Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (3) Apam (20) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (113) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (1) HELP (1) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (99) Lauk-pauk (118) MANUALS (2) Muffins (38) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (12) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (52) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (9) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Wednesday, April 6, 2011

MY NEWBORN!

Huff... puff... huff.... puff....
I am gasping for air.... oh ALLAH help me....
I am sooooo excited... so happy that words can't describe...
MasyaAllah....

Ok ok... take it easy.... take a deep breath mama...
Hmmmm......
Hmmmm.....
Alright... I'm okay now.... let's move on.....

My house door bell rang at about 4pm. I had the hunch that it must be Mr Postman bringing something that I had been waiting for.. ANXIOUSLY. When Syahmi went to answer the door, indeed it's the Mr Postman and not just any Postman but the friendly one. He had been sending things to my house quite a number of time before this. And today, he sent me something that made me extra happy. He brought me this..

Package from overseas???

SharedBook?? What's that?
Hurry up mama...out with the truth.... to be honest, at this stage, my heartbeat was racing like mad!


.....THA DHAAA..... 

My newborn! But actually it's not the first one. Wonder where is my first born at the moment? Haiz...
Yup, you read right.... MamaFaMi's publication... hahahaha... berangan baikkk punyahhh!

Side of my book...

Snippet....

Now I can roughly imagine how the authors of the books felt when they see their books published. Though I just printed this one copy for me to keep, the excitement to see your own work in a book is just satisfying enough. ALHAMDULILLAH.

Thank you to all of you my lovely friends....without you, MamaFaMi won't be staying this long in the world of blogging.

Thank you thank you thank you....

Updated : In case anyone is interested to print their own blog, please click at Blog2Print

Love,
MamaFaMi

36 comments:

  1. Good job!
    Muna pun dok terpikiaq nak bukukan my photos, tapi tak buat-buat lagi... my life is such a mess right now....
    Anyway, cheq tumpang seronok, it really looks awesome, macam professional gitu!!

    xoxo

    ReplyDelete
  2. mama, takmau juai ka? klu ada, kita nak beli 1 copy ya.. leh simpan together ngan buku2 masak yg lain, senang nak rujuk klu nak masak! :)

    ReplyDelete
  3. congrats. I was just about to ask nak beli kat man? hehehe

    ReplyDelete
  4. fuyoooooo...jgn lupe save 1 hard copy for me ye mama..n jgn lupe otograp skali..hehe. yeayyy! gud job!

    ReplyDelete
  5. salam...tahniah...teringin jugak nak buat buku mcm tu...tapi rasanya koleksi saya tak cukup lagi kut...seronok tgk..even kita produce sendiri...it's self satisfaction....tahniah sekali lagi...

    ReplyDelete
  6. Wah, best ni mama. Mama buat buku tu kat mana, Along dah lama berangan nak bukukan masakn2 ALong tu.

    ReplyDelete
  7. Tahniah mama! kat mana nk beli buku mama ni?...nk juga simpan buat kenangan dan rujukan...manatau boleh jadi sumber inspirasi nak buat buku sendiri juga satu hari nanti..InsyaAllah...:)

    ReplyDelete
  8. Salam mama saya berminat la nak beli buku ni...mama tak jual ke.

    ReplyDelete
  9. Wah fantastic! Great work! I suka!

    ReplyDelete
  10. tahniah ma...musti tak jemu membelek buku tu kan..seronok tengok gambar hasil tangan sendrik kan

    ReplyDelete
  11. Wahhh Maa..

    kalo kita pun hari2 dok tgk buku tu jer.. mabeles!!!

    ReplyDelete
  12. Tahniah mama...tentu senyum sampai ke pangkal telinga....hehehe.

    ReplyDelete
  13. Congratulations!!!! Love your artwork here!

