Labels

A KEEPER (9) Advertisement (5) Airfryer (1) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (7) Bread (136) Brownies (15) Cakes (131) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (68) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (4) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Flashback (1) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (7) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (112) Lauk-pauk (129) MANUALS (2) Muffins (41) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (15) Phillips AirFryer (2) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (10) Ramblings (25) Rice n Noodles (60) Seafood (7) Snacks (37) Step-by-Step (15) Stories (14) Tag (9) Trips (12) Vegetables (7) Video (3) Western (15)

Search This Blog

Loading...

Tuesday, March 8, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

Pagi ni tadi, masa bersembang dengan Ummi Zaihadi yang famous malatops dari Kuantan tu, dia ada beritahu tentang segmen Ben Ashaari yang terbaru iaitu Jelajah Blog 2011 : Kategori IBU. Jadinya Ummi mencadangkan supaya mama turut serta dalam segmen ni. Bila mama masuk blog Ben dan rasanya mama menepati syarat, why not mama join kan... ala, saja suka-suka.... So Ben, this is my entry ye....


1. Sila letak BANNER ini.
Sudah Boss

2. Tajuk JELAJAH BLOG KATEGORI IBU dan linkkan ke entri ini ...
Yes Boss

3. Siapa yang layak masuk ? Blogger blogger yang sudah bergelar ibu ...
Hmmm mama dah ada anak dua orang, jadi luluslah syarat nih...alhamdulillah

4. Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda ..
Seorang insan yang simple dalam serba serbi. Amat bahagia dapat menjadi surirumahtangga kerana tak berapa suka berkerjaya. Memeningkan kepala! Suka membaca buku, melayari internet terutamanya tentang masakan dan kraf dan yang paling utama, suka membuat experiment di dapur. Tapi suka buat, tak berapa suka makan...

5. Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu.
Pertama kali melihat anak yang dikandung 9 bulan berada di hadapan mata. MasyaAllah...

6. Kenangan pahit anda ?
TERPAKSA meninggalkan kedua-dua anak-anak mama di asrama sekolah. Hanya Allah sahaja yang tahu betapa tersayatnya hati mama setiap kali hendak pulang setelah melawat mereka. Airmata menjadi peneman setia. Sehingga kini, apabila mama melihat gambar-gambar mereka semasa di asrama dulu, hati ni menjadi sangat sayu...


7. Kata kata khas buat si suami ...
Suamiku, dikaulah syurgaku. Terima kasih kerana menerima ku seadanya. Semoga Allah memberkati kehidupan kita sekeluarga selamanya....amin

8. Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana ..
Sentiasalah berusaha untuk menjadi insan yang terbaik. Jangan dilupakan tanggungjawab terhadap Allah dan juga kedua ibubapamu.

9. Apakah harapan anda kepada anak anda ..
Semoga menjadi anak-anak yang mulia di sisi Allah SWT dan berjaya di dalam pelajaran dan juga kehidupan.

10. Nasihat buat si gadis di luar sana ..
Jaga diri, hiasi peribadi

31 comments:

  1. Wadduuuhhh Mama...! Pantang dicabar...tahniah mama..! Semoga apa yg dipaparkan membuatkan ramai yg kenal siapa itu MamaFaMi...seorang ibu yang
    "begitu....sungguhh....aku cinta...pada mu....sungguh! Mesti kah ku ulangi..dari mulut ku sendiri...aku cinta pada mu...."
    hahahahaha...Muaah tuk Mama..

    ReplyDelete
  2. mama..kalau lah ada peraduan utk vote..1 vote dr saya utk mama..

    ReplyDelete
  3. always 'intai' blog MamaFami .. so today Sempena Hari Wanita..i folo u! SELAMAT HARI WANITA Mama! ;-)

    http://lugieamir.blogspot.com/2011/03/its-our-day-selamat-hari-wanita-sedunia.html

    ReplyDelete
  4. a tip of the hat,sunyi je kalau sis x ada

    ReplyDelete
  5. jenjalan tgk geng mama segmen en ben

    http://diarialeesya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. salam mama..

    jemputlah join giveaway :)

    http://hebatkan.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. best lak baca n3 mama ni....semoga kebahagiaan milik mama sekeluarga...insyaAllah..btw nk ucapkan terima kasih yer mama coz sharing resepi english bread tu..dh pun mencubanya...tq sharing:)

    ReplyDelete
  8. best gak eh mamafami punya. cuba baca kita punya pulak. hihi ..

    http://misz-ella.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-kategori-ibu-by-ben.html

    ReplyDelete
  9. wah mama pun dah join? hebat...i like!

    ReplyDelete
  10. "nice entry tau... dtg dari blog abg ben.... jom bce petua orang2 tua tntg soal kecntikan tubuh badan..."

    SELAMAT BERKENALAN YE...:)

    ReplyDelete
  11. bestnye blog ni..rase macam nak makan jer..oke mama..ct datang dari blog abg ben...

    ct sedang berkempen ni...mama plissss tolong vote kan untuk blog ct...jom bace entri ini...

    http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/ct-berkempen-bukan-manifesto-ingin.html

    ReplyDelete
  12. salam perkenalan mama.. dtg dari blog abg ben.. hehe

    ReplyDelete
  13. salam perkenalan mamafami...gud luck ya.... =D

    ReplyDelete
  14. salam mamafami,
    jalan-jalan dari blog a.Ben
    i follow you~~

    :)

    ReplyDelete
  15. tahniah!singgah dari segmen BA.slmt berkenalan.dah follow ^^
    jemput singgah sini http://mamaglamdiva.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. singgah dari segmen abg ben

    selamat hari wanita!
    semoga menjadi ibu yang tabah dan sabar dlm membesarkan anak2..

    ReplyDelete
  18. singgah dan folllow dr blog ben :) salam kenai2

    ReplyDelete
  19. soklan 5,6,7 paling best

    ReplyDelete
  20. salam perkenalan mommy.. leh kongsi2 about mommy kan :)
    datang dr blog ben... jom follow sy jgak.. :)
    >>sdap resipi nih.. makan time :)

    ReplyDelete
  21. wow weeeeeeeeeeeee....no wonder lah...memang beshhh susun atur yg kemas!! ai likeeeee

    ReplyDelete
  22. datang dari blog mamazieza.. hahaha

    ReplyDelete
  23. salam mama :) singgah dr blog BA. hehe selamat hari wanita ye ! :D

    ReplyDelete
  24. Selamat hari Wanita mama fami jelita

    ReplyDelete
  25. mmm...mnrik sgt...ore followw jgokk..!!!

    ReplyDelete
  26. Tanpa ibu siapalah kita..
    Tahniah kerana menjadi seorang ibu, semoga memiliki anak yang soleh dan berjaya..

    ReplyDelete
  27. singgah ziarah dari blog abg ben... ;)

    ReplyDelete
  28. salam kenal. singgah dari blog BA. sudilah join segmen ni. tq
    http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html

    ReplyDelete
  29. Salam..mama, dari blog abg ben..
    Dipersilakan mama dan semua bloggers yg comel2..jengok blog Nur dan umminya..nak bagi GA bulan ini..

    http://www.secangkir-madu-buat-nur.blogspot.com

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!