Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (114) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (3) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (101) Lauk-pauk (118) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (12) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (53) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Monday, August 1, 2011

Dragon Fruit Chiffon Cake

T.H.E R.A.M.B.L.I.N.G.S

Can't write much today as I am going dating with Mr Hubby. I LIKE!!! *on cloud nine*

Take care all....

T.H.E R.E.C.I.P.E

I still have one more Dragon Fruit given by my neighbour Huda. Lovely dark red colored dragon fruit which will be sad enough to let it go to waste. So I transformed it into something else. Thanks to Mat Gebu who shared this lovely recipe of Amy Beh in his blog. For a more wonderful and drooling looking photo, please click here.


DRAGON FRUIT CHIFFON CAKE
Posted by MamaFaMi
Source : Amy Beh via Mat Gebu

Ingredients A :

3 egg yolks
25 g castor sugar
50 g Dragon Fruit meat - grated
40 g corn oil
1/4 teaspoon vanilla essence
55 g self-raising flour
1 1/2 tablespoons cornflour
pinch of salt

Ingredients B :

3 egg whites
1/8 teaspoon cream of tartar
60 g castor sugar


Method :

1. Preheat the oven to 180 C. Prepare the chiffon cake tin. DO NOT grease.
2. In a bowl, whisk ingredients A till well mixed. Set aside.
3. In a mixer bowl, whisk the egg whites till it bubbles. Add in cream of tartar and sugar. Continue beating till the mixture thickens and light.
4. Scoop 1/2 the egg whites into the ingredients A. Fold lightly. Add the rest of the egg whites and keep folding till all the mixture is well combined.
5. Pour into the chiffon cake tin and bake for 40 to 45 minutes.
6. Remove from the oven and turn the tin upside down. Leave to cool completely before removing the cake from the tin using a sharp knife. Slice and serve.


Have a nice day!

9 comments:

  1. Salam Ramadhan dan selamat berpuasa buat MamaFaMi ku cayang bersama insan2 tersayang... Masak sedap2 ya Ma...kita nak tumpang amik bau jek...jeling2...x tau la apa yg sempat dimasak bila blk kerja..huhuu

    ReplyDelete
  2. Salam ramadhan MamaFami..
    Dapur saya dah lama tak berasap sejak ada sikecik ni .. bulan pose ni akan berasap baliklah nampaknya.. mesti nak cari resepi kat sini ... follow MamaFami ya.

    ReplyDelete
  3. Salam ramadhan mama...actually bukan nak comment pasal kek, tp pasal blog header tu, nabu sukaaaaa, tu kawan snoopy, si lucy..sukaaaaaa....

    ReplyDelete
  4. salam ramadan..slmt bpuasa utk mama n famili.

    ReplyDelete
  5. mama...tirai baru nampak siap dengan 7 bahasa. Cute sangat sama cute dengan chffon cake tu.
    Akak kena intai dapur mama tiap hari dalam bulan puasa sebab menu mama sedap sedikit sebanyak jadi sumber untuk akak la nak prepare.

    ReplyDelete
  6. salam mama.. sedap schiffon nak tanya la mama kalai buat chiffon kek memang kena guna loyang macam ni ye.. kalau guna loyang biasa gebu juga tak

    ReplyDelete
  7. salam Ramadhan juga buat mama sekeluarga ;)

    ReplyDelete
  8. Heran ye mama, dragon chiffon tu tak berwarna merah/purple.
    Mck pun dah buat eggless choc cake hari tu....

    ReplyDelete
  9. Salam Ramadhan MamaFami..kita lah sibuk bangats tpi baca mama releks x masaks pulak..ingat nk intai apa Mama masak for berbuka..
    Apa pon lama dah x jalan2 kat blog Mama..nk jalan makan angin jap.. :)

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!