I don't mind a bit! Hahaha.... And when Fatin is around, one of the menu will be bread. I made a pizza from the leftovers of the spagetti sauce. This time, I tried a recipe of pizza dough from Sis Nani Rostam's Blog . Thank you sis for sharing this recipe with us... I will paste the whole recipe for pizza here, but what I actually tried was the pizza base. The topping was just plain...leftovers of spagetti sauce, slice hotdogs and mozarella cheese. My kids just like it that way... They don't really like 'crowded' pizza...but mama on the other hand, likes it as crowded as possible! Hahaha.....


Pizza Stuff Crust

Dough Base :

1/2 tsp dry yis (mauripan)
60ml UHT milk
45 ml lukewarm water
1tsp sugar
1tsp plain flour

180g plain flour
1/2 teaspoon sugar
1/2 teaspoon salt
1/2 tablespoon margarine

Filling :

2 - 3 tbsp tomato paste

Slice thinly :

1/2 red capsicum
1/2 green capsicum
1 Bombay onion, sliced thinly into rings
2 chicken sausages, sliced
1 can of button mushroom sliced
3-4 slices beef pepperoni
200g grated mozzarella cheese
Dash of ground black pepper
Dash of Italian Herbs

To Make dough base, sprinkle yeast granules over lukewarm water. Add a sprinkling of sugar an a little flour and set aside for about 10 - 12 minutes.

Sift flour into mixing bowl. Add sugar nd salt to mix. make a well in the centre, pour in the frothy yeast mixture and add in the milk. Mix together and knead until a smooth dough is formed. Leave aside and cover with a damp tea towel.

When the dough doubles in size, punch down the dough and leave aside again for 10 to 15 minutes. Remove dough onto lightly floured surface. Roll out dough into a round piece about 3mm thick. Put the piece of round flat dough onto a lightly greased baking tray. Prick the base of the dough with a fork.

Brush the base of the dough with the tomato paste. Spread the sliced vege around the dough. Add sliced sausage and ham and sprinkle liberally with grated mozarella cheese. Sprinkle with ground black pepper and Italian herbs.

Bake pizza in a preheated oven at 180'C for about 15 to 20 minutes or until golden brown in colour. Remove pizza from oven, cut with a pizza cutter and serve immediately.




Pizza Stuff Crust

Bahan-bahan untuk doh :

1/2 sudu kecil yis
60ml susu segar
45 ml air suam
1 sudu kecil gula
1 sudu kecil tepung gandum

180g tepung gandum
1/2 sudu kecil gula
1/2 sudu kecil garam
1/2 sudu besar majerin

Kaedah penyediaan doh :

1. Taburkan yis di atas air suam. Tambahkan gula dan sedikit tepung gandum. Biarkan yis bertindakbalas, lebih kurang 10 hingga 12 minit.
2. Tuangkan susu segar dan air suam ke dalam breadmaker. Masukkan tepung gandum, gula dan garam. Tuangkan adunan yis dan setkan breadmaker pada progrem ulian. Setelah doh sebati, masukkan majerin dan uli sekali lagi. Mama menggunakan breadmaker Empress dari Cosway dan mama ulangi proses menguli sebanyak 4 kali.
3. Setelah itu, biarkan doh naik sekali ganda. Mama bungkuskan mangkuk berisi doh di dalam beg plastik bersih dan tinggalkan di tempat yang suam.
4. Setelah naik, tumbukkan doh untuk mengeluarkan angin. Biarkan selama 10 hingga 15 minit. Canai doh senipis yang dikehendaki.
5. Sapukan sos, taburkan bahan-bahan topping. Biarkan piza naik.
6. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan terlebih dahulu pada suhu 180 C selama 15 hingga 20 minit atau hingga masak.

Order from S3Norita.Thanks Ita....


And by the way, thank you to Yatt for inspiring me with the teddy bear design. It's not Yatt's fault if my teddies' looks are not even 1% close to her teddies! Hahaha....siapa boleh lawan Yatt punya drawing and creativeness.... cayalahhhh....

15 comments:

  1. Wah...ni kena cuba ni. tapi nak kena beli mixer dulu. Yg lama dah kaput. Cheese bun tu pun nampak mengancam!

    Thanks for all the wonderful recipes!

    ReplyDelete
  2. The stuffed pizza looks so good!

