Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (123) Brownies (15) Cakes (120) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (121) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (25) Rice n Noodles (56) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (10) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Friday, April 30, 2010

Coney Island Hotdog Sauce



Assalamualaikum and hello everyone.....
Jumaa mubaraq to all...

Yesterday was a very hectic day for me with such tight schedule. I was on my feet, the moment I opened my eyes in the morning right up till my bedtime! Still, my list-to-do doesn't seem to get shorter! I guess that's my punishment for wasting so much time when I was much younger, during college life to be precise. Wasting time in the sense that I don't benefit time to study hard, instead I just enjoyed my days, cleaning my room, listening to music and those sort of things. I hardly get out of campus area even on weekends. I was in ITM Shah Alam for 2 1/2 years and the number of times I went outing with friends, if I am not mistaken, was less than 3 times, that is excluding the trips to the bus station in Klang, to catch a bus back to Malacca. I am a homely kind of girl... and still am, if given a choice! *wink*

And yesterday, managed to prepare the brownies ordered by Yan and posted to her before 3 pm., before the collection time of Poslaju. Hope the brownies will reach her the way I had sent them! Thanks Yan. Pleasure doing business with you. I'll be right here waiting for the feedback. Meantime, I hope you'll enjoy those browmies as much as I had enjoyed baking them for you.

Around 3pm, dropped the kids to the tuition place and off to Selangor Specialist Hospital to get my first Cervarix dose since my papsmear result is clear. Alhamdulillah. Reached home around 5.30pm, managed to sweep the house and out again, to fetch the kids home. After Maghrib, out to send Syahmi to his tuition place and fetch him around 9.30pm. At home, the big pile of laundry was waiting to be folded! Endless endless.....but yeah... I'm happy... and that's what counts....

Anyway, let me leave you now with this new recipe that I've tried last week for Syahmi's lunch. Dug the recipe from Allrecipes. Thanks to Joan for sharing the recipe with us and I'll repost the recipe here, the way I had done it.


Joanie's Coney Island Hotdog

CONEY ISLAND HOTDOG SAUCE
Source : Joan Zaffary of Allrecipes

Ingredients :

2 tablespoons butter
2 cloves garlic ~ chopped
1 tablespoon chili paste
450g minced meat
1 onion ~ chopped
1 ripe tomatoes ~ diced
1/2 teaspoon salt
1/8 teaspoon ground black pepper
2 tablespoons butter
enough water

Method :

1. In large skillet melt butter over medium-high heat. Add in garlic. Fry till fragrant.
2. Add in chillie paste.
3. Add minced meat and tomatoes. Cook until the meat changes color.
4. Stir in chopped onion.
3. Stir in salt and black pepper. Add water to cover, and simmer until water is absorbed, stirring frequently, 10 to 15 minutes.

Till we meet again, take care and have a nice day!


14 comments:

  1. Salam mama..
    sedapnye tgk limpahan daging tu..kalo beli mmg mahal..baik buat snirikkan mkn pun puas..

    ReplyDelete
  2. wahhh island pulakk! skrg nih dah minat pulak roti2 gini! daging tuh yg best! kan ma kan! masuk list dululah!

    ReplyDelete
  3. uwaaaaa... coney tergolek dog... akekekeke! geget sket leh mama? akekekkee

    ReplyDelete
  4. mummyseri :
    Waalaikumussalam Mummyseri. Benda-benda macam ni, kalau beli memanglah mahal. Harga seketul tu leh beli ingredients untuk buat banyak lagi coney dog kan....

    hana :
    Lepas ni, ntah apa pulak keluar eh Haha..kot Tanjong ke... kah kah kah. Makanan macam ni, simple to prepare senang nak makan kan... especially kalau dah muak makan nasi kan...

    izahdaut :
    Mmmmmmmm....

    Jiya :
    Dog yang tergolek tak pe, jangan orang yang makan tu tergolek! Hihii...

    ♥peachkins♥ :
    Sorry dear... all gone....

    ReplyDelete
  5. Salam windu mama!!!! ehehe... mama sihat? kita sihat2 jer nii, mekaseh dtg singgah, itu hari lagi kita dah ngendap dapur mama tang pizza tuuu, dah beli bhn2 sume ingat esok nak buat sbb kita suke dgn pizza yg gemok2 mcm tu ehehe... semalam nak buat tp kitanyer olive oil abis :D terpaksa berhutang dgn budak2 kat umah ni :D.. waaa...windu banget niii ngan mama :D

    ReplyDelete
  6. dulu,,gerau sangat lah haprak tidak tahu apa itu coney hotdog...setelah agak tua baru tau...

    ReplyDelete
  7. salam mama, thanks 4 the phone no :)ramai peminat en.aziz tu :D
    'uncle joe' ni dah pg rumah hana sy tgk td...dia ni rupa je sloppy tp ghaso sodap erk - lapar!:p~

    ReplyDelete
  8. Salam Mama cayanggg...bz lagi la yaa..makan coneydog bun je tuh, ada lg x..terliur nya Ummi tgk daging tu tersembul2 keluar...aisshhh, keluar air liur kita jek..

    ReplyDelete
  9. salam,mak teh berdebar2 menunggu Debaran af,harap tu jgn la iwan atau ain terkeluar,suka iwan sbb ada meh2 anak mt ewann tu.sihat sis?mt ni macam yoyo,kdg ok kdg ko.kalu senyap tu...ko la tuuu..bye,debaran dah mula,keepikg my fingers crossed.

    ReplyDelete
  10. wau, men men island plak ni Mama...uuhuhu sedap sungguh. Tgk lettuce tu yg tambah ngancam nak terkam je..

    ReplyDelete
  11. salam..tok..tok..tok..nak masuk umah jap nak makan hotdog..ada lagi ker?

    ReplyDelete
  12. ijayuji :
    Mama sihat alhamdulillah. Rajinlah Ika ni. Untung anak-anak dan suami dapat makan yang sedap-sedap je..

    geraugebang :
    Tak apa, masih belum terlambat... hihihi...

    Deliah's Deli :
    Waalaikumussalam Deliah. Hehe..secara tak langsung, ,mama tolong promote En Aziz la pulak ye... tak apalah, amal jariah...

    Ummi :
    Waalaikumussalam Ummi. Coney dog tu dah lama aruah la Ummi. Buat pun ciput je untuk si Syahmi. Mamanya tumpang rasa segigit dua je....

    MAK TEH :
    Waalaikumussalam Mak Teh. Mama sedih betul sebab Shahir keluar. Mama tak berapa minat kat Iwan. Hehehe... Ma punya favourite, Adira and Shahir...esh...sedihlah....

    AbbotCottage :
    Ha ah la, tak dapat gi coti kat memana Island, kita buat lah resepi Island Island je....

    kak ina kl :
    Waalaikumussalam Kak Ina...masuk ler....hotdog tak de...cekodoq adalah... hehehe... tu pun, nanti kita gi beli...bley?

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!