Labels

A KEEPER (9) Advertisement (5) Airfryer (1) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (7) Bread (135) Brownies (15) Cakes (131) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (68) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (4) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Flashback (1) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (7) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (112) Lauk-pauk (129) MANUALS (2) Muffins (41) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (15) Phillips AirFryer (2) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (10) Ramblings (25) Rice n Noodles (60) Seafood (7) Snacks (37) Step-by-Step (15) Stories (14) Tag (9) Trips (12) Vegetables (7) Video (3) Western (15)

Search This Blog

Loading...

Thursday, January 23, 2014

Apa nak makan?

Mula-mula makan ni.... dengan jayanya.....


Lepas tu jangan lupa makan ni pulak.....


... lepas tu, jangan tidur pulak... ce buat excercise cer....

18 comments:

  1. Assalamualaikum mamafami aduh naklah sepiring...mengancam......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Umie Jazz. Tak boleh sepiring, nanti kuah tumpah. Kena semangkuk... hahahaha... Ni carbonara short cut namanya. Main tuang dari tin je... hahahaha...

      Delete
  2. serupa sayalah juga mama.... lepas mkn... telan ubat.. hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ratna,
      Ubatnya 2 je... yang lain tu supplements. Ate, nak kena ada booster la... baru leh jadi power rangers! Hahahaha

      Delete
  3. Hehe..power2..yg gambr no 1 tu mgancamla mama..pos kat sni semangkuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar nombor 1 mengancam... yang nombor 2 tu, terancam ke? Hahahaha....

      Delete
  4. Yg no 2 tu hahaha..btul2..terancam ..takpe..utk ksihatan..hehe

    ReplyDelete
  5. Oh...Mama also makan supplements. Me too, I have what you have except the 4Life and mystery tablets. Apa tuuu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I need those mystery tablets so that my blood won't go upstairs la Phong Hong... hahahaha.... You tak ambil that one pun tak apa, infact, better still... ;)

      Delete
  6. It is a informative post , thanks for sharing

    ReplyDelete
  7. assalam ma...nak yg dlm ganbo no 1 tu jek..yg gambo no 2 tu kita tak nak...sebb kita pun manyak..hihi...take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Kak Nik ja...

      Hihihi... kalau diberi pilihan, memang tak nak pun yang nombor 2 tu... tapi kalau tak ada yang nombor 2 tu, tuanpunya badan tak leh bangun, tak de ler plak yang nombor 1 tu... ngeh ngeh ngeh....

      Delete
  8. Hi dear, how you doing? Ya, one must eat well and get enough of rest and sleep. Drink plenty of water too. Try to take Manuka homey, it's very good for our health too. Regards.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello dear Amelia....
      I am fine. Sometimes I think I had too much sleep la kot. Too much rest is quite hazardous to me. Nanti rasa macam sakit pulak.

      Delete
  9. Salam Mama..

    x tahanzzzz....westernnn gitu...unik aaa ada nama menu kat note kecikkk tu...cantikkkk tulisan. ;)
    Bagus la..rajin amik suppliment..sy ni dok la pikir dan pilih..suppliment apa nak telan...badan dah makin lemau...badan dah 4 siries..tapi hati macam 2 siries..tu la masalahnya...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Shiela.
      Itu western short cut namanya. Nak cepat dan senang kerja sebab yang ngapnya mama sendiri. Hehehe... Supplements tu pulak, kenalah telan, maklumlah umur 'muda-muda' macam mama ni, supplements tu penting. Hihihi.....

      Delete
  10. MAMAAA!!!!!
    MMMUAHHHHHHH!!!!! RINDUUUUUU

    ReplyDelete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!