Labels

A KEEPER (9) Advertisement (5) Airfryer (1) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (7) Bread (135) Brownies (15) Cakes (131) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (68) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (4) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Flashback (1) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (7) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (112) Lauk-pauk (129) MANUALS (2) Muffins (41) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (15) Phillips AirFryer (2) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (10) Ramblings (25) Rice n Noodles (60) Seafood (7) Snacks (37) Step-by-Step (15) Stories (14) Tag (9) Trips (12) Vegetables (7) Video (3) Western (15)

Search This Blog

Loading...

Wednesday, May 22, 2013

DIFITNAH????

DIFITNAH??

Siapa yang difitnah ni? Ce citer ce citer?
Hah? MamaFaMi difitnah? Bila? Siapa? Pasal apa?
Cuba tengok ni.....




Laaaaaaaaa kalau yang ini... bukanlah FITNAH namanya. Ini namanya PROMOSI. Hihihi... Taaanjat gegirl!

Mat Gebu kan memang suka buat gempak. Mentang-mentanglah mama tak ada FB... kalau tak kerana ada orang lain yang 'trigger', mama tak tahu apa pun yang jadi kat dalam FB.

Ada satu hari tu, dapat message kat whatsapp mama dari Kak Wan Nita Ferial. Dia kata CONGRATULATIONS. Oh, apa kes pulak ni? Bila mama selidik, Kak Wan kata, patutlah mama senyap aje kat whatsapp, rupanya sibuk kendalikan rancangan memasak overseas! Hok aloh... blur achik kejap! Rupa-rupanya ada orang sudah bikin berita gempak kat FB. Hahaha... seronok juga perasan sekali sekala ni... hahaha...

Anyway, terima kasihlah bebanyak Mat sebab naikkan traffic mama untuk hari tu ye. Bolehlah buat selalu ye... mama rela... hik hik hik....

Bercakap tentang 'Rancangan Masak Memasak' mama tu kan, ini dia bukti kerberkesanannya.... chewah...



Hasil air tangan pertama anak dara ku.... (gambar ikhsan dari Fatin)

*clap* *clap* *clap* Fatin!!!!

Nota : Terima kasih Mak Chu sebab bagi pinjam skodeng FB Mak Chu untuk ambil gambar BERITA GEMPAQ ni ye... muahhh...


13 comments:

  1. Laju jer I datang bila tengok tajuk "Difitnah"! Suspen gak. Berkesan lah MamaFaMi punya cooking show sebab dapatlah sekuali mee goreng dari sweet Fatin. Sure sedap punye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi... gimik je.. jangan marah!
      You know what happened to my daughter? Masa dia nak balik rumah sewa dia, I've packed for her all the ingredients to fry the egg noodles. All for sekali masak EXCEPT for the chillie paste. I purposely put extra. Told her that she can fry rice with it. Just throw in some chopped garlic and sliced onion with the chillie, dah boleh jadi fried rice. I guess, she didn't pay attention or she had forgotten what I said, she threw in ALL the chillie yang boleh consider untuk 2 kali goreng mee! So you can imagine how 'BERAPI' it was la. Hahaha... Tapi habis juga diorang makan! Kalaulah mummy yang masak macam tu, confirmed tak makan punya, lagi banyak complaints. Sendiri masak, tahu sayang nak buang... hahahaha.....

      Delete
  2. Salam....amboiii gempaq sungguh...letih baru balik dari Jalan TAR pon kena buka blog Mamafami nak baca apa dia...dia Whatsapp kita gempaq, .nama akak dalam blog mama..udah apasal lak ?? tup2 timbui nama kita niii...owwhhh rupernya ada story dibalik story...hehehe dah lena sat tadi ..x puaih ati jugak maka nya bangun baca..
    Atu xpe laaa dh buat mee/sphagetti goreng...dah tayang saja..adeiii...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Kak Wan.

      Haha... tu la pasai. Masa you hantar whatsapp tu, I blur sat. Apa yang congratulations nya... hehehe....

      Delete
  3. heheeh mamafami tanjat gegirl tau...thumbs up for u mama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa laa... mamafami gegirl... you don't play play arr... hehehe

      Delete
  4. hehehe... mat gebu mmg suka wat gegirl tanjat... i pun tanjat baca tajuk entry mama pagi ni.. dulu dah sekali yg kata mama dpt 'baby baru' hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sib baik gegirl maintain tau... tak melatah opocot pun. Takut hilang diva... hahahaa.... Alahai, Ratna ni asyik tanjaaatt je la... hehehe

      Delete
  5. Hah!! Kalau gegirl ai yang difitnah, mmg nak kena lah orang tuh...nasib baik gimik jer...hahahaha.. Tahniah Mama dpt lonjak trafik... saja la Mat tuh, dah jenuh duk peram diri xda apa nak buat, mulalah dia letak status gempak2...hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah Mi, adik ku yang sorang tu memang selalu tolong kita dalam cara dia yang tersendiri. Terima kasihlah bebanyak kat dia....

      Delete
  6. Tu la Mama, lainkali wajib ada fb tu, terpaksalah si Mat jd setiausaha...hehe...
    Tahniah ler Mama, lepas ni keluar tv 3 pulok ye tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau mama keluar kat TV3, bukan gegirl ni je tanjaaat.. seluruh alam pun terkezuttt! Hahahaha.... Mmmm mama tak mampu nak ada fb la buat masa ni.. nanti semua benda terbengkalai!

      Delete
  7. I love this recipe ! Reminds me of you making soap at home, Mom.
    And it's fun to see photos of your house there and see
    Dad in that comfy chair we sat in when we visited,
    attempting to use the slow internet :)

    I can't wait to hear how the soap turned out in terms
    of using it. Does it smell different since it is made with
    animal fat? Any other differences from vegetable-based soap?

    Love you!

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!