Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (123) Brownies (15) Cakes (118) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (121) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (25) Rice n Noodles (55) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (10) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Tuesday, January 29, 2008

Ais Cek Mek Molek


AIS CIK MEK MOLEK
Source : Sis Jie Jie

Ingredients :

Concentrated Sunquick
Condensed
Milk
Sugar
Cold water
Ice cubes

Method :

Blend the above ingredients. If you put more icecubes then it;ll become Cik Mek Molek Slurpy! Will try that soon!

9 comments:

  1. kenapa digelar cok mek molek ye?

    ReplyDelete
  2. amboi mama...byknyer main masak2..td g umah mama lg satu, ade kek ceklat..uiskkk, selebret ape tu? pastu mai sini plak...heee. nk pau sket, minum ptg ni..tp kan, nasi impit ngan kuah kacang, ade serunding sket tu..wat meleleh ayaq liuq...haah la, mmg nama jus tu gitu k mama..cam kue cek mek molek..

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan dari saya, terima kasih kerana berkunjung ke blog saya, hannysp.blogspot.com.
    Masa mula-mula berkenalan dengan dunia masakan siber , fotopages mamafami adalah salah satu fp yang selalu saya view. Sekarang nampaknya mama dah ada blog . Cantik dan menarik.

    ReplyDelete
  4. mama...singgah jap...nnti dtg blog jun yer, ade prezen untuk mama...

    ReplyDelete
  5. Mama, rajin2 masak ya...nnt pegi rumah ummi amik present ek..tanda ikhlas dr ummi...ok? Jgn lupa tau..

    ReplyDelete
  6. salam mama...saya nk bg award kat mama...nnt dtg "umah" saya amik ek...take care...

    http://smallfamily-bigappetite.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Mama, ni ummi tiup semangat Rajin kat mama..ada rasa x angin tu..Ada? Leh wat dah pudding pelangi tu..jangan jd pudding hujan panas lak..hehe..Buat tau! Nak tau mentera apa ummi baca, mama g tengok kat pudding tu ek..hehe..

    ReplyDelete
  8. yatie :
    Agaknya sebab kaler dia molekk je kot...hihihi....

    jun ;) :
    Kek cekelat kat rumah lagi satu tu, saja saja je buat..mana tahan orang lain dah menayang, kita pun nak gak tayang kek cekelat sememeh kita tu...wakakaka...Ma pun memang asik terkenang nasi impit kuah kacang dengan serunding tu...ish ish ish...tak pa na, kita sama sama leleh ayaq liuq! Jus tu tak de kena mengena pertalian darah dengan kue cek mek molek ye...wakakaka....

    hannysp :
    Terima kasih hannysp kerana sudi singgah di kedua-dua rumah mama. Harap kita semua dapatlah berkongsi ilmu yang ada ye....mama ni bukan pandai sangat berwebsite ni..main redah je...

    jun :) :
    Thank you (((bigggg huggg))) kat Jun. Nampak tak mama jalan atas red carpet masa terima award tu? Glamer tak? Wakakaka...perahsantan!

    ummi :
    Thank you (((bigggg huggg))) kat Ummi. Oh terharunya....diri ini terpilih dapat award...uhuk uhuk...menitis si airmata kegumbiraan....tu dia primadona (bukan Madonna aaa!) blogspot...wakakaka.....

    makan2food :
    Something new huh?

    dr ezura :
    Thank you (((bigggg huggg))) kat Dr Ezura. Lihatlah donia......hihihi....amponnn...ma syok sendiri!

    ummi :
    Ummi ni lawaklah....patutlah ma rasa hanginnnn je hari tu...ingat hangin pus pus...rupanya Ummi dok mandrem mama eh....

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!