Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (123) Brownies (15) Cakes (120) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (121) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (25) Rice n Noodles (56) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (10) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Thursday, July 2, 2009

To be continued........

I am typing this entry with my eyes half closed. Before I start typing with both eyes shut, I'd rather not type at all. For the time being, I'll just post the photos of these cuppies that I made yesterday and today. InsyaAllah, I will write more about it tomorrow if time permits. I will also share the recipe for this cupcakes which I got from Shabana in Malawi.... Thanks Shabs! I finally made it!










Good night everyone....


13 comments:

  1. Wonderful. MamaFami, camana you buat ITIK tu? quack2 = tq

    ReplyDelete
  2. mama..very colorful...dah lama jun x wat cc..iskk, rasa mcm nk buat plak..tp sape nk mkn ek? hehe

    ReplyDelete
  3. salam mamafami..memanglah mengancam hasil deko kamu..bilalah akak nakpandai ni...

    ReplyDelete
  4. la geramnya tgk cupcake yg mama buat, semuanya cantik2, klu la sy pandai wat semua tu cam mama, sure best kan...

    ReplyDelete
  5. salam mamaFami

    cantik lah rumput2 hijau tu :)

    p/s nanti singgah blog fida ya utk ambil award sedunia :)

    ReplyDelete
  6. mama, cantiknye deco cuppies ni....yang love love tu guna fondant ke?

    ReplyDelete
  7. FA
    情趣用品

    提供上千種成人商品線上購物服務--專營情趣商品、男女自慰用品、性感睡衣、情趣用品批發、自慰套、SM商品、逼真情趣娃娃、跳蛋、按摩棒、同志用品、TENGA飛機杯..,可線上刷卡及貨到付款。 ... 收到的東西會有情趣用品的字樣嗎? 轉帳之後,如何通知這筆款項是我付的
    導航

    a片
    a片
    a片
    a片
    a片
    a片

    ReplyDelete
  8. Hello Mamafami, OUTSTANDING!
    They're really beautiful.
    I won't eat but simpan pocket, ha ha.
    Too good to eat.
    You are really one very creative lady, wayyyyy to go Mamafami!
    Have fun, best regards, Lee.

    ReplyDelete
  9. mama, sungguh menawan decor cupcakes u...i looove it!

    ReplyDelete
  10. mama..
    ajarla camna buat rumput2 yg cute n tulisan2 yg berkilat2 tu..eiyda tak leh imagine camna nak buat tu..hiks..

    ReplyDelete
  11. somuffins :
    Itik quack2 tu mama buat guna fondant. Color the fondant yellow, roll thin then cut using the cookie cutter. Senang je!

    Jun :
    Buatlah Jun, pas tu sedekahlah kat jiran tetangga. Nak sedekah kat mama pun, apa salahnya!

    ♥peachkins♥ :
    Thanks!

    kak ina kl :
    Waalaikumussalam Kak Ina. Biasa biasa je kak deco kita ni. Akak lom buat, cemana nak pandai... practise makes perfect you know and because I lack of practise, that's why I am not even near to perfect lagi! Hahaha...

    inabu :
    Mama ni tak berapa pandai lagi Ina... saja tonyoh tonyoh je....

    Fida@aMiDa :
    Waalaikumussalam Fida. Rumput mama guna baja baikkk punya tu sebab ijau! Hehehe. Terima kasihlah kerana sudi bagi mama award berderet-deret lagiii....

    makcikkantin :
    Thanks Makcik. Ha ah, heart tu guna fondant yang diwarnakan merah.

    Uncle Lee :
    Thanks Uncle Lee. Aiyaa, Uncle simpan dalam poket, habislah your pocket kotor! Very leceh want to wash tau!

    Mima's Oven :
    Thank you thank you.....terharu....

    MAK TEH :
    Strictly self collect, no deliveries! Hahahaha....

    eiyda :
    Rumput tu kena guna nozel dia, pas tu pancit pancit je la atas cc. Tulisan yang berkilat tu, fondant yang telah dicanai nipis dan dipotong guna cutters alphabets. Senang je....

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!