Labels

A KEEPER (9) Advertisement (5) Airfryer (1) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (7) Bread (136) Brownies (15) Cakes (131) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (68) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (4) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Flashback (1) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (7) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (112) Lauk-pauk (129) MANUALS (2) Muffins (41) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (15) Phillips AirFryer (2) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (10) Ramblings (25) Rice n Noodles (60) Seafood (7) Snacks (37) Step-by-Step (15) Stories (14) Tag (9) Trips (12) Vegetables (7) Video (3) Western (15)

Search This Blog

Loading...

Wednesday, June 11, 2014

Tak perlu kata apa-apa.......

Kenapa tak perlu kata apa-apa?

Sebab tak tahu nak kata apa-apa... Daripada buang masa kata apa-apa yang tak ada apa-apa kebaikan, baik kita tengok saja... hik hik hik...

Kari Daging

Sayur Campur-campur (as my mom called it!)

Sambal Ikan Bilis

Okaylah ye, nak sambung buat kerja. Daaaaa.....


6 comments:

  1. makan sedappp..lapar lah pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak sedap sebab perut tengah lapar tu! Hehehe

      Delete
  2. Gambar besar-besar, sedap-sedap belaka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja letak gambar-gambar besar supaya tak sedap pun boleh nampak sedap! Hahahaha... Took the photos using my phone saja. Nowadays my pocket camera dah retire... :)

      Delete
  3. Hi Sweetie, tak yah kata apa apa kah? ok lah, I bawa tupperware tapau then bawa balik rumah for dinner. LOL
    Sayang, ada orang copied you punya recipe dan gambar letak kat blog dia. http://yummymakan.blogspot.com/2014/04/durian-cream-puffs.html

    See you, have a lovely evening.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello darling....

      Ha ah, tak payah cakap apa apa. Tapi kalau nak tapau, kena cakaplah. Otherwise I cook satu mangkuk kecil saja, just for my mom. Then you nak tapau apa? Hahaha...

      Haiya... I punya gambar tak cantik pun orang angkat tampal dekat dia punya blog. Itu sudah kira satu penghormatan! Kalau gambar i cantik and dia cilok, then itu satu kecurian! Muahahahaha..... Anyway, thanks for letting me know ya. Tapi I notice juga, ada yang took my photos, letak kat resepi dia.. then siap post kat kongsiresepi... atas nama blog dia. Tapi gambar, gambar dari blog i. Apa laaa...... How come I know it is mine? Of courselah I know kan? My kuih, my piring plastik! Muahaha..

      Delete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!