    ReplyDelete
  14. Waaaaa....congrats Mama, sbb begitu sabar menyiapkan buku2 resepi Mama..tentu berbaloi Mama stop FB n YM kan...byk masa dpt tumpukan kepada buku idaman Mama nih...mudah2an suatu hari nanti, akan ada Publisher or Editor ketuk pintu mintak buku tu tuk printing lak...kan..kan...Well done Mama!

    ReplyDelete
  15. Congratulations!
    I wish I could have a copy :P

    ReplyDelete
  16. Wahhhhhh....
    Cantiknya the book Mama. You should definitely be proud of this creation!
    Sambil tengok the recipes, sambil baca coretan Mama kan :-)

    ReplyDelete
  17. hebat ma.. congrat! mudah2an satu hari nanti ma akan dpt betul2 publish buku resipi sendiri cam k.liza tu :)

    ReplyDelete
  18. Wahhhh hebat mama, that is one good keeper! Great job done cam pro...cayalah!

    ReplyDelete
  19. wah seronoknya mama.. ermmm.. kalau mama jual nie.. diana nak beli tau.. hehehe.. nak tambah koleksi buku2 masakan kat umah diana...

    ReplyDelete
  20. Muna :
    Thank you my dear friend. Hang pun patut buat, just to secure all the lovely photos especially because hang tinggal kat banyak tempat overseas tu. Sayang if anything should happen to the blog or the fotopages. Unfortunately, they don't cater for photos from Fotopages. So I am doing something about it now. Manyak letih wo.... Erk, why is your life a mess? Life mess pun, gambaq hang malatops gak! :D xoxoxo to you too....

    linahilmin :
    Hihi...cemana nak juai cik oi... Cheq pun ada satu copy ja ni suruh depa print. Nak print satu buku ni pun, rasa macam botak sebelah kepala ni! Mahai...

    Kjee :
    Thank you Kjee... Bukan beli tapi order suruh print.

    Kitchen Flavours :
    Thank you Lubna... yes, maybe just rock but not rock and roll... haha...

    Jun :
    Muahaha... mana ada jual buku daaa... print seketul je ni, untuk simpan sendiri... nanti sambil baring-baring, bolehlah baca balik 'karangan broken' mama tu.. ahahaha....

    eni osman :
    Waalaikumussalam Eni. Terima kasih ye. Betul tu, mama print buku ni pun just for self satisfaction and also to secure whatever yang dah tercatat kat blog... kenangan terindah...

    HomeKreation :
    Along, mama dapat link ni masa nak sign in blog. Kat tepi tu at times, dia ada letak iklan. I clicked there and the rest is history! Kalau Along interested, try visit their blog ya. I've given the link in the entry ya...

    Nieza :
    Thanks Nieza. Mama tak beli tapi mama suruh diorang print and mail it to me. Rather than mama nak print each and every page... aiyooo leh nangih my printer. The quality of the paper is good. In short, satisfactory la... but at a price to pay la....

    haida :
    Waalaikumussalam Haida. Mama tak jual buku ni. Mama print pun satu je :D Nak simpan segala memori blog ni untuk diri sendiri....dan mungkin untuk anak cucu cicit... hehehe...

    tina :
    Thank you my darling...

    ReplyDelete
  21. izahdaut :
    Terima kasih Izah. Lom belek lagi. Tadi tu dah excited banget... lepas snap gambar, post kat blog... ma simpan je buku tu... nak kasi reda dulu... esok esok baru nak belek dan baca satu satu... tapi sebenarnya, mama nak tunggu Volume 1 dulu...

    Yat Maria :
    Hihihi... hari-hari tengok buku eh? Tengok isi ke tengok cover je? Kalau belek segala, mau lunyai buku tu dalam masa sebulan! Hehehe

    azian :
    Terima kasih Azian. Bukan takat senyum lagi... sengih cam kerang busuk dah! Hahaha....

    Wafaa :
    Thank you my dear!

