Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (3) Apam (20) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (113) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (1) HELP (1) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (99) Lauk-pauk (117) MANUALS (2) Muffins (38) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (12) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (52) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (9) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Tuesday, March 29, 2011

Calon pemenang TTM kategori Stanley Rogers!

I've always love challenges dan kalau boleh, mesti nak menang. Siapa yang tak nak menang, ye tak? Mama akan berusaha sehabis daya untuk menang atau untuk mencapai target mama. Ada kalanya, benda-benda tu semualah yang menambahkan kepenatan mama ni. Tapi nak buat macam mana kan... dah hobi. Macamlah gosok baju gak... memenatkan, tapi sebab dah hobi...ku redah jua... ahaks...

A few days ago, I came across this contest at Topsy Turvy Mum's Blogspot. I said to myself, I'm gonna try win myself that 24 Cupcakes Caddy. Actually I am determined to win that thing. It just sounded so tempting. I don't want to buy because I think my house is full of stuffs, infact hoping to get rid of some, just to make some space...nope... not for new stuffs but just to leave it empty... lapang sket mata memandang... haha.... But then, if I can just win it, then why not. Jadi mama pun memulakanlah misi melawat TTM. Saban hari melawat... oo nombornya jauh lagi. Sekali tu, pagi tadi bila masuk, tengok dah dekat ya amat ke nombor 265,000. Wah, semangat mama pun makin berkobar-kobar. Sambil makan potato bun cicah teh tarik, mama pun tekan lagi. Ate, TTM tulis situ TEKAN DAN MENANG bukan CLICK DAN MENANG, so mama kenalah TEKAN dan bukan click... hahaha...just joking. Okay... habis 2/3 bungkus mama makan bun sambil menekan... nombor yang keluar 264998...fuh suspen giler..... dengan berdebar-debar dan lafaz بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم mama pun TEKAN lagi.... sekali keluar........

265002!!!!

Huwaaaaaa makan haaaaatiiiiiii!!!!! Rasa nak meraung ala ala Tarzan je! Tapi sib baik sedar diri cepat... kita kena percaya pada qada dan qadar dan rezeki dari Allah....

Tak pe tak pe, mama pujuk hati, we'll go for the next number sebab TTM telah bermurah hati buat 2 give aways sekali gus. Kali ini, nombor 265265. This time tak main-main lagi. Memang monitor nombor tu. Sekali tu, bila keluar 265264, mama dah putus harap. Mana mungkin mama dapat 265265 sebab mama tahu ramai kat luar nun, yang dok menekan. Tapi ma terus gak tekan... sekali keluar yang ini.......


YABEDABEDOOOO!!!! ALHAMDULILLAH... tak sia sia menekan! Hahaha....

But then, bila mama check kat shoutbox TTM, erkkk...ramai ler pulak dok yahoo bagai, kata diorang dapat nombor 265265.... uiks, tak leh jadi ni... mama pun terus Print Screen dan hantar email kat TTM. Lepas send email tu, mama dok termenung seketika... muhasabah diri kot... Bila mama tengok kat hadiah yang bakal diterima kalau ditakdirkan terpilih, hadiah Stanley Rogers 4 Piece Silicone Bakeware Set... I said to myself. Why must I be so greedy. I have some silicone bakewares already. Though it's not Stanley Rogers, but they are still silicone bakewares. Rather than terima hadiah tu dan kemudian disimpan tanpa digunakan, baiklah mama forgo my chances of winning. Biarlah mama beri laluan kepada yang lain untuk menang hadiah tersebut. And I think, I've made the right decision. I am happy enough to win my own challenge that is to get the targeted number....

Moral of the story : MamaFaMi hanya suka menang je... tak de hadiah pun tak apa... hahaha!

Tapi kan, kemenangan-kemenangan sebelum ni, semua hadiah mama dapat ye... Mengimbau kembali kenangan lalu... mama pernah menang contest yang dianjurkan oleh :

Hazila.... check HERE for the entry
Kak Ina KL... check HERE for the entry

Kedua-duanya berkaitan dengan nombor. Jadinya kalau ada sesapa yang anjurkan give away berbentuk nombor, sound-soundlah mama ye.... suuuuuukerrr nak join! Hehehe....

Kepada TTM, terima kasih daun keladi, selalu selalulah buat lagi... buat senarai panjang pemenang nombor 265265 tu, all the best la ye... sesiapa yang dapat hadiah tu, tahniah dari mama ye.... kepada yang tak dapat tu, jangan kecewa, cubalah lagi di lain kali... eh eh... macam mama ler pulak yang buat contest... hahaha...

4 comments:

  1. Mama, kalau camtu, lenkali tolong tekankan tuk Ummi eh...kita nak hadiahnya...hehe...Kita x da masa nak tekan2 la Mama oiii...hahahahah

    ReplyDelete
  2. Salam Mama,
    Thanks sudi join klik2 semalam..
    seronok rasa bila ramai yang join:)

    Bila ramai dapat nombor sama pening jugak nak pilih sapa yg menang hahahaha.
    Jawap soalan:
    Mama hantar e-mail tak cepat jugak..nombor 10 kot:)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Mama

    Tahniah! yer...Lin x pandai main tekan2 ni apa2 pun rzeki mama tu alhamdulilah...

    ReplyDelete
  4. mama g kt blog chef asma.. pengunjung ke 100,000 dapat pengukus trio + buku masakan ehehe

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!