Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (122) Brownies (15) Cakes (118) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (121) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (25) Rice n Noodles (54) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (10) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Thursday, August 5, 2010

Ben Ashaari agen cari jodoh?


Ben Ashaari jadi agen mencari jodoh? Biar betul? Sejak bila? Beroperasi di mana?

Hishhhh banyaknya soal? Pelan-pelanlah tanya... one at a time bak kata omputih..

Sebenarnya, Ben bukan jadi agen cari jodoh untuk manusia, tapi untuk blogla. Dia memperkenalkan sistem Feed. Cuba tengok kat blog mama ni, di penjuru atas sebelah kanan tu, yang bertulis A POCKETFUL OF SUNSHINE dan di bawahnya tertera 5 entry terbaru. Haa itu bukan hasil nukilan mama. Tapi blog tu adalah blog Izah...pasangan bahagia mama...ehhh silap... pasangan bahagia blog mama... hehehe... Blog kami telah di'ijabkabul'kan oleh 'Pak Imam Ben' minggu lepas. Terima kasih banyak-banyak Ben sebab sudi tolong kami berdua. Kami tahu Ben bukan Along, tapi Ben nak tolong...hehehe... Siapa tak kenal >> BEN ASHAARI!





Dan hari ni, tanggal 5hb Ogos, 2010, bertambahlah lagi setahun usia Izah. HAPPY BIRTHDAY IZAH. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan dan beroleh keberkatan dariNya. Amin... Sesiapa yang nak wish Izah directly, silalah ke blog Izah >> A POCKETFUL OF SUNSHINE

10 comments:

  1. salam dear mama..
    Waaaa..sungguh indah bahasa tulisan mu...ehem ehem Ben..mesti dok gelak ni kalau dia baca....

    ReplyDelete
  2. Waaaa..baru sehari tinggal pergi kursus..dah macam2 citer timbul pulak....Ben jadi Pak Imam ijabkabul orang seantero blog la eh..heheee..yesssss!!! Jangan lepas ni pak imam tu teringin nak cari sorang lak udah laa...hahahaa..carikan tuk budak Mat tu xpa laaa...Happy Besday tu Izzah..moga sentiasa berbahgia "dijodohkan" dengan Mama ni..hehhee

    ReplyDelete
  3. to kak ummi...
    Erkkk pesal tiba2 saya masuk dalam Drama Korea nihh pulakkk...arghh i don likeee....eh..kena sopan santun nak puasa ni, kena berhemahhh...assalammualaikummmm...

    ReplyDelete
  4. @MAT
    bukan gelak je.. dah tahap nak melarikan diri neh... huhu...

    @ummi
    insyaAllah kak ummi.. erk.. insyaAllah tak buat.. hahaha..

    @mamafami
    Apa kata pasni kita jodohkan mat lak ??

    ReplyDelete
  5. Mat Gebu :
    Waalaikumussalam Mat...
    Indah ke 'indah' Mat...berterus terang sajalah...ahahahaha... ma tahu, memang 'indah' pun. Kita tunggu je reaksi Ben... jangan pengsan sudah budak tu... hehehe..

    Ummi :
    Nama pun ummi = ibu. Kalau ibunya tak de rumah, 'anak-anak' pun berdondang sayanglah..hahaha... cari untuk Mat? Best gak tuh! Hihihi...

    Mat Gebu :
    Waalaikumussalam... ahahaha...watak utama lagi tu Mat!

    BEN ASHAARI :
    Jodohkan Mat? Aduyai...meraung aweks aweks kat luar sebab Jejaka Idaman Malaya nak dijodohkan! Huhuhuhu...

    ReplyDelete
  6. salam Mamafami,siapa tu...abang yg handsome ni..ahaha!! I suka your Goong/Princess Hours song here..so terror oh...

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Erkk...apa pasal pak tua dilibatkan lagi dalam drama nihh..

    ReplyDelete
  9. Waaaah... ade ijabkabul.. Tak jemput kiter pung! Kiter boley jek jadi flower girl... :P

    ReplyDelete
  10. hoho.. tenkiu mama... izah baru bace entry ni :)

    ngeeee~

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!