Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (3) Apam (20) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (113) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (5) Fondant (1) Gifts (1) Health (1) HELP (1) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (99) Lauk-pauk (117) MANUALS (2) Muffins (38) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (12) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (22) Rice n Noodles (52) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (9) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Wednesday, August 11, 2010

Award & Tag dari Ben

Hari ni, dapat AWARD. Tapi kena buat homework la pulak dulu. Tugasan diberikan oleh Ben. Ben, mama dah buat homework, jadinya tak yah diri atas kerusi eh? Bukan apa, takut kerusi patah je! Hahahaha....

Ini awardnya.....



Ini tugasannya.....

Soalannya :

Soalan 1: Adakah anda rasa HOT..?
Jawapan : Oh tidak... I feel COOL and refreshing... hahaha...


Soalan 2: Upload wallpaper PC/laptop yg anda gunekan skrg?
Jawapan : Ni ha....shantik tak?



Soalan 3: Cerita pasal gmbar nih..?
Jawapan : Saja poyo suka tengok gambar yang snap sendiri


.... ada lagi tau tugasannya... panjangggg lagi....

Soalan 4: Kali terakhir makan PIZZA..?
Jawapan : Err... dua tiga minggu lepas kot...


Soalan 5: Lagu terakhir anda dengar..?
Jawapan : Tak on radio...so tak dengar lagulah


Soalan 6: Apa yg anda buat selain selesaikan tag nih..?
Jawapan : Layan Mak Chu dan dak Mat Gebu kat YM


Soalan 7: Selain nama sendiri anda dipanggil nama ape..?
Jawapan : MAMA. Sampaikan mak pun panggil mama... ish tuanya haku ni! Hahahahaha


Soalan 8: Tag lagi 5 orang...
Jawapan : Nama-nama yang naik ni... kalau rajin, buatlah ye... kalau tak rajin pun kena buat! Muahaha...

MAZ ~ ILHAM DAPUR

HANIELIZA

IZAH ~ A POCKETFULL OF SUNSHINE

JASMEEN

HASLINA

Soalan 9: Siapa orang no. 1...?
Jawapan : MAZ - driver dan chaperon mama. Ada lesen international lagi tau, jangan main-main!!! Tak lupa juga, pembekal takoyaki mama! Hahaha...



Soalan 10: Katekan sesuatu pada orang no. 5...?
Jawapan : Semoga riang gembira serta ceria menjawab tag mama lagi ye... ahakss...



Soalan 11: No.3 ade hubungan ape dengan sape...?
Jawapan : Blog Izah telah digandingkan dengan Blog mama oleh Ben.



Soalan 12: Bagaimana pulak dengan no.2...?
Jawapan : Kak Liza ada hubungan dengan buku resepi, senduk dan segala periuk belanganya!



Soalan 13: Kata2 cinta dengan orang no.4...?
Jawapan : Daku setia menanti undanganmu.... wah....



Soalan 14: Berikan 5 fakta yg anda tahu pasal orang yang anda tag..
Jawapan : Alamak, sampai 5 ke? Cikgu yang bagi soalan ni pun jawab satu je... Tak pe, mama cuba try jawab eh...

(1) Baik hati
(2) Tidak lokek
(3) Suka menolong mana-mana yang tertolong oleh mereka
(4) Peramah...ada yang sampai tahap havoc! Hahaha...
(5) Kesemuanya wanita-wanita belaka....ahahahaha... dah tak ada idea la tuh! Tapi...betul apaaaa....




10 comments:

  1. aiseh.... daku pun terkena juga ke? nanti kita buat eh? muaxxxxx thks...

    ReplyDelete
  2. ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH....i sanggup berdiri ateh kusi cikgu!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Salam mama! selamat menyambut bulan ramadhan buat ma sekeluarga ya d sana kita ni esok baru mula pose jdnyer raya pun lmbt lerrr ehehhe..

    ReplyDelete
  4. waaa..pnjangnya homework ni...xde yg snang ke ma...hehe..takpe2 pose ni xmain msk..leh le buat hwork ma ni..mksih ye ma atas ingatan ma kat driver ma ni..muahhh..

    ReplyDelete
  5. mama kita dah buat nanti senang cek it out hehehehehehe

    ReplyDelete
  6. Ooooo patut le tak layan kiter sangat semalam. Ropernyer tengah exam. Cheh!. :D

    ReplyDelete
  7. ::: Salam Ramadan, selamat berpuasa, bersahur, berbuka & berterawih MamaFami [huhu].. Blog MamaFami dah lain lerr..

    ReplyDelete
  8. Selamat berpuasa to you and your family Mama!

    ReplyDelete
  9. Thanks so much for the article, quite useful material.
    Barbecued Beef Roll

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!