Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (114) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (119) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (54) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Wednesday, December 12, 2012

Durian Crepe Premix Flour

I had fun yesterday. I thought it was just a single fun but ended up doube the fun.

Ina came by my place in the morning. We've planned to try out the premix flour that I bought recently. She came by around 9am. We didn't straight away get on to work but instead we prepared breakfast....


Done having breakfast, we went out hunting for the main ingredient of our project. Durian! Ring a bell??? *wink* Normally Durian can easily be found around my area but yesterday, we went all over looking for it but no where to be seen. That always happened... when we want it, it just vanished, but if we don't have the intention of buying... it can be seen everywhere! Haizzz

But alhamdulillah, our last resort did not disappoint us. We managed to get our Durian and went happily home. Once at home, we did not start our project till later. We prepared lunch.....




Then I baked a chiffon cake.... ehem ehem... recipe to be shared in my later entries.... Ita dropped by at 2.15pm and that's when the double fun started... hahaha..... We sat down together to have lunch and even Syahmi joined in. He blended well with these three 'makciks vogue' Hahahaha.... Anak bujang saperrrrrr la tu kan.... Ahaks...

FINALLY, we started our project at 5pm! Hahahaha.... This is why I can never conduct classes!!! There are too many diversions! This is what we MEANT to do yesterday...


We made it using this premix flour....

Courtesy of Ida Bakery
Those intrested in this Premix Crepe Flour, kindly contact :

Puan Ida
IDA BAKERY
No 77 Lorong Keramat 1
Kg Dato Keramat
Kuala Lumpur
(opposite Damai LRT station and next to Keramat Mall)

Business hour : 10 am to 10pm
Contact number : 0163357790
Email : merpati66@gmail.com

Besides selling this premix flour, Puan Ida offers a wide range of classes. Kindly visit her blog for more information.

Have a nice day!


18 comments:

  1. Hi my cayang, rajin main masak masak kat dapur? Your sambal udang and ayam goreng look tempting and delicious. YUMMY!!

    Durian.... eeerrr I tak makan since 8 years old, before that was crazy durian lover. LOL
    Ala... pandai sangat main kat dusun durian, orang tua tu ingat kita nak curi durian dia yang macam gunung. Bukan main punya garang dia kejar kita dengan parang sambil curse and swear.

    Aku panic lah become the world fastest marathon runner. Since then I got durian phobia. LOL

    Happy 12.12.12.... may our friendship last forever. With hugs and kisses to you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello darling Amelia...

      Adoi.. nak ketawa, kesian. Tak ketawa, sakit perut nak tahan. Adoi you boleh phobia durian just because someone kejar you dengan parang eh? Hihi... Haiya itu orang tua pun... kalau betul orang curi durian sikit pun, bukan dia bankrap! Rezeki God give, tak salah kalau share. Nanti lagi banyak tumbuh atas pokok. After all you were just kids what that time... lagi mau kejar sama parang. Something senget somewhere la I think! Tapi bagus juga... boleh training jadi world fastest marathon runner!

      Sob sob.. 12.12.12 is my parents anniversary.... I miss my dad... sob sob sob....

      Delete
  2. hishh... kalau mama wat kelas leh la join... dpt bf free, lunch free.. kalau kelas abis lewat dpt lak dinner free... kekekekeeee... gurau je mama.. hehe... kita pun tingin nak wat crepe doyan tu.. doyan dah ada bwk dr kg mil... tp nak mencrepes tak sempat lg... smlm seharian dok cari kelengkapan sekolah anak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MaDiHaA... mama ni memang confirm tak leh buat kelas... banyak no kona baringnya... hahaha... tu sebab lebih rela panggil 'main masak-masak' dari 'kelas'. Ngeh ngeh ngeh... Ada baki durian yang Ina beli tu... ma dah transform jadi bubur kacang durian.

      Yesza... mama tak perlu beli barang sekolah dah.... khatam sudah dua dua budak dalam rumah ni... hihi....

      Delete
  3. thanks mama sebab tunaikan impian kita Durian Crepe sangat sedap i cakap u...and one thing lupa nak bagitahu semalam anak bujang mama sangattt sangattt hensem and sangat sporting!!!!!!! i likeee..terima kasih untuk breakfast,lunch and tea time sampai lupa yg kita duduk kat rumah orang!!! haha boleh lupa diri and to your gojes adik a.k.a Mak Chu sampai sekarang still lagi "oh papaaa"....itukah suara mak chu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihik Ihik Ihik.... Kalau mau suara "oh papa... aweks muda itew", ai dah bagitau camner ye. Cari je lah pengerasnyer.... Ngeh ngeh ngeh....

      Delete
    2. Cik Besan..

      Most welcome. At least terguna juga premix tu. Kalau tak ada yang usha suruh buat, silap haribulan, leh expired nak tunggu mama buat. Hahaha.... Mama suruh anak bujang trang tang tang mama tu baca komen mak mertua dia ni... sengih je budak bertuah tu....

      Mak Chu...

      Amboiii pantang orang jack, terus muncul kat sini ye Mak Chu... ahahaha... But you should have seen their face expressions when i put you on loudspeaker that day! Hahahaha....

      Delete
    3. auuu mak chu pengeras tu i tak jumpa..acaner tu?? u tukar dengan yg lain lah eek dengan i jangan nak bertambah2 tau tak baik..syahmi sengih pun suweet jer sejuk hati mak maertua!! oh anak dara mama pun ape kurangnyer kulit mulus jer terpesona kejap tengok

      Delete
  4. bestnye buat durian crepe dgn kawan2...lagi satu mee kat atas tu nampak sedapp sangat kalo makan ngan ayam goreng..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penat tayang dan promote durian crepe.... mihun dan ayam yang jadi pujaan hati ye... hahaha.. oookaylah tuh...

      Delete
  5. waaaa..baru je keluaq spital, dah kayuh laju...

    ni mesti dah sihat sangat2 ya


    mak teh dah cuba wat crepe ni masa balik kg weekend lepas...x berapa suka laa coz I'm not into durian much..

    take care

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis... I kayuh selo selo la sis... taking it easy. Tapi kalau ada geng ni, macam tak terasa penat. Bila semua dah balik, barulah i tergolek dog! Hahahaha....

      Next time round, ce Mak Teh substitute durian with something that you like. Maybe baru datang umphnya... ;)

      Delete
  6. oh mama punya crepe cantik menawan...mungkin mck kena try sekali lagi kot.....pst pst my chiffon acuan dah kuar stor..nanti cilok resepi kat sini ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis... alhamdulillah menjadi juga durian crepe idaman qolbu ni... tak pe sis, kalau rasa kurang menawan, nanti you trylah lagi ye. Tapi I tengok dah okay je. After all, kalau dah masuk dalam perut, dah tak de rupa dah pun...hehehe

      Delete
  7. waaaa i love durian crepes... i really wish we're neighbours, Mama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alice... there are a few houses around here which are empty. Waiting for you to move in... ;)

      Delete
  8. ala yg kat ipoh ni camna nak dapat pre mix durian crepe tu....sedey la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba tanya Ida. Rasanya dia boleh poskan...

      Delete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!