Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (3) Apam (20) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (113) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (64) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (1) HELP (1) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (99) Lauk-pauk (117) MANUALS (2) Muffins (38) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (12) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (52) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (9) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Wednesday, May 25, 2011

Queen Cupcakes, News about Halaal Status

T.H.E R.E.C.I.P.E

Tried this recipe from one of the recipe books that I have.

QUEEN CUPCAKES
Posted by MamaFaMi
Makes 18

Ingredients :

8 tablespoons butter, softened
generous 1/2 cup castor sugar
2 large eggs, lightly beaten
3 teaspoons lemon juice
scant 1 1/4 cups self-rising flour
3/4 cup raisins
2 - 4 tablespoons milk, if necessary

Method :

Preheat the oven to 180 C. Put 18 paper cases in 2 muffin pans or put 18 double-layer paper cases n 2 baking sheets.

Put the butter and sugar in a bowl and beat together until light and fluffy. Gradually beat in the eggs, then beat in the lemon juice with 1 tablespoon of the flour. Using a metal spoon, fold in the remaining flour and the raisins, adding a little milk if necessary to give a soft dropping consistency. Spoon the batter into the paper cases.

Bake the cupcakes in the preheated oven for 15 - 20 minutes, or till done. Transfer to a wire rack and let cool.


T.H.E R.A.M.B.L.I.N.G.S

As a Muslim, I think it is my responsibility to share these piece of information with all of you. I received these informations in my email. It's about the halal status of these two products. It seems, both products are not halaal due to the existance of non-halaal ingredients in the product.

1. Coffee at Kopitiam Kluang Station

Read more at Kjee's Blog


Source : Kjee
 
Source : http://unaizahsdiary.blogspot.com/2011/05/kluang-station-tesco-ampang-mar-2011.html

2. GOLDEN CHURN BUTTER

Read more at Mat Gebu's Blog



3. WHOLE EGG POWDER AND WHOLE MILK POWDER

Both ingredients are from Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd (JAKIM-20100609-123757). Click here to check --> http://www.halal.gov.my/ehalal/index.php?ty=content_view&id=NEW-20110512163507&type=NEW

Read more, here --> http://eiz1004.upprofits.com/status-halal-dan-dna-babi-kaitan-syarikat-puratos-dan-secret-recipe

This is the feedback from Secret Recipe --> http://www.facebook.com/SecretRecipeMsia?sk=app_4949752878


WALLAHU'ALAM.
May Allah protect us all... Amin.

8 comments:

  1. Salam mama! alamakkkkk moistnyer nmpk cupcake mama! Dulu2 suke beli cc ni kat kedai yg ada raisin mcm mama buat niii, nanti nak cuba jugak lah!sebijik mcm kat kedai punyer yg dah dipacking2 tuuu tak tahulah kat KL ada ke tak :D Tang halal ni payah lah skrg ni bila dah terbongkar 1 nanti dia jd mcm penyakit terus ada yg lain, tp tak pe since jakim dah bertindak lepas ni cuma hati2 jer lah kan, tak selamat rasanyer skrg ni kena mkn buah ngan rumput2 jer lah ya lepas ni hihihi...

    ReplyDelete
  2. salam mama...
    wahh nmpk sgt gebu kek tu mama.bab halal haram ni memang sedih.mereka suka2 je abik ringan pasal kandungan yg mereka gunakan.akhirnya umat islam juga yg termakan benda2 tu.

    jika tak yakin baik jgn ambil ,tak rugi kalau tak pergi beli pun , makan lah sesuatu yg sahih halalnya kan mama ?

    ReplyDelete
  3. risaunya skrg ni...macam2 kejadian yang mengejutkan dh terjadi...

    ReplyDelete
  4. Salam mama,
    Td baca kat Blog Cik Mat cerita ni. Merata rata org dok memperkatakannya....ish semenjak dua menjak ni makin menjadi2 kan.

    ReplyDelete
  5. Salam mama..
    Whoa! Nmpk sedap..terasa lapar plak..hehe..Sapa nak buat kek kena hati2 ek dgn bahan2 yg digunakan..belek2 dulu..huhu

    ReplyDelete
  6. salam mama.. mama sihat?

    nampak gebuss, bersih & suci jer cup cake mama.....

    ReplyDelete
  7. gebu nya mama.. nk kene try jugak ni.. TQ ..

    ReplyDelete
  8. Salam Mama...gebunya cupcake mama tu, kalau mkn 1 mesti nk lagi dan lagi..heheh

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!