    Ummi :
    Mi, kita tak siapkan apa pun Mi. Kita submit je kita punya url, pas tu kita bagi diorang period mana yang nak kena print. Kita bayar and the rest, diorang buat sendiri... Pas tu kita tunggu Postman bawak kat kita... as easy as that... Mi, kita tak pernah mimpi atau berangan sikit pun, ada Publisher or Editor ketuk pintu mintak buku untuk printing sebab kita tahu, gambar kita tak secantik mana pun... kalau banding dengan orang lain punya.. ish, malu nak cakap...

    Alice :
    Thank you my dear. Unfortunately, I have only this copy just for myself.. so sorry dear...

    lemongrass :
    Thanks Min. I am happy with the book. Recipes tu, idaklah sangat nak nengoknya unless I am in the kitchen and need to cook something, tapi sebenarnya, nak baca citer dongeng mama tu, walaupun Englishnya tonggang langgang... tapi... ada aku kesah... hahahaha...

    K.Nor :
    Terima kasih K.Nor. Ya ampun, kita tak akan tercapai nak buat macam Kak Liza tu sebab kita bukannya reti reka resepi sendiri. Cilok orang punya resepi kemudian cuba sendiri, okaylah... kalau takat kelentong sket-sket tu, bolehlah...hehehe...

    makcikkantin :
    Thanks sis. I really treasure this one. Ye la... sambil baring, boleh gak baca balik apa yang kita dok pot pet kat blog.. tak yah nak kena dok ngadap laptop... hadap buku je, pas tu, buku hadap kita! Hahahaha

    Diana @ Melley Mey :
    Mau tak seronok... excited sampai cam susah nak bernafas tadi... hehehe.. tok sah kata mama, postman tu pun excited bila mama kata, dalam kotak tu, buku yang mama tulis! Hehehe... sabor je la... Cemanalah nak jual Diana oi... harganya tu, boleh tahan!!!!!

    ReplyDelete
  22. Assalammualaikum Ma..

    bestnya dpt bukukan masakan sendiri...menarik, idea yg bagus ma!
    tg ma bagi award nanti sy bawa balik..tp nak angkut sekali dgn cutie strwaberry roll tu...mmg cute sgttttt....

    ReplyDelete
  23. waaahh....seronoknya dpt bukukan hasil kerja sendiri yer. Jauh tu mama print tp xper berbaloi dan puas hati kan. Mcm k.nor ckp tu, mana la tau esok2 dpt publishkan buku sendiri... :) All the best!

    ReplyDelete
  24. tahniah mama...
    wahhhh..seronoknya boleh membelek2 buku hasil titik peluh sendiri...
    berbaloi2 kan....

    ReplyDelete
  25. wow mama ...
    tahniah sangat advance ke hadapan. macam saya nie baru nak belajar berblog, masih meraba2 dan merangkak2 huh3

    ReplyDelete
  26. bestnye! WP tade plak wat camtu. :P hehe

    ReplyDelete
  27. Wah.. mama.. ada buku sendiri.. Tahniah yer.. Tak pe berangan pun... tak kacau org lain pun.. You deserve it..Hasi mama sendiri kan...
    Naz boleh dapat satu tak dr mama? heheheeeee...

    ReplyDelete
  28. Weah, Congratulations! Ma, mcmmana buat? Nak gak buat for my other blogs.

    ReplyDelete
  29. I am happy for you mama...seronok baca coretan sendiri kan....:)

    ReplyDelete
  30. perghhh~ gempak giler!
    nak satu nak satu! [meroyan sat]
    hahaha..

    ReplyDelete
  31. Congrats mama...nak beli 1 sekali ngan otograf tau!

    ReplyDelete
  32. mama..mana nak dapat buku tu? nak jugak...

    ReplyDelete
  33. wahhh TERBAIKKK DARI LADANG!!!!! congrats mama

    ReplyDelete
  34. Hi Mamafami,
    I've been a lurker since I discovered your site.I tried a lot of your recipes I love and love them.I am quite shy to leave comments but today, finding out that you have compiled your recipes into a book is a must for me to express how excited I am to have one of this. Are you going to sell this online? I hope so because I am dying to have one.

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!