Labels

A KEEPER (9) Advertisement (5) Airfryer (1) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (7) Bread (135) Brownies (15) Cakes (131) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (68) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (4) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Flashback (1) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (7) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (112) Lauk-pauk (129) MANUALS (2) Muffins (41) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (15) Phillips AirFryer (2) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (10) Ramblings (25) Rice n Noodles (60) Seafood (7) Snacks (37) Step-by-Step (15) Stories (14) Tag (9) Trips (12) Vegetables (7) Video (3) Western (15)

Search This Blog

Loading...

Tuesday, May 6, 2014

MAMA BOLEH! CHAIYOK!!!!

Mak oi... dah pukul 1.17 PAGI. Astaghafirullahal'azim mama! Noti noti noti!
Huhuhu.. tak perasan! Mama terleka dalam usaha untuk cuba masukkan balik gambar-gambar yang hilang. Mama guna laptop dan komputer untuk usaha ni. Kenkadang rasa macam computer hacker pulak. Hahaha... 

Alhamdulillah malam ni dapatlah retrieve balik gambar-gambar untuk thread cookies, mukasurat pertama terutamanya untuk entry yang ada resepi. Jenuh mencari dalam folder yang sarat barat dalam laptop ni. Cam nak senoneng pun ya gak! Hehehe. Selain dari laptop dan komputer, mama rujuk juga pada buku-buku yang mama print dari blog mama ni. Sekurang-kurangnya ia membantulah sikit sebanyak.


Okaylah, mama nak beradu dululah ye. Panjang umur, mama cuba masukkan lagi gambar-gambar yang hilang dek kerana ke'gatal'an tangan mendelete gambar dari dalam handphone! Itu pun kalau masih ada dalam simpananlah ye. Huhuhu... I 'VE LEARNT MY LESSON THE HARD...VERY HARD WAY! 

GOOD NITE EVERYONE!

20 comments:

  1. Rajin betul Mama kite nih! Next time buat folder, sayang. Label the folders baru senang nak cari (macamlah kite nih pandai sangat hik...hik...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. PH, ada yang dah masuk folder, ada yang masih tersadai ntah mana-mana. I am organised at certain areas tapi hancus at most! Hahahahahaha

      Delete
  2. assalammualaikum mama dearest.....wowwww...tu aje boleh kata dan header blog mama...awsomeeee sangat...i likee!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam my lil bro. Long time no see you jejak bertapak here eh. Header tu, ku tulis nama atas pasir di Tuaran. Nak tulis nama atas batu, nanti tinggal kesan pulak. Kalau pasir, now you see it now you don't! Hahahaha

      Delete
  3. Minum tonic byk2...keja siap sekelip mata..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis,

      Takut ter-overdose minum nanti, i mabuk kepayang lak! Kih kih kih!

      Delete
  4. Oooo yes. Gambar dlm handphone ada yg fr blog...tp kan dia notify tak boleh delete?
    Tu lah susah bila dok sync segala bagai ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada notify sis or otherwise I would have tarik handbrake kaki brake and all the brakes yang ada. Ini I kata delete, dengan senang hati dia terus delete and I didn't realise what I was doing till it is WAAAAAYYYYY too late. And I pun tak tahu, bila kala blog I ni sync dengan handphone... huwaaaaaa.... cakap pun tak guna dah sis. Nasi dah jadi bubur hancur dah.... huhuhu... tak apalah... i bertabahlah... :D

      Delete
  5. Replies
    1. Hai Ilaaaa.....

      Lama tak dengar khabar berita. Syahmi Jr dah darjah 2 ye tahun ni? Syahmi Sr dah masuk kolej dah... :)

      Delete
  6. heeep mama jangan tido lambat-lambat sangat, tak elok untuk kesihatan
    aja-aja fighting ye mama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hik hik hik... rasa macam kena marah dengan cikgu sekolah lak... :D:D:D:D

      Delete
  7. Assalam Mama...
    Saya pun macam tu kadang2....
    Blogging punya pasal tak sedar dah larut malam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Haliza...

      Mama semalam, bukan sengaja, tapi TERBABAS. Hahahaha....

      Delete
  8. Maaa....nti nk wak header mcm Ma jgkk la...tpi Ma la yg buat kan...muahhh...sni bnyk pasir..depan umah pun ada pasirr...leh tulis cm tu...hahaaa...Ma petola tu xphit ke...mcm sdpp je..mcm sdpp jee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adei,,, nanti mama ajar cemana nak buat. Senang sangat. Tutup sebelah mata pun leh buat sendiri. :D:D:D

      Delete
  9. uwaaaa bercanda d pasiran pantaiiii....kemain Mama kita...p jalan pantai mana x habaq mai sama....but I likeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana boleh habaq kat Kak Wan. Sat gi hang kacau daun plak... hahahaha... just kidding. Had a great gateaway. Thanks to dear hubby sebab insist I teman dia ke sana. Syok wooo layan buku tepi pantai... dengan desir ombak... pergh... ayat tak leh blah kan Kak Wan... hahahaha

      Delete
  10. Mama dah publish buku ke? Nak beli buku tu .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama tak ada publish bukulah dearie. Mama hanya print a copy from my blog. Itupun takat March 2011 aje. Nantilah, kalau ada rezeki, kalau gambar yang hilang dapat ditepek semula... mama nak print lagi selebihnya. Buat kenang-kenangan sendiri. Buku-buku tu untuk simpanan mama saja sebenarnya. Tak layak rasanya untuk terbitkan buku sendiri... sebab tak pandai pun nak reka resepi dan ambil gambar :)

      Delete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!