Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (115) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (120) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (23) Rice n Noodles (54) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Tuesday, October 7, 2008

Cupcakes for Eid





Made these cupcakes just for fun...

21 comments:

  1. best nye... cantik sungguh cupcakes tuuuu...

    ReplyDelete
  2. rajin nye mama buat cuppies..
    pastu deco cenonet2 je pulak tu..
    haishhh rajin sungguh!
    untung hb mama n FaMi kan.. ;)

    ReplyDelete
  3. Suka tgk design ketupat tu..Mesti pandai lukis ni..Tie cuma pandai lukis org lidi..

    ReplyDelete
  4. Mamafami....you're too good. I just love your handywork. I recently made cupcakes and tried to pipe icing, but no where as good as you. You the queen!

    ReplyDelete
  5. wa mama..raya2 cc tetap jalan..rajin tol..Slamat Hari Raya ye ma!

    ReplyDelete
  6. DayBab :
    Thanks for your kind words dear...

    || syazwaniadnan || :
    Mama suka lukis-lukis ni sebenarnya... Tapi hari tu, ma tak deco banyak. 9 ketul untuk Raya Theme, pas tu 3 ketul untuk anak-anak buah... saja nak bagi diorang riang...

    tie :
    Tak pandai sangat pun, tapi sukalah melukis. Eh, orang Lidi tu pun lukisan gak tau... kira pandailah tu.... hehehe...

    VG :
    Hi VG. Alamak don't puji me that high otherwise I'll end up at Cloud 10, 11 or 12 and wouldn't want to come down! Hahahaha... Actually that deco was done half heatedly. The icing wasn't flowing smoothly out of the plastic bag! That's why I ended up with only 12 decorated cuppies. The rest, I left it as it is....

    bibu :
    Selamat Hari Raya Aidil Fitri Bibu... cc tu saja buat untuk anak-anak buah ma sebenarnya...

    ReplyDelete
  7. Tu dia mama buat cupcakes just for fun. I bought the piping set but after a week, decided to return sbb dah tau dah i ni malas. lol.

    ReplyDelete
  8. Dear mamafami

    The cupcakes look so mouthwatery. Best nya pandai masak kek macam mamafami kan. Sure your kids suka. Wish I have time to learn and buat kek camtu.

    ReplyDelete
  9. salam aidilfitri ma! kita cop yak design ketupat tuuu time kasih LOL

    ReplyDelete
  10. Salam Hari Raya pada mamafami sekeluarga. Tkasih berkunjung ke blog along.

    AlongRoz

    ReplyDelete
  11. loved ur creativity ,nice cup cakes.

    ReplyDelete
  12. >> kreativiti tu yang penting...
    >> kalau dah kreative tu macam macam yang boleh jadi...:-d
    >> termasuklah cupcake yang comel ni...:-d

    ReplyDelete
  13. Ni lagik dasat nih... cupcake ketupat tu.. mmg hebat la mamafami ni..

    Selamat Hari Raya + Maaf Zahir batin

    ReplyDelete
  14. buat mama fami sekeluarga,selamat hari raya aidilfitri...

    ReplyDelete
  15. salam mama...
    wow mama dah ada blog erk...
    Nice mama. boleh cai resepi mama kat sinih

    ReplyDelete
  16. slamat ari raya mama! sblm nih selalu gak skodeng sini sbb ur resepi semua best2! ari ni baru nk tinggal jejak! ehehehe kretip la akak nih! toce toce......:)

    ReplyDelete
  17. Mama..dah tukar ke blog ke.. FP mama dah tak guna?

    Makin cantik air tangan mama buat cupcakes.. anugerah tuhan kan.. utk jadi creative mcm ni.. nampak tempting aje tu mama.. errmmm.

    ReplyDelete
  18. Salt N Turmeric :
    Wah, boleh return okaylah. Kalau mama, dah beli dan kalau tak guna, jawabnya, jadi harta karunlah!

    tireless mom :
    My kids pun dah tak mau sangat dah makan kek sebab dulu dah selalu buat. You can learn how to ice the cake on your own via internet. Mama belajar dengan cara experiment sendiri je...

    kucai :
    Salam Aidilfitri Kuchai....ooo boleh main cop cop eh?

    HomeKreation :
    Selamat Hari Raya Aidil Fitri buat AlongRoz sekeluarga jua. Terima kasih kerana sudi ke mari...

    Anjum :
    Thank you Anjum.

    jeff :
    Kena ada minat juga bro... Mama memang suka melukis.

    Yati :
    Terima kasih Yati. Sib baik gambar je ketupat, kalau kek tu rasa ketupat, macam mana agaknya ye?

    ila de cute :
    Selamat Hari Raya Aidil Fitri buat Ila sekeluarga.

    little prince's mummy :
    Thanks...

    dilaOHdila :
    Waalaikumussalam Dila... Ha ah, dah lama blog mama ni... sudi-sudikanlah ke mari bila ada kelapangan ye...

    hana :
    Selamat Hari Raya buat Hana sekeluarga. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak bertapak di sini ye...

    gee.harun :
    I'm managing both, insyaAllah. FP tu tempat berceloteh macam mak nenek. Sini kira storage for recipes aje. Taklah pandai mana Gee.. sikit-sikit tu bolehlah. Alhamdulillah...

    Kitchen Flavours :
    Thanks Lubna..

    ReplyDelete
  19. Sie haben solche unvergleichliche Phrase selbst erdacht? levitra rezeptfrei viagra online bestellen erfahrungen [url=http//t7-isis.org]levitra generika erfahrungen[/url]

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!