    ReplyDelete
  3. Mama ada guna breadmaker tak untuk buat pizza dough? Kalau ada, share ok? Dah ada breadmaker ni kenalah rajin2 gunakan. hehe.

    ReplyDelete
  4. salam mama... lama kak e tak berjalan-jalan di alam maya ni... semoga mama terus sihat dan sukses :)

    ReplyDelete
  5. >> tak berapa minat makan pizza...:-d
    >> tapi kalau tengok gambar dia mmg cukup gemar...:D

    ReplyDelete
  6. wa suka pizza..itu chic kasik taluk manyak2...maru ala shyiokkk!!!...

    ReplyDelete
  7. mama memang suka pizza lebih2 lagi kalau ada orang buatkan utk mama. hahahaha

    ReplyDelete
  8. ma len kali yg mana rasa doh tak jadik tuu takpe kita ada heheheheh

    ReplyDelete
  9. eh, awat komen td x keluaq?

    tu la bearnya? uihhh...ciloks idea taruh bear atas cuppies mcm ni boleh? he..he...

    ReplyDelete
  10. Ydiana :
    Most welcome dear. Belilah mixer tu tapi make sure mesti digunakan selalu ye...

    n33ma :
    Tastes good as well *wink* *wink*

    Salt N Turmeric :
    Ha ah Farina, mama uli doh pizza ni dengan breadmaker. Mama masukkan bahan liquid dulu, then on top baru masukkan tepung and finally the frothy yeast tu. Pas tu mama tekan kat setting 'dough' and that process will take about 6 minutes or so. Mama ulang proses ni sebanyak 4 kali, meaning altogether, knead for 24 minutes, barulah perap biar dia naik. Nanti cuba ye, jangan biar BM tu dok relax je...

    umi_e :
    Waalaikumussalam. Alhamdulillah mama sihat aje dan diharap Kak E sekeluarga pun begitu juga...

    jeff :
    Pizza la best brader.... asyik nasi je... sesekali kita makan roti la pulak!

    Jasmeen :
    Haiya... wa punya piza talak ciken ma...wa punya piza togel aje. Wa punya anak-anak suka plain maa.. taluk hotdog aja....

    mamazieza :
    Kita pun cam tu ma... agak agak kan, saperrrr ler nak buatkan kita kita ni ek? :P

    kucai :
    Sib baaaaaikk doh mama jadi! Hahahahahaha..... Kucaiiii...kucai... ada ada je la...

    yatt :
    Aik, cam mana tak keluar? Lupa baca mentera ke? Hahaha...
    Haa laa, janganlah gelakkan bear kita dah sket lagi ropa Golliwog lak! Aik, bear tak jadi pun nak cilok ke? Haa Yatt cilok dulu, pas tu ma cilok balik nanti eh... hahaha....

    ReplyDelete
  11. hai mama fami...dah lame jd silent reader mama - time mama kat obersea dl lagik =) skang kiter plak yg jd perantau..nak menuntut msk kat cini laa..mintak tumpang lalu yek =P

    ReplyDelete
  12. ma, kalo nk buat frozen pizzan base, cmne ek?
    mksdnye, kn prebake dulu ke..
    atau terus masuk je dlm freezer..

    ReplyDelete
  13. salam. i nak tanya on ccakes. mama pakai papercups yg camana? nampak yg macam lembek punye bt how do you ice it n how much of adunan u put into it so that dia x tgi sangat?tq for answering ye.

    ReplyDelete
  14. ~shafini :
    Hi Shafini...Oh terharunya Shafini sudi ikuti perkembangan dan penguncupan mama ni.. ahakss... Kalau betullah ada ilmu yang boleh dituntut dari sini, alhamdulillah, silakanlah....

    || syazwaniadnan || :
    Kalau nak buat frozen pizza base, biasanya mama akan prebake the base sekejap so that doh tu tak turun semula....

    Mellmiera :
    Waalaikumussalam. Mama guna papercups yang kertas tu je. Ha ah, yang lembek tu. Papercup tu akan stick to the cakes, lepas tu ice ajelah. Amount adunan icing tu, just lepa sampai icing tu separas dengan papercups tu....

    ReplyDelete
  15. Salam mama, just to inform u lau nak order mozzarella cheese or cheddar cheese saya ada jual. Import dari New Zealand. Packaging 20kg dan 6kg.
    Thanks.

    xaminfra@yahoo.com

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!