Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (3) Apam (20) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (113) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (1) HELP (1) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (99) Lauk-pauk (117) MANUALS (2) Muffins (38) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (12) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (52) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (9) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Saturday, July 23, 2011

Books 4 Charity

Hello hello hellooo....
Mama menjelma ni... ahaks.. Sorrylah dah dua hari blog tak diupdate. Tak sempatlah. Macam-macam perkara yang telah dilakukan... nanti mama cerita satu persatu ye... tapi rasanya kalau tak cerita pun, orang bukan kesah kan kan kan... hehehe...

Untuk entry ni, mama nak cerita aktiviti mama dan Mak Chu hari ni. Dari pagi tadi, mama sibuk di dapur buat kek dan kemas dapur yang cantik sket je dari kapal karam. Hehe.. Pukul 12.10 tengahari Mak Chu sampai, mama sogok dia suruh main Ipad2 mama sementara mama naik atas, mandi dan bersiap. Sogok tu bukan apa, takut Mak Chu membebel je sebab mama lom siap. Hehe... ini sogok halal punya wokey...

Selesai bersiap, kami pun bertolaklah ke rumah Ida Books4Charity di Sg Buloh dengan membawa sedikit ole-ole...



Sampai di sana, kami disambut dengan senyuman yang tak lekang di bibir oleh tuan rumah dan dua orang tuan puterinya. Terus aje kami dijamu dengan makan tengahari yang sedap sekali. Terima kasihlah Ida, penat-penat je memasak untuk kami... lain kali, masaklah lagi ye.... ahaks...






Perut dah kenyang, kami diarahkan ke atas dan disogok dengan buku cerita yang ntah berapa rak tah... aduyai... tersiksa jiwa dan raga ku mengawal nafsu membeli... huhuhu... Pengabisnya, kubu nafsu membeli ku telah dicerobohi oleh...


..siap bawak bakul tau, nak isi buku.. sebab kan hari ni hari Sabtu, NO PLASTIC BAG DAY... ahahahaha....


Bagi sesiapa yang mempunyai akaun Facebook, bolehlah add BooksforCharity Nizida dan bolehlah mula shopping di sana ye. Sebahagian dari hasil jualan buku akan diperuntukkan untuk kerja-kerja amal.

Okay, itulah antara aktiviti sengal Mama dan Mak Chu termasuklah Ida dan puteri bongsunya. Puteri kedua Ida tak larat nak layan kesengalan kami, jadinya dia pun capai satu buku dan terus masuk dalam bilik tak keluar keluar sampailah makcik-makcik dua orang ni balik... hehehe... tobat agaknya dia! Hahaha... Apa-apa pun, terima kasih banyak dari kami berdua buat Ida. Jangan serik ye terima kehadiran kami lagi...


4 comments:

  1. aduuh...byknye buku...nak satu...

    ReplyDelete
  2. Cantiknye cupcakes.....Good cause! Bagus sbb mama gee pun join the marine conservation activities

    ReplyDelete
  3. wah mama banyaknya koleksi buku terbaru bestnya

    ReplyDelete
  4. oh mak datuk tergoda jiwa dan raga nengok semua ni...dr santapan selera ke buku yg sebakul tu..heheeh btw mama sesuci cinta tu mmg meletop!!

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!